Organique Energizing, Hair Mask Rewitalizująca maska do włosów

• 2 listopada 2013 o 3:25
    Ok
    W działaniu jest podobna do wersji Anti - Age i dla mnie różni się jedynie zapachem (również przyjemny aczkolwiek nie przypasował mi tak jak winogronowy) i faktem, że ten zapach nie utrzymuje się tak długo jak w przypadku tamtej wersji;) Tu czuje go do paru godzin po myciu a tam aż do mycia włosów kolejnego dnia O.o Co do działania i użytkowania, ja nakładam ją na ok 30 min, trzymam pod ręcznikiem, po tym czasie mam idealnie miękkie i gładkie włosy. Nie ma problemu z rozczesywaniem, włosy są błyszczące i sypkie. Nie puszą się. W tym przypadku również była całkiem dobra maska gdyby nie jej wydajność i opakowanie. Stosuje ją 1 razy w tygodniu, włosy mam lekko za ramiona i przy takim użytkowaniu zdecydowanie za szybko mi jej ubywa. Opakowanie 150 ml za ok 40 zł. to trochę drogo. Samo opakowanie jest ładne i estetyczne ale ciężko się otwiera, zwłaszcza pod prysznicem gdy ma się mokre ręce. Musze wcześniej sobie odkręcić bo inaczej wyginam łapy z tą puszeczką na wszystkie strony. Producenci powinni pomyśleć nam zmianą opakowania, zdecydowanie:P Dostępna w każdym z salonów Organique więc jak dla mnie dostępność jest dobra. PLUSY: – nawilża – wygładza – nabłyszcza – skład – konsystencja (jest gęsta, nic nie ucieka przez palce) MINUSY: – opakowanie :pala: – średnio wydajna Używam tego produktu od: sierpnia Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Milat
    7 października 2013 o 14:44
    Spodziewałam się czegoś lepszego...
    Bardzo lubię kosmetyki Organique, postanowiłam tym razem spróbować maski do włosów i trochę się zawiodłam :< Plusy: + ładny zapach + fajna gęsta konsystencja + natychmiastowa i wyczuwalna miękkość włosów + nadaje blasku + podnosi włos u nasady + włosy się nie elektryzują Minusy: - nie ułatwia rozczesywania - nie nawilża, włosy nadal pozostają suche :< to dla mniej największy minus tej odżywki - pozostawia wrażenie ciężkich włosów - mało wydajna - cena Czyli ogólnie odżywka nie zachwyca niczym. Nie nawilża i nie pomaga przy rozczesywaniu, jedynym mocnym plusem jest efekt miękkich włosów. Używam tego produktu od: wrzesień 2013 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Kucokuc
    14 czerwca 2013 o 0:19
    Średnia rzecz, a cieszy
    Maska jest bardzo dobra, mam wrażenie &quot;odbicia&quot; włosów od nasady, a nawet lekkiego poprawienia kolorytu (może to przez ten blask), natomiast nie pomaga za bardzo moim przetłuszczającym się włosom... PLUSY: + zapach (chociaż nie wszystkim się podoba) + lekka konsystencja, dobrze się spłukuje + włosy zostają miękkie, miłe w dotyku, niezależnie od szamponu, którego użyję + nadaje włosom piękny blask (szczególnie, gdy zostawimy ją na dłuższy czas pod folią) MINUSY: - powoduje przetłuszczanie się! I to straszne! Chociaż mnie udało się trochę zneutralizować ten efekt poprzez dodanie kropli czy dwóch olejku ylangowego - tak naprawdę nie pomaga z rozczesywaniem, kiedy włosy są naprawdę splątane - nie ma efektu &quot;dogłębnie odżywionych i nawilżonych włosów&quot;, co moim zdaniem powinno być właściwością każdej dobrej maski, skoro już poświęcam się i nakładam ją na godzinę na włosy... Trochę jak zwykła odżywka do spłukiwania. Zapewne nie kupię ponownie, dalej będę szukać mojego ideału. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: ok. 3/4 zużyte
  • 23 kwietnia 2013 o 10:31
    fajna
    w przeciwieństwie do szamponu z tej serii, z maski jestem jak najbardziej zadowolona. + bardzo przyjemny zapach + wydajna (jest dość &quot;treściwa&quot;) + włosy po jej użyciu są jakby grubsze, dobrze nawilżone, miękkie i co ważne wygładzone - może ciut obciąza włosy, ale przy założeniu, że nałożymy odpowiednią ilość i dokładnie spłuczemy nie powinno być tego problemu polecam! Używam tego produktu od: 3 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 4 czerwca 2012 o 11:17
    naprawdę dobra
    Maska przepięknie pachnie! Na szczęście to nie jedyna jej zaleta :-) Dobrze odżywia i nawilża włosy, dzięki niej błyszczą ładniej i intensywniej niż zwykle, ładnie się układają. Niestety zauważyłam, że trochę obciąża mi włosy - przetłuszczały się szybciej niż zwykle. Efekt jej zastosowania utrzymywał się dość długo - do 3-4 myć włosów. Moim zdaniem jest to naprawdę dobra, z pewnością warta wypróbowania maska do włosów o ładnym składzie. Jest wydajna, szalenie przyjemnie w używaniu i skuteczna. Miałam możliwość testowania również dwóch pozostałych wersji - uważam, że oprócz różnicy w zapachu (wszystkie pięknie pachną :-)) większych różnic w działaniu nie mają. Wszystkie są b. dobre. Używam tego produktu od: przez 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymiarowe