MIYO Nailed It Lakier do paznokci

• 25 czerwca 2020 o 18:24
    Okejka, ale w kierunku średniawki.
    Mam dwa lakiery z tej serii, biały i czarny. I zdecydowanie jednak wolę czerń. Czarny jak to czarny, wystarczą dwie warstwy, żeby nie było prześwitów, w porywach trzy. Ogólnie czerń uważam za dość łatwy kolor do ogarnięcia. Z białym jest trochę gorzej. Stosuję go jako podkład pod neonowe kolory, żeby jeszcze bardziej raziły po oczach :P Niestety tutaj muszę nałożyć nawet do 4 warstw, żeby później całość wyglądała tak, jak chcę. Technicznie lakiery są w porządku, dobrze mi się nimi maluje, mają zgrabny pędzelek odpowiedniej wielkości, a konsystencja cały czas jest w sam raz. Czas wysychania jest taki sobie, bo jednak mam w swoim mega zbiorze lakiery, które wysychają szybko. Tutaj niestety muszę poczekać trochę dłużej, zanim dołożę kolejną warstwę. Z trwałością bywa też różnie, z utwardzaczem wiadomo - jest lepiej. Bez niego mniej więcej po 2-3 dniach zaczynają się robić otarcia i odpryski. Lubię malować paznokcie i nie przeszkadzają mi niektóre minusy, ale jednak chyba nie kupię więcej lakierów z tej serii. Nawet za tę cenę, za którą je upolowałam - 2,50 zł.
    Kleo99
    15 lipca 2018 o 19:43
    Całkiem ok
    Posiadam kolor 60 Into the blue. Lakier ma bardzo ładny kolor taki perłowy i wyrazisty. Lakier jest całkiem wydajny .Mam go już od dłuższego czasu i nadal nie zgęstniał. Wystarczy jedna warstwa by uzyskać pożądany odcień, także ma bardzo dobre krycie. Trwałość również bardzo dobra.Opakowanie szklane, prostokątne o średnich rozmiarach. Jedynym minusem jest pędzelek. Nie dość ze jest cienki przez co lakier się średnio rozprowadza to jest bardzo krótki i ciężko dojść nim do produktu (o ile jak jest nowy to to nie przeszkadza to gdy mamy połowę bardzo utrudnia to użytkowanie)
    Zalety:
    • kolor
    • krycie
    Wady:
    • krótki pędzelek którym ciężko się rozprowadza lakier
  • 6 stycznia 2015 o 14:11
    Bardzo lubię
    Jestem lakierową wariatką :) i lubię testować nowe firmy. Mój Miyo to małe, srebrne drobinki nr.02 Sazzling Silver. Kupiłam go w Jawie na przecenie. Nie bębę mówić o kryciu, ponieważ jest to typowy lakier do wykończeń (nakładam go na metaliczny srebrny). Bardzo dobrze trzyma się na paznokciu (sześć dni!) Szybko schnie. Jestem z niego bardzo zadowolona i napewno kupię następny kolor. Szkoda tylko , że są tak słabo dostępne :( Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 1 września 2014 o 11:51
    Dno i wodorosty
    Będąc kiedyś w drogerii wyposażonej w szafę MIYO, przypomniało mi się, że kiedyś ktoś mi mówił o świetnych lakierach tejże firmy w kanciastych opakowaniach. Jako, że akurat wielkimi krokami zbliżała się wiosna i planowałam trochę poszaleć z kolorami, skusiłam się na dwa piękne odcienie Nailed it. Były to 11 sunny - cudowny, niesamowicie żywy, żółty kolor bez dodatku drobinek (a takie niestety ciężko znaleźć), 14 lemon - z cytryną nie miał nic wspólnego, miał piękny odcień wczesnej, zgaszonej trawy. Byłam tak zafascynowana kolorami, że nastawiłam się mega pozytywnie do produktu. Jakie było moje rozczarowanie, kiedy w domu odkryłam, że lakiery posiadają bardzo wąski, rozcapierzony, mało elastyczny pędzelek, którym maluje się po prostu tragicznie. Lakiery smużą niemiłosiernie, a ich krycie jest chyba najgorsze na świecie, dla przykładu: sunny pokrył w 100% płytkę paznokcia DOPIERO po 4 warstwach, a lemon po 3. W porównaniu do wszystkich lakierów jakie posiadam (Wibo, Lovely, Golden Rose, Joko, Rimmel, Maybelline) te są po prostu najgorsze z najgorszych. Do wszystkich tych minusów trzeba zaliczyć schnięcie latami (bez przyspieszacza ani rusz). Mam nadzieję, że trafiłam na felerną partię, bo aż mnie skręca, jak pomyślę, że firma, którą bardzo lubię wypuściła taki badziew w pięknych kolorach. PLUSY: - koszt około 6zł za 8 ml, - ładna gama kolorystyczna. MINUSY: - tragiczny mało elastyczny i wąski pędzelek, - lakiery gęstnieją w buteleczkach w zastraszającym tempie, - pełne krycie po 3 lub 4 warstwach, - niewygodne opakowanie, z którego ciężko wyskrobać lakier, kiedy zużycie sięga połowy, - smużenie, smużenie i jeszcze raz smużenie, - bardzo długi proces wysychania lakieru. Ogólnie, radzę omijać te lakiery z daleka, bo nawet najpiękniejszy kolor jest w stanie zepsuć i manicure i humor. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w połowie dwóch buteleczek
  • 9 grudnia 2013 o 16:42
    tani i wydajny
    Testowałam 3 opakowania i żadnego jeszcze nie zużyłam. Seria lakierów MIYO ma świetną gamę kolorystyczną, która idealnie wpisuje się w mój styl. Na przemian używam tych trzech lakierów i jestem bardzo zadowolona. - lakiery kosztują niewiele, ok 5-6 zł. - są wystarczająco trwałe, wytrzymują do ok. tygodnia; zaznaczam, że przy tym zmywam, sprzątam i nic się z nimi nie dzieje; po ok. tygodniu lakier odpada; - dobrze kryje paznokieć; - ładna głębia każdego z kolorów; - wygodna aplikacja w postaci cienkiego pędzelka; nie rozdwaja się, ani nie skleja; Zachęcam do wypróbowania!