Woda lamelarna to dla mnie totalna nowość.
Otrzymałam ją w prezencie od portalu wizaż i dzięki niemu miałam też pierwszą styczność z marką Neboa.
Aktualnie spotkamy ją stacjonarnie w najpopularniejszej drogerii,czyli Rossmannie,gdzie można przyjrzeć się pozostałej ofercie.
Neboa to marka skupiająca się na naturalnych ,wegańskich formułach,a jej kosmetyki nie są testowane na zwierzętach.
Angażuje się też w działania na rzecz środowiska.
Wypuściła na rynek kilka linii kosmetycznych nie tylko do włosów,ale także do ciała.
Wodnisty produkt znajduje się w plastikowej butelce w fioletowym kolorze i białej górze.
Jest
średniej wielkości ,ma kształt tuby i mieści 200 ml produktu.
Opakowanie ugina się pod naciskiem ,by następnie powrócić do swojego pierwotnego kształtu.
Nie ma przejrzystej powierzchni,więc poziom zużycia z zewnątrz można tylko ocenić po dotyku.
Nie pokryto ją naklejkami jak to zazwyczaj bywa ,a czarnym drukiem w różnych konfiguracjach.
Co ważne one się nie ścierają.
Butelkę trzymam pod prysznicem już miesiąc i dalej wygląda jak pierwszego dnia.
Zakończona jest aplikatorem typu dziubek twist ,dla lepszej i wygodniejszej aplikacji.
Opakowanie posiada datę ważności,skład,PAO.
Lista składników jest dosyć krótka z alkoholem denat. na drugim miejscu,co mnie trochę zaniepokoiło.
Produkt jest wegański,nie testowany na zwierzętach.
Bez ograniczeń, dla każdego rodzaju włosów.
Produkt wygodnie się aplikuje na włosy,nie ma tutaj możliwości przelania,bo kontrolujemy ilość wydobywanego kosmetyku.
Stosujemy go po umyciu włosów,trzymamy chwilę i spłukujemy.
Błyskawiczna akcja.
Mam pozytywne odczucia po wypróbowaniu tego kosmetyku i uważam,że nie ma słabych stron oprócz trochę tego zapachu,który choć bardzo intensywny i alkoholowy to wyczuwam też w nim miłą perfumowaną nutę,która pozostaje na włosach i wtedy jest to przyjemne.
Uważam,że zostały spełnione wszystkie obietnice producenta,a dodatkowo ten alkohol,którego się obawiałam ,że może przesuszyć włosy to finalnie kosmetyk nie zaszkodził mojej czuprynie ani skórze.
Fajnie wygładza ,nabłyszcza ,sprawia,że włosy wyglądają na zdrowsze.
Po tym produkcie mam mniejszy problem z układaniem włosów,są bardziej zdyscyplinowane,dociążone mniej się puszą i muszę nieśmiało przyznać,że nie raz zastąpił mi zwykłą odżywkę kremową i świetnie sobie poradził.
Po użyciu włosy świetnie się rozczesują i co bardzo ważne dla mnie to nie obciąża pasm ani ich nie oblepia z czym zdarza mi się mieć problem.Moje włosy są bardzo cienkie i delikatne.
Wydajność u mnie dobra,włosy za łopatki.
Czy kupię go samodzielnie? Myślę,że zdecyduje się na zakup ,ale gdy będzie w promocji.
Gdy ktoś woli zakupy internetowe to woda dostępna jest na stronie producenta czy Allegro.