Mariza Lakier do paznokci

• 26 lipca 2014 o 15:19
    Rewelacyjny!
    Na firme Mariza trafiłam przypadkiem, po zakupie lakieru do paznokci "na próbę" oczarowal mnie. - konsustencja dość lejąca jednak to nie problem bo lakier szybko schnie - przy jasnym odcieniu potrzeba kilku warst, wystarczą dwie góra trzy - bardzo wydajny - przy innych lakierach w całym domu było czuć, że maluje paznokcie, tutaj tak nie jest - nie wiem czy to prawda z odbarwianiem płytki, bo używam jasnych odcieni -odpryskuje po 4 dniach (bez bazu ani utwardzacza) -różnorodna paleta kolorów Używam tego produktu od: Tygodnia Ilość zużytych opakowań: Zaczęte pierwsze.
  • 30 maja 2014 o 16:38
    Ideał... do czasu.
    Lakier kupiłam przypadkiem. Wracając do domu, by uciec przed deszczem wpadłam do niewielkiej kanciapy na rynku, w której swoją siedzibe miała jedna z konsultantek Marizy. Starając się zabić jej podejrzenia co do tego, że chce jej wynieść cenny towar ze sklepu, kupiłam dwie buteleczki, w kolorach identycznych jak jedna z tutejszych recenzentek - matową fuksję i niebieski, przypominający kolorem wyblakły jeans. Zakup okazał się tranfy. Primo, lakier ciemny kryje już po jednej warstwie bardzo dobrze, z jaśniejszym jest gorzej ale po 2 jest już ok. Secundo, schnie bardzo szybko mimo, że jest niesamowicie wodnisty. Tertio, nie odpryskiwał przez kilka dni. Dzięki niewielkim poprawkom przetrwał cały tydzień. Po 2-3 miesiącach niezużyty do końca lakier wyciągnęłam z lodówki. Nie zmienił konsystencji, krycie nadal było dobre, ale po 2 dniach już zaczął odpryskiwać. To chyba normalne, że właściwości lakierów z czasem się zmieniają, ale niesmak pozostał. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 lakiery
  • 17 marca 2014 o 14:26
    Bardzo lubię, ale..
    Bardzo mi się podoba. Mam turkusowy. + szybko schnie + jest bardzo tani + lubię małe buteleczki, nie lubię mieć czegoś długo, bo zasycha itp. + wygodny pędzelek, dobrze się maluje + dobra konsystencja + ładne kolory - niestety odbarwia paznokieć i ciężko to zmyć :/ Używam tego produktu od: dosyć długo Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 30 grudnia 2013 o 13:18
    za taką cenę ok ;)
    Lakier kupiłam w osiedlowym sklepie za 0,99zł!;) Ogólnie lakier oceniam pozytywnie gdyż dość dobrze kryje,nie rozlewa się na skórki,ma odpowiednią konsystencję, wygodny pędzelek, nie smuży,zamknięty jest w wygodnej,malutkiej buteleczce, przez co zdążymy go zużyć zanim wyschnie,no i jest baaardzo tani;) Nie brak mu jednak minusów ale w sumie czego się spodziewać po lakierze w takiej cenie;) Bardzo szybko odpryskuje i odbarwia płytkę paznokcia. Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    wrola1
    16 września 2013 o 2:14
    małe jest piękne
    Z tymi oto lakierkami poznałam się kiedy moja współlokatorka została konsultantką Marizy i myślę, że te lakiery, jak i większe z linii, bodajże, Colour&Go, to chyba ścisła czołówka tego co oferuje nam Mariza. W tych mini po prostu się zakochałam :) Są takie słodkie :P Największym ich atutem są kolory, fantastyczne, nasycone, ciekawe. Tak, właśnie ciekawe, bo przy obecnych ilościach kolorów, marek, szmerów - bajerów, nie pozostają w tyle, można znaleźć niespotykane kolory, takie niepowtarzalne i \'inne\' :) Te dwa, które posiadam i pokazuję są absolutnie jednymi z moich ulubionych w całej osobistej kolekcji. Fuksję kupiłam właściwie jako pewniak, mam bardzo podobny lakier, który praktycznie \'oszczędzam\' bo nie ma tego koloru już w sprzedaży, dlatego kiedy znalazłam ten z Marizy wzięłam bez namysłu, i choć nie jest to kolor identyczny, są bardzo zbliżone (na zdjęciu :) ). Drugi kolor natomiast to to o czym pisałam wyżej, czyli te ciekawe kolory. Mam wiele lakierów w odcieniach niebieskiego, ale żaden nie jest nawet podobny do tego koloru. Jest trochę jak pochmurne niebo: niebieski, ale z kroplą szarości. To taki kolor jak papierki od cukierków Irys, jeżeli ktoś je pamięta. ;) Na paznokciach prezentuje się wspaniale. Konsystencja lakierów jest rzadka na tyle, że zwróciłam na to uwagę. Ale w najmniejszym stopniu nie utrudnia to dobrego pokrycia paznokci kolorem. Podobnie jest z pędzelkiem - pomimo tego, że jest mały i cienki dobrze rozprowadza lakier nie robiąc nadmiernych smug. Oczywiście jest potrzebna druga warstwa, ale to jak przy 90% lakierów. Ten ponadto schnie w bardzo krótkim czasie, pomaluję raz i mogę zaczynać od nowa :) Nie wypowiadam się na temat trwałości, bo praktycznie zawsze kończę manikiur top coatem. Na plus jest również pojemność - 5 ml co zmniejsza ryzyko, że lakieru nie zużyjemy. Przy cenie 4,70, a nie 2,60 jak to pewnie było wcześniej, jest to całkiem dobry stosunek jakości do ceny. Gdyby cena była taka jak poprzednio, na pewno byłoby już u mnie z 10 sztuk, bo chętnie przygarnęłabym jeszcze kilka ślicznych kolorów ;) Do tego są tak maleńkie, że spokojnie można je nosić w torebce czy plecaku. Mają jednak przy tym plus długiego trzonka(?) pędzelka, wygodnie się trzyma w dłoni. Z minusów mogę zaznaczyć dostępność i trudność w wyborze koloru, bo to co pokazuje katalog zazwyczaj mija się z rzeczywistością, są to kolorystyczne niuanse, ale przy lakierze do paznokci często ten detal się jednak liczy. Można oczywiście sprawdzać w internecie, ale to też nie jest łatwe, bo powracamy do problemu dostępności. Jeśli tylko nadarzy się Wam okazja polecam spróbować, bo są warte uwagi :) [Na ostatnim zdjęciu widać, pod jaki kolor podkupowałam fuksję - Shocking Pink L\'oreal, mój aparat przekłamuje nieco, ale kolory są naprawdę <3] Używam tego produktu od: kilku dobrych miesięcy, jak to lakier sezonowo ;) Ilość zużytych opakowań: w trakcie, w momencie pisania recenzji 2x 5 ml