Almay Pure Blends, Loose Finishing Powder Rozświetlająco - matujący sypki puder

• 4 stycznia 2013 o 12:50
    ojojojojoj.....
    Faktem jest ze mam silnie przetluszczajaca sie skore ale jakos nigdy,mimo wielu zachecajacych opinii nie mogłam przekonac sie do pudrow sypkich. Wczesniej testowałąm jeden czy dwa i jakos nie zaprzyjazniłam sie z tego typu kosmetykami. Na ten namowiła mnie kolezanka z pracy ktora akurat robiłą zakupy w jakiejs drogerii internetowej gdzie zamietrzałą go kupic. Reklame zrobiła mu niezła,ze naturalny,ze lekki,ze ładnie utrwala i matuje,ze firma na poziomie no i cena była niezła-na promocji kupiłysmy je po niecałe 15 zł. Przyznam ze nakreciłam sie niezle i kiedy tylko go dorwałałam zaczełam testinag:) Niestety juz po pierwszym uzycu okazało sie ze nic z tego nie bedzie. Zaczne od tego jak kosmetydz działa/wyglada na skorze: -pierwsze co rzuca sie w oczy to ten wspominany juz wielokrotnie brokat-nie wiem,to chyba miał byc w załozeniu element dajacy obiecane rozwietlenie.Na moim tłusciochu wyglada to paskudnie i tandetnie,brokat osiada w porach,błyszczy sie jarmarcznie,czuje sie w nim jak matrioszka-tym bardziej ze.... -kolor w opakowaniu wydaje sie byc brazowawym ,tymczasem na twarzy robi pomaranczowe plamy,no takiego oranzu na swojej twarzy jeszczem nie uswiadczyła:/ -efekt matu utrzymuje sie maksymalnie poł godziny,na matujacym podkładzie,pozniej tworzy sie jakas dziwna,,bijaca po oczach warstwa na twarzy-nie spotkałam sie dotychczas z czyms takim W kwestiach czysto technicznych-niewygodne ,niepratyczne choc ładne,rzeczywiscie Benefitowe opakowanie,za mały puszek. Jedna gwiazdke daje za to ze ma przyjazny dla skory skład i brak zapachu a druga za stosunek ceny do pojemnosci produktu,nawet bez promocji. Kosmetyk ładnie wyglada na połce, krzydy skorze nie robi ale nie spełnia zadnej z obietnic,a ten brokat jest po prostu przerazajacy. Moze jesli ktos ma idealna ,opalona-bardzo opalona buzie sie sprawdzi. Nie lubie wyrzucac kosmetykow ale ten chyba pojdzie do kosza
  • 5 października 2012 o 19:40
    Daje się używać, ale matuje słabo
    I wlaściwie tyle starczyłoby za recenzję. Nie miałam przez czas używania tego pudru (a kończę opakowanie) żadnych zakusów na wyrzucenie go, to dobrze. Nie ciemnieje, nie tworzy plam. Wszystko byłoby dobrze, ale matuje na bardzo krótko. Właściwie między makijażem, a wyjściem z domu należałoby już poprawiać :( Używam tego produktu od: miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę jedno
    theriel
    8 lipca 2012 o 13:29
    Zawód totalny
    Kupiłam ten puder zachęcona jego naturalnym składem i dobrymi opiniani. Zawiodłam się jedak i już mówię dlaczego. Bardzo zależało mi na matowaniu i niestety ten puder matuje na 10 minut maksymalnie. Być może moja skóra jest dla niego zbyt tłusta, ale oczekiwałam lepszego efektu. Opakowanie niezbyt utrafione - przy zamykaniu robi się chmura pudru, która osiada na ubraniach. Jako plusy mogę wymienić fakt, że ładnie wygładza skórę, jest bardzo dobry jako wykończenie całego makijażu. Pudru jest dużo, nawet bardzo dużo, tylko co z tego, skoro nie spełnia swojego zadania. To prawda, jest tani, ale spodziewałam się czegoś więcej. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego (i nie chce się skończyć)
  • 9 czerwca 2012 o 19:08
    Wersja rozświetlająca
    Puder znajduje się w estetycznym kartoniku, mi przypomina produkty Benefitu. Uważam, że jest to jednak średnio praktyczne rozwiązanie, ponieważ łatwo o zniszczenie opakowania. Na opakowaniu mamy zapewnienie o naturalności składników. W środku znajdujemy mały puszek, którym raczej nie nałożymy dobrze tego pudru. Proszek jest przykryty plastikowym wieczkiem. Kupowałam wersję rozświetlającą z myślą "a co tam, czy komuś kiedyś zaszkodził mały naturalny glow?". Pewnie nie, ale tutaj go nie ma. Funkcję rozświetlającą pełnią spore drobinki brokatu. Byłam okropnie rozczarowana, że dosypanie brokatu oznacza dla tej firmy efekt rozświetlenia. Spróbowałam pokryć pudrem całą twarz, bez podkładu. Pomarańcza. Jest bardzo ciemny, przynajmniej na mojej bladej twarzy. Na dodatek nie jest to beż/brąz, tylko właśnie ta okrutna pomarańcza. Na waciku (po zmyciu z twarzy) z kolei wpadał w ostry róż. Użyty w niewielkiej ilości na podkład, lekko przyciemnia twarz i bardzo ją "rozbrokaca". Oprócz tych wad? Muszę przyznać, że używany solo dobrze kryje, a odcień może sprawdzić się na późne lato. Nie mogę ocenić trwałości, ponieważ wyjście z domu w tym kaszmarnym odcieniu jest dla mnie nie do przeskoczenia. Tak więc, może na lato, może dla wielbicieli brokatu. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 6 czerwca 2012 o 1:52
    Wersja rozświetlająca
    Jest rewelacyjny. Nie podrażnia, idealny dla suchej i wrażliwej skóry. Bardzo transparentny. Idealny na lato. Lepiej wygląda jeśli się nałoży nie na podkład. Ale! Ale on ma po prostu... brokat. I to nie super drobny. Beznadziejnie to wygląda. Jak na zabawę choinkową w podstawówce. To jest minus, ale ja go używam tylko latem, więc jakoś to ujdzie. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno