AA Wrażliwa Natura 20+, Nawilżająco - rozjaśniający krem pod oczy

• 8 lipca 2016 o 9:42
    Nawilża młodą skórę
    Krem dobrze nawilża, jest lekki i szybko się wchłania. Nie pozostawia żadnej tłustej warstwy, więc można go użyć pod makijaż. Uważam, że to dobry kremik dla młodej skóry, działa delikatnie. Działania rozjaśniającego nie zauważyłam. Plus za to że nie podrażania. Opakowanie jak najbardziej na plus- można powoli dawkować ile kremu chcemy nałożyć. Przy regularnym stosowaniu fajnie nawilża, ale myślę że taki sam efekt przyniósłby krem do twarzy.
  • 2 marca 2014 o 22:43
    Dobry, podstawowy krem pod oczy
    Zacznę od tego, że był to mój pierwszy krem pod oczy. Szukałam czegoś prostego, nie obiecującego np. wygładzenia zmarszczek, ponieważ takich jeszcze nie posiadam. Chodziło mi przede wszystkim o nawilżenie okolicy pod oczami, ewentualnie o delikatne rozjaśnienie, ale to absolutnie wszystko. Z tego powodu przeglądając wszelkiego rodzaje recenzji odrzucałam od razu te przeciwzmarszczkowe, wybielajace oraz silnie nawilżające i natłuszczające ( ze względu na wiek takie działania nie są mi jeszcze potrzebne ;) ) Zauważyłam wtedy pewnego rodzaju lukę na rynku ( przynajmniej w moim odczuciu): niewiele jest produktów typu basic, które nie obiecując dużo, dobrze wykonują swoją podstawową pracę. Po przeczytaniu pochlebnych recezji tego produktu, postanowiłam dać mu szansę i szczerze mówiąc, nie zawiodłam się. Odpowiednio nawilżył strefę pod oczami, delkatnie ją wygładził, ale to wszystko. Nie zauważyłam u siebie efektu rozjaśnienia, które obiecuje producent, przez co obniżam ocenę o jedną gwiazdkę. Krem ma idealną dla mnie konsystencję, nie za gęstą, ale też nie "spływa" ( co czasami zdarza się w przypadku serum, często mylonego z kremem pod oczy). Łatwo się rozprowadza, szybko wsiąka. Osobiście używałam go tylko na noc, więc nie mogę powiedzieć jak sprawdza się pod na dzień, pod makijaż.Nie bez znaczenia był dla mnie też jego skład; 99% naturalnych składników oraz brak parabenów i wszelkiego rodzaju silikonów ( co czasem zdarza się w składach tego typu produktów) brzmiał kusząco. Nie uczulił mnie nawet w najmniejszym stopniu, co jest bardzo dużym plusem.Ogólnie mówiąc byłam z niego zadowolona. Był wydajny ( starczył na około 2.5 miesiąca) Po skończeniu opakowania zdecydowałam, że spróbuje czegoś innego i muszę przyznać po tych kilku miesiącach, że był to błąd. Obecnie nie mogę go znaleźć, choć chętnie bym do niego powróciła.
  • 2 września 2013 o 9:55
    Dobry na lato dla mało wymagającej skóry.
    Kupno kremu pod oczy to dla mnie zawsze wyzwanie, ponieważ mam swoje wymagania. Krem przede wszystkim musi być naturalny, ma bardzo dobrze nawilżać (MUSI zawierać antyoksydanty), cena maksymalnie do 50zł, nie może być zbyt odżywczy, ponieważ tego jeszcze nie potrzebuje, a nie chce przeciążać skóry. Takich produktów jest mało na rynku, ale na szczęście coraz więcej. Skusiłam się na ten kosmetyk, ponieważ jest bardzo tani, bez świństw w składzie i deklarowany dla skóry 20+, czyli teoretycznie dla mnie. Krótki i skromny skład bez parabenów i PEG’ów: Aqua, octyldodecanol, dicaprylyl ether, cetearyl alcohol, glyceryl stearate citrate, cucrbita pepo seed extract, glycerin, centurea cyanus flower water, betaine, xanthan gum, citric acid, glyceryl caprylate, phenethyl alcohol W skrócie: organiczna woda z bławatka, która ma poprawiać napięcie skóry, witamina C, która ma pełnić rolę obrońcy przed wolnymi rodnikami i rozjaśniać, betaina, która ma nawilżać oraz wyciąg z pestek dynii, których zadaniem jest niwelowanie podrażnień. Krem zapakowany jest w tubkę z prostym designem, który kojarzy się z kosmetykami naturalnymi. Miałam problem z zakupem kremu, ponieważ nie było go ani w Superpharmie, ani w Rossmannie. Musiałam zamówić go z Allegro. Jeśli chodzi o działanie to spodziewałam się zdecydowanie więcej. Produkt nawilża, ale zdecydowanie nie jest to na tyle silne nawilżenie żeby nadawał się do użytku podczas zimy. Jest dobry na lato, ponieważ jest lekki i szybko się wchłania. Jest bardzo wydajny, jedna tubka starczyła mi na 7 miesięcy. Bezwonny. Bardzo zależało mi na właściwościach rozjaśniających, niestety działania brak. Nie odżywia. Podsumowując: + cena + wydajność + w miarę przyjazny skład + wygodna aplikacja, dzięki „dziubkowi” - dostępność - nie nawilża dostatecznie podczas zimy - nie rozjaśnia - nie odżywia Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dwa
    Farfett
    10 czerwca 2013 o 22:22
    Niewiele robi
    * nie rozjaśnia, * nie odżywia skóry, * konsystencja taka sobie, * bez zapachu, * cena do przeżycia * za zauważyłam nawilżenia, * niezbyt współgra z korektorem lub podkładem * niby nie robi wielkiej tragedii ani pod oczami ani w portfelu, ale za krem który i tak nic nie robi jednak zbyt mocno się cenią. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    atopia
    7 czerwca 2013 o 13:47
    Nic nie robi
    Tak jak jego krewniak do twarzy na noc, krem pod oczy nie zachwyca. +ładne opakowanie +wygodny dziubek do aplikacji +fajna konsystencja -nie nawilża, nie rozjaśnia. 15 min po aplikacji skóra wokół oczu była tak samo ściągnięta jak gdybym nie nałożyła nic. Zużyję i więcej nie kupię. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: trochę pierwszego