Wody lamelarne

Kulpol Woda brzozowa

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    19 maja 2023 o 22:16
    Włosy rosną
    (Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane-po 1,5 roku hendigowania wracam do naturalnego koloru. Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu.) Druga połowa roku 2021 i cały 2022 wiązały się u mnie z nawracającym wypadaniem włosów-skutek ciągłych infekcji oraz dużego stresu. Na szczęście w tym roku udało mi się opanować sytuację, poprawić zdrowie fizyczne i psychiczne, a co za tym idzie-włosy też mi przestały lecieć. Dlatego postanowiłam skupić się na pobudzaniu wzrostu nowych i tak zostałam wcierkomaniaczką. Postanowiłam zacząć od klasycznej wody brzozowej i po zapoznaniu się z tymi dostępnym na rynku ta z Kulpola zachęciła mnie najbardziej-ze względu na prosty i minimalistyczny skład, gorzej tylko z dostępnością(internet only). Wcierałam wodę codziennie na 2-3 godziny przed myciem. Dlaczego akurat wtedy, a nie po myciu gdy czysta skóra najlepiej chłonie dobroci z nakładanych kosmetyków? Ponieważ ten produkt stosowany po myciu sprawia, że włosy u nasady są tępe, dziwnie sztywne oraz oklapnięte przy skórze co nie wyglądało dobrze-niezależnie od tego czy po aplikacji wcierki włosy suszyłam suszarką, czy zostawiałam do naturalnego wyschnięcia. Za to idzie gwiazdka w dół, zwłaszcza, że odkryłam inne wcierki, których spokojnie mogę używać po myciu bez obaw o obciążenie. Mimo to woda brzozowa zadziałała tak jak tego chciałam-stosowałam ją przez 2 miesiące zużywając trzy buteleczki(nie oszczędzam się z dozowaniem wcierek :D). Nie oceniam tego czy hamuje wypadanie, gdyż tego nie oczekiwałam sięgając po tę wcierkę-u mnie potrzebne były badania, dbanie o zdrowie, witaminy oraz poprawa jakości życia by włosy przestały lecieć. Oceniam to, że dzięki tej wodzie włosy zaczęły szybko rosnąć. Zarówno na gęstość-mnóstwo baby hair i grzywka z nowych włosów, zakola mi zarosły, a całość ładnie się zagęściła. Dobre rezultaty widzę też na długości-wprawdzie nie mam nawyku obsesyjnego mierzenia przyrostu co miesiąc, ale naprawdę zauważalnie sporo urosły, często słyszę od koleżanek w pracy, że moje włosy są naprawdę długie. Mi to jest akurat na rękę bo jak wyżej wspomniałam-zapuszczam naturalne włosy, z racji traktowania ich indigo rozjaśnianie odpada, więc muszę cierpliwie zapuszczać naturalne i podcinać te, które noszą na sobie nadbudowane warstwy ziołowych barwników. Woda brzozowa nie wysusza oraz nie podrażnia mojej skóry głowy, mimo, że bazuje na alkoholu.Nie niszczy także włosów u nasady. Pachnie całkiem znośnie-zionie alkoholem na kilometr, ale producent próbuje to złagodzić czymś ziołowo-kolońskim, dla mnie najważniejsze jest, że zapach nie utrzymuje się na włosach i znika po myciu. Opakowanie mało wygodne, ja od razu przelałam sobie do bardziej praktycznej buteleczki z atomizerem po innej wcierce ;)
  • 25 kwietnia 2021 o 9:01
    Ulubiona.
    Uwielbiam wszystkie wcierki z tej firmy. Woda brzozowa fajnie pachnie,działa odżywczo na włosy,włosy są świeższe i rosną. Moja skóra głowa ja dobrze przyjmuje, nie mam żadnej alergii. Chętnie powracam.
    Zalety:
    • Wszystko
    Wady:
    • Brak wad.
  • 17 lutego 2021 o 18:10
    Stary dobry produkt
    Dobra wcierka w niskiej cenie. Ja kupuje ją w butelce 500ml i przelewam do butelki po wcierce z Rzepy. (tak jest najekonomiczniej). Wcierana regularnie zmniejsza przetłuszczanie się włosów i mam wrażenie ,że włosy szybciej rosną. Polecam
    Zalety:
    • zmniejsza przetłuszczanie się włosów, stymuluje wzrost włosów, cena
    Wady:
    • ciężko się aplikuje, lepiej przelać do butelki np. po wcierce Rzepa
  • 7 grudnia 2018 o 15:35
    Dla mnie spoko ;)
    Na początku napisze, że jestem bardzo zaskoczona działaniem tego produktu. Butelka poręczna, plastikowa z małym otworem. Skład krótki i prosty czyli woda i alkohol (dość mocny), od wąchania może się zakręcić w głowie, ale zapach szybko się ulatnia więc luzik. Szkoda, że jest alkohol w składzie, ale skoro woda działa, nie ma co marudzić. Używa się jej na skalp, a nie na włosy (choć jeżeli macie zdrowe włosy u nasady, to te kilka kropelek nie powinno zaszkodzić). Woda świetnie przedłuża świeżość włosów, ale pamiętajcie pod warunkiem, że użyjemy zaraz po umyciu włosów. Łupieżu nie mam, więc nie mogę określić jego działania. Ale muszę przyznać, że jest to najlepszy produkt na wypadanie włosów oraz dla włosów przetłuszczających się. Moje włosy odżyły, stały się zdrowsze, mocniejsze, błyszczące, mniej się przetłuszczają (a to najważniejsze dla mnie), są znacznie gęstsze. Lekko podnosi włosy od nasady. Nie powoduje również przesuszenia się włosów. Produkt jest bardzo wydajny i tani !
  • 9 marca 2018 o 9:12
    Fajny produkt
    Kupiłam po przeczytaniu licznych komentarzy i nie zawiodłam się. Fajny produkt, wzmacnia włosy. Mam wrażenie, że włosy mniej wypadają i mniej się przetłuszczają. Cena produktu również bardzo przystępna, trochę miałam problem z dostaniem tej wody, na szczęście w internecie można kupić wszystko. Dodatkowo woda bardzo wydajna, może zapach trochę zbyt intensywny.
    Zalety:
    • Wzmacnia włosy
    Wady:
    • Dostępność

Zobacz także inne Wody lamelarne