AA Eco, Płyn micelarny do demakijażu oczu i twarzy do cery suchej i wymagającej regeneracji z winogronem

• 3 lutego 2017 o 11:19
    Mogło być lepiej
    Ten płyn miał być czymś lepszym,miał być wyżej niż inne płyny micelarne za 10 zł. Tak się niestety nie stało, bo płyn ten zachowywał się jak każdy inny. Zacznę od opakowania, które jest dosyć małe (fajna opcja na wyjazdy) i ma pompkę, która chyba nie do końca się sprawdziła. Czasem pryskała na boki. Nie uważam żeby to było cudowne rozwiązanie do płynu micelarnego, jednak wolę przechylić butelkę i dozować produkt na płatek kosmetyczny. I w końcu działanie- zmywał makijaż w porządku, nie jakoś wybitnie dobrze i szybko. Zostawiał dość wyczuwalny film na skórze, który mi jako tako nie przeszkadzał, ale wiem że wiele osób to frustruje. Nie był też jakiś super łagodny i dla skóry wrażliwej, bo czasem lekko zaszczypał w skórę. Czuję trochę zawód, bo uważałam że to płyn z wyższej póki, i da mi inne doznania jeśli chodzi o micel. Jednak nie odczułam nic innego, płyn był średnio wydajny, i więcej do niego nie wrócę.
  • 9 marca 2014 o 19:39
    dobry i polski
    Płyn udało mi się upolować w okazyjnej cenie. Za cenę regularną nie wiem, czy skusiłabym się na niego. Zasadniczo płynu micelarnego używam do zmycia tuszu do rzęs (nie wodoodporny) i twarzy. Po micelu i tak używam żelu myjącego albo mydła. Nie mam zatem wobec płynu micelarnego drastycznie wysokich wymagań - ma zmywać, nie podrażniać, nie pozostawiać lepiącej warstwy. Ten płyn spełnia te oczekiwania. Zmywa tusz, nie powoduje "mgły" na oczach, nie lepi się. Nie wysusza skóry. Ważny dla mnie jest też oczywiście skład bez "sztucznych" dodatków. Praktyczna butelka z pompką - lubię takie rozwiązania. Polski producent to też ważny aspekt. Dostępność- nie licząc aptek SuperPharm - nie widziałam go stacjonarnie. [ja kupiłam online]. Szkoda, że nie pachnie winogronami - myślałam, że tak będzie zgodnie z obrazkiem na opakowaniu;) Zapach jest w zasadzie neutralny, praktycznie niewyczuwalny. Lubię go stosować. Gdyby nie zbyt wysoka cena regularna - byłby całkiem fajnym rozwiązaniem (bo 150 ml za prawie 30 zł, przy dość niskiej wydajności - to jednak moim zdaniem za dużo;) ) Moje wymagania spełnia - gdy zobaczę go w cenie promocyjnej - na pewno się skuszę. ****** Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 15 października 2013 o 9:04
    Warto kupić
    Micel ten używałam jako tonik i sprawdził się bardzo dobrze. Nie wysuszał cery, nie podrażniał, odświeżał. Używałam go również jako po prostu micel, do demakijażu (głównie oczu) i również się sprawdził. Makijaż zmywa dobrze, nie tworzy mgły na oczach, nie podrażnia. Na plus zasługuje jeszcze: opakowanie z pompką, jest to bardzo wygodne i higieniczne oraz skład (naturalny). Minusem jest cena, zbyt wysoka jak na taką pojemność i wydajność. Ten płyn micelarny nie jest niestety jakoś bardzo wydajny. Zapach - neutralny, troszkę szkoda, bo spodziewałam się pięknego zapachu winogron, ale to już moje widzimisię. Podsumowując - polecam kupić i wypróbować. :) P.S. Nie wiem czy kupię ponownie, bo chciałabym wypróbować też inne płyny micelarne. Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 lipca 2013 o 23:33
    Porażka
    Szukając tańszego zamiennika dla mojego KWC z SVR natrafiłam na ten oto płyn micelarny z AA. Zależało mi na czymś łagodnym, nawilżającym, o w miarę prostym składzie, czyli bez zbędnej chemii. Producent spełnia zapewnienia co do naturalnego składu i dostajemy eco produkt w estetycznym i przyciągającym uwagę opakowaniu. Niestety, to by było na tyle, jeżeli chodzi o plusy. W moim przypadku jest to kompletna klapa, pozostałe zapewnienia o działaniu i przeznaczeniu tego płynu to wierutne kłamstwo. Zacznijmy od początku. - \'do skóry suchej\', posiadam cerę normalną-mieszaną, w żadnym razie nie jest ona sucha, mimo to, płyn nie potrafi jej dostatecznie nawilżyć, wręcz przeciwnie, natychmiast po użyciu powoduje okropne uczucie ściągania, skóra robi się wręcz boleśnie napięta - \'do skóry wrażliwej\', to znów nie jest mój typ, ponieważ moja skóra nie jest wrażliwa, mimo to, płyn strasznie ją podrażnia, szczególnie w okolicach oczu, powoduje zaczerwienienie i pieczenie, które niestety utrzymuje się stosunkowo długo po użyciu płynu - \'delikatnie, lecz skutecznie usuwa makijaż\', mój codzienny make up jest dość delikatny,ograniczam się do kreski eyelinerem z Wibo, na zmycie jednego oka tym płynem zużywam 5 wacików (SVR - 1 wacik), kompletnie nie radzi sobie z tanim eyelinerem, który w żadnym wypadku nie jest wodoodporny a przez to, z użyciem każdego nowego wacika, coraz bardziej podrażnia oczy Robiłam kilka podejść do tego płynu ale nic z tego. Jestem bardzo rozczarowana i zdecydowanie NIE POLECAM. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
    pyniek
    19 listopada 2012 o 10:23
    Nie dla mnie
    Jako pierwszy chciałam wypróbować z nowej serii, niestety wciąż męczę pierwsze opakowanie i chyba będę musiała znaleźć dla niego inne zastosowanie. Nie przedłużając zalety i wady tego produktu: + odświeża cerę, dobrze radzi sobie z nadmiarem sebum + wyrównuje koloryt + nie podrażnia okolic oczu + naturalne składniki - niewygodne opakowanie, pompka źle dozuje, część płynu zawsze mi gdzieś z bok poleci - bardzo słabo radzi sobie z makijażem, nawet najlżejszym, inne płyny micelarne radzą sobie z tym znacznie lepiej - strasznie swędzi mnie po nim skóra, niby nie mam czerwonej skóry, krost czy innych objawów alergii, ale to swędzenie jest upierdliwe - dziwny zapach Używam tego produktu od: ok pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe