Bioetika Gocce di Seta (Jedwab do włosów)

In ka
    31 sierpnia 2014 o 12:20
    Jestem zachwycona!
    Plusy: + dobrze zabezpiecza końcówki i delikatnie wygładza + nie przetłuszcza i nie obciąża włosów + ładny zapach + wydajność + włosy są po nim miękkie, łatwo się rozczesują + opakowanie - bardzo wygodne + cena za tę pojemność bardzo dobra Minusy: - dla niektórych może trochę za mało wygładzać, ale mnie to nie przeszkadza - słaba dostępność - aczkolwiek dla mnie to też nie jest jaiś wielki minus :) Bardzo polecam ten jedwab, naprawdę warto spróbować:). Ja na pewno jeszcze do niego wrócę! Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 24 września 2013 o 16:01
    Rewelacja i strzał w 10!
    Produkt nabyłam zachęcona pozytywnymi opiniami Wizażanek - bo, jak to ja, i tym razem musiałam przed wyborem dokładnie poszperać w internecie w celu zasięgnięcia porady. Miałam pewne obawy przed zakupem, przede wszystkim bałam się, że jedwab będzie zostawiał tłusty osad na włosach. Okazało się jednak, że dla moich cienkich, słabych włosów jest to produkt idealny. Plusy: + niezbyt wygórowana cena w stosunku do jakości + poręczna buteleczka (ja kupowałam już w tej nowej, białej) + łatwa aplikacja + bardzo wydajny + nie skleja ani nie obciąża włosów, nie zostawia na nich tłustego osadu, nawet w przypadku przedawkowania preparatu czy nałożenia go zbyt blisko skóry głowy + włosy rozczesują się niemal natychmiast, nawet moje megasuche i ze skłonnością do plątania się, co najmniej cały dzień po aplikacji są zdyscyplinowane: nie plączą się i nie zawiązują w supły Minusy: - bardzo ciężko go dostać - nie wygładza włosów tak idealnie, jak niektórzy oczekują. Ja w zasadzie nie wymagałam od jedwabiu idealnego wygładzania, ale wiem, że niektóre Wizażanki mają wobec jedwabiu takie wymagania Podsumowując: jeśli któraś z Was jeszcze się waha, niech śmiało wybiera Bioetikę, jeśli nawet efekty nie powalą Was na kolana, to możecie być pewne, że jedwab nie wyrządzi Waszym włosom żadnej szkody. Ja zaryzykowałam i się opłaciło. :) Muszę jeszcze tylko dodać, że produkt nabyłam razem z maską tej samej marki, do włosów suchych, jednak jej nie polecam osobom, które mają problem z wypadaniem włosów. Na razie przestałam używać tego jedwabiu - zostawiłam go sobie na wyjazdy, bo buteleczka jest mniejsza i wszędzie się wciśnie, ale kiedyś z pewnością do niego wrócę. Używam tego produktu od: 12 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 19 stycznia 2013 o 9:43
    Proteiny jedwabiu i siemię lniane
    Używam jedwabiu Bioetiki od miesiąca i jak na razie sprawuje się bardzo dobrze :) Nie ma w składzie alkoholu, posiada proteiny jedwabiu i siemienia lnianego! Nie obciąża.
  • 25 sierpnia 2012 o 15:10
    Tak, to bardzo dobry produkt
    Kupiłam ten produkt na allegro za ok. 25 zł, ponieważ rzeczywiście trudno go dostać w sklepach stacjonarnych. Nie jest w takim opakowaniu jakie widnieje na obrazku zgłoszeniowym. Moje jest białe z niebieskimi i czarnymi napisami, ale jest to dokładnie ten sam kosmetyk. Tak, to rzeczywiscie bardzo dobry produkt. Używam go po kazdym myciu włosów, czyli co drugi dzień. Jego konsystencja jest dość leista. Produkt spełnia wszystkie obietnice producenta. Zdecydowanie nadaje połysk moim końcówkom włosów, bo tylko tam go nakładam. No i, co było dla mnie najważniejsze, faktycznie hamuje rozdwajanie się końcówek. Nie obcinałam włosów od ok. pół roku (zapuszczam je), ponadto prostuję je od czasu do czasu, zatem końcówki powinny byc juz milion razy "porozcapierzane";) A tutaj? Wyglądają jakbym dopiero co je podcięła. Są miękkie i zadbane. Jedyne, do czego mogę sę przyczepić to to, że nie wygładza włosów na całej długości, ale nie jest do tego przeznaczony, prawda? Nie wiem też ile jeszcze mi go zostało, ponieważ opakowanie jest solidne, i nic przez nie nie prześwituje, a kiedy wykręcam rurkę z dozownikiem, to niestety jedwab jest na tyle leisty, że cały spływa, i nie widać do jakiego momentu rurka jest zamoczona w produkcie. Zatem zdecydowanie polecam Wam ten produkt. Jest bardzo dobry. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    patikar
    20 sierpnia 2012 o 20:50
    Jeden z lepszych
    -Bardzo przyjemny skład jedwabiu, -ne obciaża włosów -włosy sie nie placzą -włos jest odżywiony -łatwiejsza stylizacja włosów -praktyczne opakowanie wczesniej uzywałam sporo takich specyfików również aptecznego biosilka(który wysusza włosy),żaden po aplikacji nie powalał na kolana jak ten jedwab Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 2 i pół