Zalotki

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 17 sierpnia 2021 o 23:01
    Nie podkręca rzęs
    Moją przygodę z zalotkami do rzęs zaczęłam właśnie od tej. Początkowo wydawało mi się, że moje rzęsy są delikatnie podkręcone jednak nakładając już tusz do rzęs nie było widać jakiejkolwiek różnicy. Dodatkowo zdarzało się,że podczas używania rzęsy mi się wyginały w dziwny sposób, a gumowa nasadka w zalotce często wypadała. Nie polecam.
  • 28 lipca 2021 o 14:57
    Przydatna przy prostych rzęsach
    Zalotka For Your Beauty trafiła trafiła mojej kosmetyczki nie bez powodu, mam rzęsy średniej gęstości i długości, ale są proste i mało podatne na skręt, dlatego zalotka stała się w pewnym momencie mile widziana podczas tuszowania. Ta z Rossmanna jest tania, łatwo dostępna, prosta w obsłudze. Wykonana z metalu, ma też dwie gumeczki, które niestety u mnie zaczęły z czasem wypadać więc zalotka z czasem nadała się do wyrzucenia. Zalotka nie luzuje się. Niemniej podczas używania spełniała swoją rolę. Podczas delikatnego uciskania wystarczyła chwila by unieść włoski u nasady, by odbiły się, otwarły oko jeszcze bardziej i dały naturalny efekt. Ja zawsze starałam się podnieść je u samej nasady właśnie, tak by nie łamać ich w pół i nie niszczyć. Efekt końcowy po malowaniu był zawsze zadowalający, zdecydowanie lepiej niż bez. Zalotka spełnia swoją rolę, ale z czasem u mnie gumki zaczęły wypadać, aż jedna z nich mi się gdzieś zapodziała i niestety przestała być użyteczna. W każdym razie to przydatny gadżet jeśli ktoś tak jak ja ma proste rzęsy.
    thirky
    3 czerwca 2019 o 21:51
    wowww
    Zalotka zrewolucjonizowała mój makijaż. Wcześniej bardzo rzadko malowałam rzęsy bo efekt i tak nie był jakiś powalający, więc szkoda było mi czasu. Odkąd używam tej zalotki to maluję rzęsy niemal codziennie, bo nie mogę się napatrzeć jak ślicznie to wygląda. Rzęsy po użyciu tego przyrządu są naprawdę podkręcone, a po dodaniu tuszu wyglądają nieziemsko pięknie. Jestem zachwycona, ta zalotka kosztuje parę złotych a zmienia wygląd całego oka i przez to twarzy (oczywiście na plus). Nie wyobrażam już sobie malować bez niej rzęs. Jeśli ktoś używa zalotki po raz pierwszy (tak jak ja), to trzeba nauczyć się z nią działać. Ważne żeby wszystkie rzęsy rozłożyły się w miarę równomiernie, inaczej można skończyć z kilkoma wygiętymi w zupełnie inną stronę niż byśmy chciały. No i trzeba uważać żeby nie przytrzasnąć sobie powieki, dlatego lepiej nie naciskać zbyt mocno od razu. Po kilkunastu razach nauczyłam się już obsługiwać to (jakże skomplikowane ;) )urządzenie i teraz wszystko idzie raz dwa. Nie zaczęły wypadać mi rzęsy ani nie stało się z nimi nic złego, codziennie wieczorem jednak używam odżywki na rzęsy (pomadka do ust Alterra z rossmanna rumiankowa), być może dzięki temu są bardziej nawilżone i odporne na uszkodzenia mechaniczne. Nie wiem czy kupię jeszcze raz tę samą zalotkę, może za jakiś czas będę chciała wypróbować jakąś droższą i porządniejszą czy z ciekawszym designem, ale jestem ogromnie zadowolona z zakupu.
  • 21 kwietnia 2019 o 11:09
    Zalotka nic nie robi
    Kupiłam bo potrzebowałam na już ale zawiodłam się ponieważ zalotka nie spełnia moich oczekiwań. Podkręca na kilka sekund i rzęsy na powrót są proste oprócz tego nie zbiera wszystkich rzęs.
    Wady:
    • Nie zbiera włosków
    • Nie podkręca
  • 6 stycznia 2018 o 15:47
    Mam i ja
    Miałam tych wynalazków dużo... Kupuje i... Używam bardzo rzadko :) takie życie. Zalotke mam dłuższy czas i nie ma z nią absolutnie żadnych problemów. Mechanizm działa poprawnie i zwinnie. Gumka trzyma się dobrze i solidnie. Skręt jest ładny ale niestety w moim przypadku bardzo nie trwały. Cena niska zachęca do zakupu. Nie wyrywa rzęs i nie powoduje żadnych przykrych niespodzianek