Schauma Odbudowa i Pielęgnacja, Pielęgnujący spray bez spłukiwania

SCHWARzKOPF Schauma - spray do włosów Odbudowa&Pielęgnacja 200ml

• 3 stycznia 2022 o 21:31
    Średni ale cudów nie oczekiwałam
    Spray kupiłam przypadkowo na zakupów, ponieważ lubię produkty do włosów bez spłukiwania. Spray ma bardzo wygodne opakowanie i łatwo się aplikuje, do tego bardzo przyjemny zapach, który mam wrażenie że potem długo czas czuje na włosach. Spray zdecydowanie ułatwia rozczesywanie włosów. Włosy po zastosowaniu są miękkie i gładsze. Raczej na odżywienie po przez spray nie ma co liczyć. Nie przetłuszcza włosów oraz jest wydajny.
  • 22 lipca 2019 o 12:34
    poczuj kokos na włosach
    Zadaniem tego sprayu jest regeneracja suchych i zniszczonych włosów, ułatwianie rozczesywania włosów, ich odbudowa oraz wzmacnianie. Kosmetyk zawiera masło shea i ekstrakt z kokosów. Opakowanie to brązowo kakaowa buteleczka z dozownikiem na górze. Spray bardzo łatwo aplikuje się na włosy. Opakowanie jest lekko przezroczyste przez co wiemy ile produktu nam zostało. Jeśli chodzi o zapach to jest piękny, czuć masło shea i kokosową nutkę - zarówno przy spryskiwaniu jak i na włosach. Atomizer jest dość precyzyjny - kosmetyk trafia na włosy, a nie gdzieś na boki. Zapach utrzymuje się jeszcze jakiś czas po aplikacji na włosach. Spray niestety nie odbudował struktury włosa, nie nawilżył, a końcówki nadal się łamały, chociaż wiem, że tu pomogłoby tylko strzyżenie :( Zgodnie z obietnicami producenta, produkt faktycznie bardzo ułatwił rozczesywanie i mogę stwierdzić, że nadał włosom miękkość i blask. Dzięki niej włosy nie puszą się i są bardziej "zdyscyplinowane" :)
  • 27 stycznia 2018 o 22:23
    Nie mam zastrzeżeń.
    Uwielbiam odżywki bez spłukiwania, właśnie w takiej formie! Za co ? Są bardzo poręczne, zabieram je na każde wyjazdy. Moje włosy są grube i długie, końce przesuszone z tendencją do łamania. Nigdy nie oczekuję od takich produktów efektów jak po strzyżeniu, ponieważ jak wiadomo nic nie pomoże bardziej niż podcięcie i wizyta u fryzjera! Jednak mimo to lubię tą odżywkę. Sprawia, że moje włosy bezproblemowo się rozczesują, są bardzo miękkie w dotyku i fajnie się układają po wysuszeniu. Nie obciąża ich, a faktycznie nawilża i w pewnym sensie ujarzmia - mniej się elektryzują (w sumie wcale). Dodatkowo zapach kokosa utrzymuje się na włosach - jest on słodki i przyjemny. Duża pojemność jest bardzo wydajna, co dla mnie jako osoby, która każdego dnia myje włosy ma spore znaczenie.
  • 9 września 2017 o 15:29
    Lepka sprawa
    Zakupiłam ją by ułatwić rozczesywanie i nawilżyć mocno rozjaśniane włosy oraz zapewnić im lekkie "powleczenie" ochronne. Niestety odżywka okazała się wielką porażką. Próbowałam stosować ją na różne sposoby, myśląc, że w końcu odnajdę taki, który sprawi, że produktu nie będę musiała wyrzucić do śmieci: * Klasycznie, po myciu, rozpylając różne ilości. * Przed myciem, ala kremowanie/olejowanie. * Na noc, przed porannym prysznicem. * Rozpylając małe ilości na dłonie a następnie wcielając we włosy. * Niczym odżywkę do spłukiwania. * Na same końce... ŻADEN z nich się nie sprawdził. Te partie włosów, które miały styczność z tą odżywką, od razu po wysuszeniu włosów (czy to na powietrzu, czy za pomocą suszarki) wyglądały smętnie, tłusto, tępo i matowo. Były obciążone na potęgę, sklejone w strąki i sprawiały wrażenie niemal lepkich w dotyku. Nie polecam tego produktu :(
    Zalety:
    Wady:
    • działanie a właściwie jego brak i wszystkie "skutki uboczne"
  • 17 stycznia 2017 o 21:01
    Dobra odżywka pomagająca rozczesać włosy
    Odżywek w sprayu używam w celu doraźnej pomocy w rozczesaniu włosów. Nie oceniam ich właściwości odżywczych, czy pielęgnujących, bo jeszcze w żądnej takiego działania nie zauważyłam, od tego mam odżywki do spłukiwania, maski, olejki i wcierki. Odżywkę kupiłam, kiedy skończył mi się poprzedni psikacz. Ot, wpadłam do Rossmanna i wzięłam pierwszą lepszą z promocji. Wygodna pompka, nie zacina się. 200ml za niewielkie pieniądze, całkiem niezła wydajność. <b>Ułatwia rozczesywanie </b>włosów, tak na <b>sucho</b> jak i na <b>mokro</b>. Do tego <b>obłędnie pachnie </b>kokosem, a to zdecydowanie jedna z moich ulubionych woni w kosmetykach. Kupiłam już następne opakowanie, bo działanie i zapach mi odpowiadają. Polecam, jeżeli tak jak ja, stawiacie na te odżywki w celu łatwiejszego rozczesywania włosów.