Biotherm Biosource, Hydra - Mineral Cleanser Toning Mousse (Łagodząca pianka do mycia twarzy dla cer normalnych i mieszanych)

• 6 maja 2015 o 13:54
    mistrzostwo świata wydajności
    Pierwszy mój produkt tej marki, jakimś cudem omijanej do tej pory. Po pierwszych kilku razach stwierdziłam, że to jakiś koszmar i pomyłka. Że nie mam aż tak tłustej cery, dla której - w moim odczuciu - ten produkt został stworzony. Choć na opakowaniu jest napisane, że do cery normalnej i mieszanej. Na szczęście, zawzięłam się i stwierdziłam, że dam miesiąc próby i albo się polubimy, albo nie. Pianka okazała się mistrzostwem świata. Faktycznie, na początku miałam wrażenie, że przesusza moją cerę, że jest zbyt intensywna, mydlana. Po dwóch tygodniach cierpliwego, codziennego używania, skóra przeszła metamorfozę. Stała się miękka, sprężysta, doczyszczona, bez niedoskonałości. Moja cierpliwość i upór zostały nagrodzone. Produkt jest upiornie wydajny. czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Kiedy już nic się nie chce z tubki wydusić, to po jej rozcięciu stwierdzamy, że w środku jest jeszcze mnóstwo produktu. Pianka dobra dla osób z cerą lekko tłustą lub tłustą, dla cer normalnych - polecam testowanie, bo może być zbyt intensywna, albo pójście na żywioł jak ja to zrobiłam. Ogólnie produkt warty swojej ceny (99zł), że o dniach vip w Sephorze nie wspomnę, gdzie można liczyć na 20% rabatu. Na koniec wspomnę o jednym minusie - nie nadaje się do zmywania oczu, bo szczypie jak nie wiem co. Nie radzę próbować. Używam tego produktu od: pięć miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno wydłubane do ostatniego skrawka
  • 23 kwietnia 2015 o 15:06
    Super!
    Zazwyczaj używam kosmetyków aptecznych, ten "podkradłam" mamie która kupiła go w zestawie podróżnym po czym niemal od razu pobiegłam do Sephory żeby kupić pełnowymiarowe opakowanie. :D Używam tego żelu/pianki razem ze szczoteczką Clarisonic Mia2, przy ostatnim etapie oczyszczania twarzy- razem tworzą świetny duet. Plusy: - nie-sa-mo-wi-cie wydajny, wystarczy odrobina żeby umyć całą twarz, a cała tubka zawiera aż 150ml, - brak SLS-u (na który mam uczulenie), - nie powoduje uczucia wysuszenia cery (pewnie ze względu na obecność gliceryny w składzie), - naprawdę rozświetla, zmiękcza cerę, - zapach- neutralny, nie natrczywy, - nie podrażnia, delikatna dla skóry, nie zapycha porów. Nie mam się nawet do czego przyczepić (a zazwyczaj w każdym kosmetyku znajduję jakąś nawet drobną wadę). Polecam. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: połowa opakowania podróżnego, jedno 150ml
    teofano
    12 września 2014 o 22:15
    Już nie dla mnie
    Kupiłam go w zestawie podróżnym. Mam problemy ze skórą, ale i swoje lata. Krem dość mocno się pieni, miło pachnie. Ale wysusza moją skórę. Po jego zastosowaniu miałam wrażenie, ze skóra na twarzy zrobiła mi się o numer za mała. I jakaś taka tępa. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
    m00ha
    6 kwietnia 2014 o 18:59
    Mój ci on!
    Żel raz na zawsze pożegnał moje problemy skórne, które nasilały się pod wpływem używania tanich, śmieciowych żeli oczyszczających typu Garnier, które tylko jeszcze bardziej wysuszały moją skórę, powodując zaburzenia w jej warstwie lipidowej, powstawanie zaskórników i krostek. Mycie twarzy Biosourcem to jedna z przyjemniejszych części dnia - najpierw lekko spieniam i masuję produkt na twarzy a potem zostawiam na kilka chwil i spłukuję. Twarz jest odświeżona, niewysuszona i gotowa na przyjęcie kremu. DLA MNIE BOMBA! Wart każdej złotówki. Używam tego produktu od: ***- Ilość zużytych opakowań: 3-4 pełnowymiarowe
  • 26 lipca 2013 o 18:55
    bez szalu
    Panke stosuje na zmiane z zelem z tej samej linii. Jednak cos sie zmienilo,nie wiem czy to sklad czy moja skore, ale nie daje juz takiego fajnego efektu jak na poczatku. Mam sklonnosci do tradziku i poczatkowo dawala swietne uczucie na twarzy, takiego oczyszczenia, teraz to sie zmienilo. Mam tube 200ml za ktora zaplacilam 19euro, pomimomojej milosci do kosmetykow Biotherm to czyscidlo jest moim ostatnim. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 w trakcie trzeciego