Soraya Beauty Therapy, Morelowy peeling antybakteryjny

• 7 maja 2014 o 20:49
    dobry ździerak
    Nie ma się co rozpisywać. Piling jest dobry. Świetnie usuwa marty naskórek, pozostawiając skórę odświeżoną, miękką i czystą. I czerwoną :) a ja to lubię! Drobinki są konkretne, jest ich mnóstwo. Zatopione są w kremowym czymś, gęstym, dzięki czemu produkt nie przelewa się przez palce. Dobrze też trzyma się skóry, więc nie ma niepotrzebnych strat. Piling nie podrażnia, nie wysusza, nie rani, nie powoduje nieprzyjemnych niespodzianek na mojej tłustej twarzy. Jednak jesli ktoś ma wrażliwą cerę - nie radzę go używać. To produkt dla fanek mocnych pilingów. Jest bardzo wydajny, wystarcza na kilka miesięcy regularnego stosowania ok. dwa razy w tygodniu. Zaznaczyłam, że nie wiem czy kupię ponownie, bo lubię zmieniać kosmetyki, chyba że trafię na coś naprawdę fajnego. Teraz jednak poszukam czegoś, co będzie odpowiadało wiekowi mojej skóry (30 lat). Ten produkt widzę w przedziale do 25 lat i POLECAM!!!
  • 26 kwietnia 2014 o 20:41
    Spełnia swoje zadanie
    Jest to jedyny peeling mechaniczny jaki używam bo: * jest skuteczny * dobrze złuszcza martwy naskórek * nie podrażnia skóry * wydajny * ładnie pachnie i ma dobrą konsystencję * cena jest odpowiednia * łatwo dostępny Na koniec dodam: jeśli masz duży trądzik nie polecam stosowania jakichkolwiek peelingów mechanicznych. Lepiej używać peelingi enzymatyczne, które nie roznoszą sebum przez co nie wyskakuje więcej wyprysków. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 10 lub więcej
  • 18 kwietnia 2014 o 13:43
    Ja jestem na nie.
    Kupiłam ten peeling zachęcona tym że rozjaśnia przebarwienia. NIestety nie jestem w stanien tego stwierdzić, bo używałam go bardzo rzadko z jednego powodu - po każdym jego użyciu miałam bardzo wysyp trądziku. Skoda że właśnie to powoduje na moej skórze, bo naprawdę skóra est po nim niesamowicie gładka. Tylko że po paru godzinach są krostki. Używam tego produktu od: od 3 miesiecy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 2 kwietnia 2014 o 10:37
    Jest ok :)
    Byłam zmuszona kupić peeling, ponieważ używam maści w walce z trądzikiem, która bardzo złuszcza i wysusza moją skórę. Daje sobie radę ze "zdzieraniem" martwych komórek naskórka. Skóra jest oczyszczona i bardzo gładka. Lepiej jednak nie stosować go na większe zmiany trądzikowe bo może spowodować ich krwawienie. Cera jest matowa. Daje efekt świeżości za niewielką cenę. Polecam ;) Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
    v-x-n
    16 lutego 2014 o 1:04
    dobry zdzierak w przystępnej cenie
    Jest to jeden z przyjemniejszych peelingów jakich zdarzyło mi się używać. Bardzo dobra konsystencja - produkt jest przesycony drobinkami, co wpływa na jego wysokie właściwości ścierające. Baza nie jest tłusta, tylko zwyczajnie kremowa, przez co na twarzy nie zostaje obrzydliwie tłusty filtr. Masaż przy użyciu tego produktu jest przyjemny, chociaż przyznaję bez bicia - trzeba lubić zdzieraki u uczucie szorowania. Dla delikatniejszych cer ten specyfik może być za mocny, zbyt agresywny. Wygładza na medal, cera od razu jest gładka, błyszcząca, aksamitna w dotyku. Pory następnego dnia są zwężone, a skóra wyrównana w kolorycie. Lepiej przyjmuje maseczki i wszelkie kremy. Wpływu na niedoskonałości nie widzę - to tylko peeling, więc cudów nie ma co oczekiwać. Jeżeli ktoś ma problem z trądzikiem przez słabo oczyszczoną skórę lub źle złuszczony naskórek, to ten produkt (jak i każdy inny porządny peeling ;)) na pewno pomoże. Jedna ważna rzecz, o której należy pamiętać: peeling ten jest mocny, więc podczas używania nie należy przyciskać przesadnie dłoni do twarzy czy do ciała - lepsze efekty otrzymamy stosując dłuższy, ale delikatniejszy (bez przyciskania rąk na przysłowiowego chama) masaż. Zapach neutralny w stronę nieprzyjemny, tubka poręczna, chociaż uwaga pod prysznicem, łatwo nabiera wody. Wydajność zabójcza, cena przystępna, dostępność zacna - praktycznie każdy Rossmann. Jeden z lepszych drogeryjnych peelingów. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 3/4