Sanoflore Creme Fondante Mains et Ongles (Krem do rąk i paznokci z olejkiem eterycznym z lawendy Bio)

• 24 stycznia 2012 o 15:12
    Najlepszy
    Kilka lat temu przemroziłam sobie ręce na nartach. Od tego czasu gdy tylko temeratura spada, moje ręce czerwienieją, pękają, są ekstremalnie wysuszone. Próbowałam już różnych kremów drogeryjnych, aptecznych, masła shea, olejku monoi, masła kokosowego, oliwek, olejków..... Nic nie pomagało. Po użyciu tego kremu moje ręce od razu się wygładziły, po kilku dniach stosowania wreszcie nie wyglądają jak ręce syberyjskiego drwala:p , są miękkie i gładkie. Jestem zachwycona działaniem lawendy. Dzięki niej wygrywam walkę z trądzikiem, a teraz uleczyłam skórę dłoni. Zapach również jak dla mnie na plus. Tak pachnie naturalna , a nie chemiczna lawenda! W aptekach internetowych można znależć ten krem taniej- ja kupiłam za 16.99 :) Polecam! Używam tego produktu od: 1 msc Ilość zużytych opakowań: 3/4 - 1 opakowania, drugie już czeka :)
  • 22 grudnia 2011 o 11:01
    słaby
    Krem nie zachwycił mnie. Pierwsze co mnie odrzuciło to zapach, intensywny i drapiący w gardle. Długo utrzymuje się na dłoniach, ale z czasem staje się lżejszy i przystępniejszy. TŻ stwierdził raz, że pachnie mu jak...zupka chińska :D Ale sama stawiam na tą lawendę z domieszkami innych śmierdziuchów. Konsystencję ma dziwną, bo wydaje się kremowa, dość szybko się wchłania, ale zostawia świecącą powłoczkę na dłoniach. Nie tłustą, ale śliską. Nie podobało mi się to, a szukałam kremu na dzień. Po 10-15 minutach kremu na rękach nie ma, pozostaje po nim tylko lekki zapach i dalsza suchość. Nawilża więc przeciętnie, więcej w nim jest wartości zapachowych (choć mnie zapach nie urzekł, jak już pisałam) niż odżywczych. Cena wysoka, ale do zniesienia. Na plus oceniam skład. Używam tego produktu od: wakacji 2011 Ilość zużytych opakowań: jedno
    Maks_K
    10 grudnia 2011 o 12:11
    Lawendowe pole
    Na co dzień używam kremu karite jednak on ma duże opakowanie oraz nie jest w tubce, przez co jest mało wygodnie oraz mało higienicznie, aby nosić w plecaku, dlatego postanowiłem kupić jakiś w tubce. Mój wybór padł na krem z Sanoflore, bo lubię te kosmetyki. Krem pachnie przepięknie lawendą, która używana jest, jako pachnidło o światowej sławie w kosmetyce mężczyzn. Krem jest wydajny i wchłania się bardzo dobrze. Dłonie są naprawdę miękkie po użyciu tego kremu. Jedynym minusem temu kremu jest to, że nie daje rady zimą, na co liczyłem. W okresie wiosna/lato nie mam problemów ze skórą dłoni, ale w okresie zimowym często mam dłonie przesuszone, więc potrzebuję czegoś mocniejszego i tu się krem nie sprawdził. Identyczne odczucia ma moja mama, która również w okresie zimowym ma lekkie problemy ze skórą dłoni. Na wiosnę, lato, wczesną jesień jak najbardziej polecam ten krem. Na zimę, jeżeli masz problemy z dłońmi może nie wystarczyć. Mimo wszystko wrócę do temu kremu, kiedy znów zawita wiosna za oknem. Używam tego produktu od: wiosny 2011 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 10 czerwca 2011 o 21:43
    uwielbiam!
    Jestem chora na lawendową obsesję, a w tym kremie mam cudowną, naturalną, niczym nie zepsutą naturalną lawendę. Och ach po prostu rozkosz. Świetny skład i działanie, miło nawilża, szybko się wchłania, ogromny komfort użytkowania. Nie ma porywających właściwości regenerujących, jest dość lekki. Mój najmilszy krem do rąk, ale za tę cenę jest u mnie fanaberią, zupełnie dla przyjemności. Używam tego produktu od: prawie roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 29 maja 2011 o 13:15
    stara apteka w Barcelonie
    Zapach tego kremu przypomina mi starą aptekę w Barcelonie, Londynie lub Lizbonie, taką z drewnianymi półkami pod sufit, z mnóstwem butli z nieznaną zawartością, schowaną gdzieś w ciasnej, nieznanej uliczce.. Właśnie w takich aptekach czy starych sklepach zielarskich ściany i meble przesiąknięte są zapachem ziół i lawendy, takim kojącym aromatem zapewniającym jakby, że właśnie to miejsce pomoże ci zregenerować zdrowie a produkty, które w nim zakupisz będą Ci służyć. Oczywiście krem, poza zapachem, posiada jeszcze inne zalety: nawilża, jest lekki, szybko się wchłania ale zostawia miłą, ochronną warstwę. Nie poleciłabym go jako preparat regenerujący mocno zniszczone dłonie, ale jest idealny do codziennej pielęgnacji. Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 2 lub 3