Kolastyna Gładkie Dłonie, Krem odmładzający do rąk z oliwą z oliwek

• 11 kwietnia 2015 o 15:13
    tania i przyjemna pielęgnacja!
    Kremu używam dość długo i jestem bardzo zadowolona ;-) produkt jest tani i bardzo dobrej jakości. Podoba mi się dodatek oliwy z oliwek, która świetnie pielęgnuje skórę, zostawiając na niej delikatną warstwę ochronną. Krem dobrze sprawdził się zimą, ale teraz również fajnie nawilża dłonie, mimo, że ochrona wiosną nie jest aż tak konieczna. +konsystencja +wchłanianie +zapach +pielęgnacja +nawilżanie +cena +dostępność Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 10 kwietnia 2015 o 18:22
    Za taką cenę nie ma nic lepszego!
    Jest moim ulubieńcem, ze względu na markę, pojemność i działanie! Wypróbowałam chyba już wszystkie dostępne wersje zapachowe tego kremu i każda z nich ma wspaniały zapach. Co do działania, stosowany regularnie faktycznie nawilża i natłuszcza skórę pozostawiając ją w świentej formie. Po zastosowaniu na dłoniach wyczuwalny jest tłusty film, który potrzebuje trochę czasu, aby się dobrze wchłonąć. Plusy: *cena (tani jak barszcz, z tej półki cenowej nie ma nic lepszego) *zapach (przy stosowaniu kremów do rąk zawsze zwracam uwagę na zapach, wszystkie wersje tego kremu pachną obłędnie!) *dostępność (w każdej mniejszej drogerii oraz w Auchan) *działanie (stosowany regularnie pomaga przywrócić nawilżenie skórze) *dobry skład (faktycznie znajdziemy tam olej z oliwek, czy inne wartościowe rzeczy) *opakowanie (bardzo wygodna tubka, zamykana na zatrzask, pod koniec zawartości można spokojnie odkręcić i wycisnąć wszytsko do końca; przyejmny dla oka desing) *konsystencja (idealna, nie za rzadka, nie za gęsta) *pojemna tubka (135 ml) Minusy: *tłusty film (potrzeba troszkę czasu aby się całkowicie wchłonął) Myślę, że temat wyczerpałam. Moim zdaniem za te kilka złotych nie znajdziemy lepszego nawilżenia dla naszych rąk. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 11
  • 1 lipca 2012 o 10:16
    Dobry krem za niską cenę
    Krem ten używałam zarówno do stóp jak i do rąk. PLUSY: - niska cena - polska marka - duża pojemność - wydajność - opakowanie (można je przeciąć/odkręcić i wykorzystać krem do końca) - zapach - lekko cytrusowy, przyjemny, utrzymujący się przez pewien czas - działanie: średnie nawilżenie, skóra jest po nim przyjemnie miękka - dostępność - szybko się wchłania MINUSY: - dla osób które nie lubią tłustej warstewki na dłoniach - trzeba uważać z ilością gdyż w nadmiarze długo się wchłania i nie pozostawia "matu" Polecam gorąco! Nie powrócę do niego, bo chcę wypróbować inne kremy tej marki. Używam tego produktu od: Pół roku Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 3 sierpnia 2011 o 23:53
    nie tak dobry jak algowy, ale warto!
    Z Kolastyny miałam już wcześniej mnóstwo tubek wersji kremu z algami, (kiedyś) z jedną też czy więcej wersji cytrynowo-glicerynowej - ta wersja jest wg mnie gorsza od algowej (mniej regeneruje i nawilża, no i nie przepadam za zapachem oliwek), ale oceniam ją jako dobrą. Tubka wygodna (i nie ma odkręcanej zakrętki!), konsystencja taka jaką lubię - nie za rzadka, nie za gęsta (choć na upały to średnio, może być ciut za ciężka), dobrze spełnia swoją rolę - skóra dłoni jest gładka i przyzwoicie nawilżona. Również dobrze sprawdza się jako krem do skóry łokci (również i tu efektem jest brak szorstkiej skóry). ;) Moja mama mówi, że jest średnio z niego zadowolona (jest w trakcie 2 tubki), ale myślę że warto go spróbować zwłaszcza, że nie wysusza, a cena jest niska. Zaznaczyłam, że nie wiem czy bym go kupiła ponownie ponieważ wolę wersję z algami, ale gdyby ją nie daj Boże wycofali to pewnie bym się na niego ponownie skusiła. Poza tym chyba wypróbuję też inne nowe wersje kremów do rąk Kolastyny. Kremy Kolastyny kupuję w Auchan, chyba nigdzie indziej ostatnio ich nie widziałam. Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 1.
    cora
    22 czerwca 2011 o 14:22
    fajny, ale taki jednak zwykły jakiś
    Znalazłam ten krem w supermarkecie i przyznam, że pod względem ceny- super, ale w działaniu krem jest całkiem zwykły. Jeżeli chcemy zadbać o dłonie, ten krem trzeba smarować po każdym umyciu. Inaczej się nie da, bo kolejne warstwy po prostu się spłukują. Owszem, jako krem codzienny sprawdzi się, ale jeśli oczekujemy bardzo dużych efektów w przypadku naprawdę bardzo suchych dłoni, to niestety ten krem nie sprawdzi się. Zapach bardzo przeciętny. Krem wchłania się szybko, ale zostawia takie coś na dłoniach, z tego powodu nie polecałabym go do biura... Znam też krem do rąk z algami, tejże firmy i jest o wiele lepszy. Używam tego produktu od: 2 mies. Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie.