Biosilk Style, Rock Hard Gelee Bardzo mocny żel do włosów

makika
    1 grudnia 2014 o 9:09
    Rewelacyjny, ale uwaga
    Od razu przejdę do konkretów - jeszcze żaden żel nie ujarzmił moich włosów tak dobrze! Przy niesfornych kosmykach (róznica w długości włosów zapuszczanych) wymykających się z kitki bezkonkurencyjny. Żadna pianka, lakier, inny żel - wystarczy dosłownie wielkość małego groszku, ew. fasoli, żeby było ok. Według mnie tyle własnie wystarczy. Obecnie odrasta mi grzywka, którą dość specyficznie zaczesuję i dzięki temu żeloowi żadne pojedynczy włos nie włazi mi w oczy! Przy odpowiednim stosowaniu nie robi strąków (musiałam się nauczyć dobrze go nakładać). Dodatkowo bardzo ładnie nabłyszcza. Usztywnienie może być porządne, ale niewidoczne, ale też -jak sugeruje nazwa - jak skała - ale wówczas strąki lub skorupa gwarantowane - potrzebowałam kiedyś mieć włosy bardzo mocno ulizane i trzymające cały wieczó przy głowie i świetnie się sprawdził, ale... No właśnie - mam co prawda mega wrażliwą skórę głowy s kłonną do łupieżu i użwyając tego żelu skóraq zaczynała mnie niemiłosiernie swędzieć - nawet jak nakłądałąm żel parę cm od skóry głowy. Normalnie myę włosy codziennie, po tym żelu - wyczesanym nawet, włosy były wciąż świeże, ale co z tego, jak swędział nieprzeciętnie. Odstawiłąm go na jakiś czas i obecnie używam go znowu codziennie, ale znacznie skąpiej - pól ziarenka groszku wystarczy i tylko na pasma, które uciekają, wciąz jednak z dala od samej głowy. I póki co łupieżu nie mam. Sama konsystencja mocno zwarta, żel szybko "zastyga" i trzeba szybko go nakładać. Mega wydajny, łatwo się wyczesuje (o ile oczywiście nie naniesie się go zbyt dużo - nie tylko wtedy zlepia w strąki trudne do rozczesania, ale obstawiam, że słabe włosy moga się nawet połamać - wtedy zalecam namoczenie włosów wodą, a najlepiej zanurzenie ich w wodzie; dodatkowo za wiele żelu w jednym miejscu utworzy taki suchy "glut" jak z kleju - zdarzyło mi się kilka razy zanim się wprawiłam). Ja go kupuję wyłącznie w tych małych buteleczkach od od samego otwarcia stawiam na zakrętce - wtedy mam pewność, że bez problemyu go wydostanę. Wkurzające jest tylko odlepianie zabezpieczenia przed wypływaniem - nie wiem jak to nazwać - producent mógłby chociaż jakiś kawałek do urywania tego dodać. Swego czasu kupiłam kilka tych małych opakowań i pochowałam po wszystkich torebkach i torbach, żeby zawsze mieć pewność, że go mam. Dla mnie zasadniczo ideał - pól gwiazdki odejmuję za wywoływanie łupieżu. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 8 - 10 małych
  • 4 kwietnia 2013 o 11:59
    Sprawny, ale nie cudotwórca
    zakupiłam go dla mojego ukochanego, który ma długie układające się włosy. Chciał, żeby mu pojedyncze pasma przy uszach nie wychodziły z kitki i potrzebował czegoś, co je utrzyma na miejscu. Oczywiście opakowanie to jakaś pomyłka. Nie pojmuję dlaczego producent nie stosuje normalnego pudełeczka. jest dość wydajny, ale bez szału. Nakładany na sucho za bardzo skleja włosy i powoduje, że zmieniają się w strąki. Ale za to na mokro, to zupełnie inny kosmetyk! Nakładam go mojemu chłopakowi na mokre włosy i układam szczotką z włosia podczas suszenia (w jedo przypadku po prostu zczesuję włosy na skroniach w kierunku potylicy). Włosy na sucho super się układają i wcale nie są klejone. Wogole nie czuje się w fotyku, że był na nie nakładany żel. Efekt utrzymuje się cały dzień. Dlatego polecam tylko tym, którzy mają czas na układanie ryzury albo mają kogoś, kto to dla nich zrobić :) Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
  • 11 sierpnia 2012 o 21:36
    nie warty kupna
    Żel ten zakupiłam zupełnie omyłkowo:) nosiłam się z zamiarem kupienia normalnego jedwiabiu, jednak nie przeczytałam napisu, że to żel do włosów. Użyłam go kilka razy i to tyle, bo na więcej trzeba się namęczyć, aby wydosotać go z opakowania, tragedia. Nawet się sprawdził, jeśli trzeba "coś małego" utrwalić, jakieś pojedyncze kosmyki, bo na całe włosy nieee. Ładny zapach to jedyny plus w tym wszystkim. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
    kuki9
    1 czerwca 2012 o 18:13
    Szkoda zachodu...i pieniędzy
    Nie wiem co mnie podkusiło, żeby kupić ten żel?Chyba miałam jakieś zaćmienie umysłu.W moim koszyku wylądowała mała 15ml buteleczka, za którą zapłaciłam 4zł.Niby nic ale biorąc pod uwagę właściwości tego żleu to stanowczo za dużo. Ok buteleczka jest malutka, można ją z łatwością wsadzić do torebki czy zabrać na krótki wyjazd.Ale gdy zużyjemy mniej więcej połowę produktu wyjmowanie go z opakowania jest koszmarem.Potrząsanie, wytrząsanie aż w końcu trzeba przeciąć opakowanie przy użyciu nadludzkiej siły bo plastik jest stosunkowo gruby. Żel pachnie przyjemnie-zupełnie jak jedwab tej firmy.Utrwalenie jest mocne ale niestety tylko na jakieś 2-3 godziny.Potem efekt sie ulatnia.Marnie, nie tego się spodziewałam.W dodatku trochę skleja włosy, trzeba uważać.Żadnego nabłyszczenia nie widać. Jest to bardzo słaby produkt, raczej do awaryjnego uzycia niż codziennego stosowania.100 razy lepszy jest czarny żel Taft. Nie polecam, są lepsze. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno małe
  • 1 maja 2012 o 16:43
    Dobry do torebki (mała wersja).
    Zalety ; - Małe opakowanie (co zarazem jest wadą), można je zawsze mieć w torebce na "w razie czego". - Bardzo dobrze modeluje i układa niesforne włosy, o ile nie przesadzi się z ilością. - Wydajny. Wystarczy niewielka ilość żelu do ujarzmienia włosów. - Niska cena. - Konsystencja. - Przyjemny zapach. - Łatwo się zmywa i wyczesuje. - Zawiera jedwab. - Nadaje zdrowy blask. Wady ; - Małe opakowanie - już od połowy trudno wydostać kosmetyk z tubki. - Efekt modelowania włosów nie utrzymuje się zbyt długo. Już po ok. 2 godzinach wymaga poprawki (czasem wcześniej). Podsumowując - są lepsze kosmetyki tego typu. Nie jest świetny na co dzień ale do torebki (małe opakowanie), jako uniwersalny kosmetyk w sam raz. Używam tego produktu od: kilku tygodni. Ilość zużytych opakowań: w trakcie małego opakowania.