Joanna Z Apteczki Babuni, Balsam do ciała odżywczy

• 4 sierpnia 2015 o 8:08
    Naprawdę dobry.
    Przyznam szczerze - czaiłam się na inne wersje tego balsamu. Albo nawilżającą, albo regenerującą, gdyż miały one bardzo dobre recenzje na KWC. Niestety, jak to zwykle bywa, w pobliskim markecie dostępna była właśnie tylko miodowa opcja, już nie tak chwalona jak jej siostry. Jednak ze względu na atrakcyjną cenę - 9,90 zł, postanowiłam dać balsamowi szansę. OPAKOWANIE Duże, ale praktyczne ze względu na pompkę, która działa sprawnie. Dzięki niej nabieramy tyle balsamu, ile potrzeba, nie musimy się męczyć z wyciskaniem produktu. KONSYSTENCJA Balsam ma bardzo fajną konsystencję. Nie jest supergęsta, i bardzo dobrze, bo dzięki temu szybko się wchłania, nie pozostawia na skórze nieprzyjemnego, tłustego filtru, żadnego uczucia lepkości. Przyjemnie rozprowadza się po skórze. ZAPACH Za zapach właśnie jestem zmuszona odjąć gwiazdkę. Nie jestem osobą, która zwracałaby jakąś szczególną uwagę na ten aspekt, jeśli chodzi o balsamy (ważniejsze dla mnie jest działanie), ale w tym wypadku naprawdę, nie mam wyjścia. Zapach miodu jest po prostu sztuczny, kompletnie nienaturalny, dość intensywny. Nie mówię, że wąchanie go to tortura, ale w tym względzie ten produkt wypada kiepsko. A szkoda. DZIAŁANIE Balsam fajnie i szybko nawilża. Pozostawia skórę gładką, miękką, przyjemną w dotyku. Jest przy tym delikatny, nie podrażnia. Spełnia moje oczekiwania, jeśli chodzi o działanie. WYDAJNOŚĆ Balsam jest bardzo wydajny, a przy tym tani. Podsumowując, ten produkt zasługuje na uwagę. Jest tani, wydajny, w praktycznej butli z pompką. Świetnie nawilża, wyraźnie działa. Wszystko byłoby super, gdyby nie ten zapach, który - mimo moich dobrych chęci - nieco irytuje. Mam nadzieję, że będzie mi dane wypróbować inne warianty tego balsamu. Tak czy owak, uważam, że jest godny wypróbowania ;) Używam tego produktu od: trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    karli23
    25 października 2014 o 19:03
    Kolejny udany produkt Joanny! Od trzech tygodni mój faworyt w pielęgnacji ciała
    Będąc bardzo zadowolona z produktów do włosów z linii "Apteczka Babuni" postanowiłam wypróbować na swojej skórze balsamy do ciała z tej serii. Do wyboru mamy trzy rodzaje, tj. balsam odżywczy z miodem i mlekiem, balsam regenerujący z bzem oraz balsam nawilżający z jaśminem. Jako pierwszy wybrałam balsam z miodem i proteinami mlecznymi, gdyż uwielbiam to połączenie oraz słodkie zapachy mazideł, zresztą wiedziałam że zapach będzie naprawdę naturalny - prawdziwego miodu i mleka z tego względu że miałam już szampon do włosów z z tymi składnikami od Joanny i pachniał nieziemsko :) Poza tym można znaleźć wiele artykułów w internecie na temat pozytywnego wpływu miodu i protein mlecznych na skórę czy włosy - wspaniale odżywiają, nawilżają i uelastyczniają skórę dlatego tym bardziej nie mogłam przejść koło tego balsamu obojętnie. Balsam stosuję systematycznie już od dwóch miesięcy i śmiało mogę się o nim wypowiedzieć ... :) Jak wynika z podsumowania nie zawiodłam się i zakup tego produktu był strzałem w dziesiątkę! Dbam o swoją skórę tak samo jak i o włosy więc balsam czy mleczko do ciała to obowiązkowy kosmetyk w mojej łazience. Wypróbowałam ich w życiu bardzo dużo, różnych firm (Garnier, Eveline, Soraya, Lirene itp.) ale właśnie ten tani, polski balsam okazał się najlepszy! Nie znalazłam w nim żadnych minusów czy wad. Pierwszym najważniejszym plusem jest oczywiście cena i pojemność. Za 10-11 zł dostajemy 500 ml balsamu . Butelka jest wykonana z miękkiego plastiku, posiada naklejki z przodu i z tyłu ze wszystkimi ważnymi informacjami od producenta. Balsam posiada pompkę, która ani razu się nie zacięła, nic się nie rozpryskuje, dozuje odpowiednią ilość produktu taką jaką chcemy. Dla mnie rozwiązanie idealne i higieniczne jak niektórzy wspominali. Zapach balsamu jest niezwykle naturalny - słodki, typowo miodowo-mleczny, dla mnie w ogóle nie ma w nim sztuczności, smarowanie się tym balsamem to sama przyjemność. Po nałożeniu balsamu skóra pachnie tak jakbym posmarowała się prawdziwym miodem i utrzymuje się do 3 godzin :) Niektórzy pisali że zapach po czasie się im nudził, że jest za mocny, u mnie wręcz przeciwnie - mi odpowiada, uwielbiam go tak samo jak na początku jak użyłam go pierwszy raz. Konsystencja balsamu jest nie za rzadka nie za gęsta i lekka, bez problemu rozsmarowuje się na skórze, błyskawicznie wchłania. Nie brudzi ubrań i nie pozostawia żadnej tłustej warstwy jak przy innych balsamach które stosowałam wcześniej. Mimo, że w składzie zawiera parafinę nie zapycha mnie i nie powoduje powstawania zaskórników. Oprócz miodu i protein mlecznych w składzie znajdziemy dodatkowo: mocznik, olej ze słodkich migdałów oraz masło shea które jak wiadomo mają działanie nawilżające. Moja skóra po systematycznym stosowaniu naprawdę uległa poprawie ... stała się miękka, gładka, niezwykle elastyczna i wygładzona. Naprawdę widzę różnicę przed stosowaniem i po. Poradził sobie nawet z bardzo przesuszonymi miejscami takimi jak pięty, kolana czy łokcie - skóra w tych miejscach jest jak aksamit. Zdarzyło mi się użyć go również po goleniu i skóra mnie nie piekła ani nie szczypała więc kolejny plus :) Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to byłaby to tylko kiepska dostępność produktu. Ubolewam nad tym, że takie dobre produkty nie są dostępne w Rossmannach czy Naturach a tak to trzeba się nieźle naszukać. Jeśli ktoś się zdecyduje na balsamy czy inne produkty z "Apteczki Babuni" to niech szuka ich po takich drogeriach jak: Jasmin, Kosmyk, Koliber czy Superpharm a ze sklepów: w Lewiatanie - ja właśnie tam zakupiłam owy balsam. Balsam jest według mnie idealny. Kosztuje grosze, jest wydajny i uważam, że nie warto przepłacać. Zachęcam wszystkich do wypróbowania balsamów tej firmy. Z całą pewnością wypróbuję dwa pozostałe rodzaje, tj. z bzem i jaśminem, natomiast recenzowany z miodem i mlekiem bez wahania wpisuję na listę moich faworytów :) Polecam! Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe 500 ml, ale na pewno kupię następne opakowania
  • 20 października 2014 o 19:19
    Dobry balsam. Szkoda tylko że ciężko dostępny :/
    Bardzo lubię produkty naszej polskiej firmy Joanna - są tanie i dobrej jakości, wypróbowałam dużo ich szamponów, balsamów, peelingów, nawet farby, według mnie najlepsza seria to ta "Z Apteczki Babuni". Zadowolona z działania kosmetyków do włosów z tej linii (jajeczna, z miodem i proteinami) postanowiłam wypróbować balsamy do ciała. Zakupiłam balsam do ciała odżywczy z miodem i proteinami, którego obecnie używam oraz jaśminowy, z którego tez byłam zadowolona. Używam go przez miesiąc więc śmiało mogę się wypowiedzieć na jego temat ... cóż mogę powiedzieć ... nie zawiodłam się na nim. Wspaniale nawilża, po nałożeniu go na ciało czuję lekkie orzeźwienie. W dodatku po systematycznym stosowaniu (smaruję się nim codziennie po wieczornej kąpieli) zauważyłam, że skóra stała się wyraźnie wygładzona i elastyczna. Mimo, iż ma w składzie parafinę ani razu mnie nie zapchał. Cieszę się, że nie jest ona na drugim miejsku w składzie tylko znacznie dalej - na dziesiątym. Balsam szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, dzięki temu nie brudzi ubrań a po posmarowaniu od razu mogę je nałożyć na siebie. W składzie oprócz wspomnianego miodu (13 miejsce) i protein mlecznych (12 miejsce) znajdziemy: mocznik (6 miejsce), masło shea (9 miejsce) oraz olej ze słodkich migdałów (7 miejsce). Wspomnę iż tych składników nie znajdziemy na końcu składu jak np. w innych balsamach czy kremach ale w środku więc uważam, że faktycznie regeneruje i nawilża skórę przy systematycznym stosowaniu. Niebywałym plusem tego balsamu jest duża pojemność (500 ml), niska cena - zapłaciłam za niego 10,50 zł oraz opakowanie z pompką - dla mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie, higieniczne, możemy wycisnąć odpowiednią ilość balsamu, nic się nie rozpryskuje ani nie zacina. Co do zapachu to dla mnie nie jest chemiczny, wręcz przeciwnie - bardzo naturalny, lekko słodkawy, wyraźnie czuję w nim miód. U mnie utrzymuje się on do dwóch godzin na skórze. Balsam odżywczy z tej serii na pewno mogę każdemu polecić. Jest wydajny, tani, świetnie nawilża i regeneruje skórę. Jedyny minus to dostępność i za to odjęłam pół gwiazdki. Zakupiłam go w Lewiatanie, w innych sklepach czy lokalnych drogeriach go nie widziałam. Szkoda :/ Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 12 września 2014 o 21:32
    Cudowny!
    Płusy; +duża butla (500ml) i tania (ok.10zł) +pachnie delikatnie, nie lubię miodowych kosmetyków ze względu na przeważnie drażniący zapach, ale coś mnie podkusiło i go wrzuciłam do kosza.. +nawilża od pierwszego użycia +wygodna pompka, nie zacina się +konsystencja idealna! gęsta, ale szybko i łatwo rozsmarowuje się i nie zostawia klejącej warstwy- czuć lekką "powłoczkę", ale jest przyjemna +bardzo wydajny Kwc obecnie, chociaż podejrzewam, że moze się znudzić- jest wydajny, a zapach mimo, ze delikatny to jest dość charakterystyczny.. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
    jowisia
    27 marca 2014 o 18:46
    pospoliciak
    Zgadzam się z poprzedniczką. Balsam jest wydajny, a wygodna pompka umożliwia szybką aplikację, choć aby zużyć kosmetyk do końca, trzeba rozciąć butlę. Konsystencja jest przyjemna, produkt dobrze się rozprowadza i wchłania, ale po nałożeniu skóra się nieprzyjemnie klei, co powoduje dyskomfort. Zapach według mnie sympatyczny, nie przyczepię się. Niestety kosmetyk nie nawilża wystarczająco (jedynie doraźnie), a jest przeznaczony do suchej skóry - moja czuła po nim długoterminowy niedosyt. Używam tego produktu od: starczył na 2 miesięce Ilość zużytych opakowań: 1 butla