Zalotki

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 17 listopada 2021 o 15:57
    Najlepsza
    Miałam w życiu kilka zalotek, z H&M chyba ze 2, jakieś z Rosmana, miałam też Maca, ale żadna z nich nie sięgała nawet do pięt tej z Shu. Ta jest idealnie wyprofilowana do mojego oka, nie za mała, nie za duża, łuk przylega idealnie, dzięki czemu mogę złapać rzęsy idealnie u nasady (a na przykład jak używałam tej z Maca to ona była za długa i jak złapałam w nią rzęsy, to środek oka i wewnętrzny kącik były podkręcone, a zewnętrzny się 'nie łapał'). Ta jest po prostu niesamowita i pasuje mi idealnie. Używam ją już chyba od 5 lat i wiem, że powinnam wymienić, ale nie mam pojęcia, gdzie ją teraz kupić, a boję się o podróbkę z netu, także dalej używam moja i modlę się, żeby wszystko z nią było ok. Podczas tych 5 lat nic się w niej nie zmieniło, może lekko ta gumka się poniszczyła, ale dalej używam tej samej gumki którą miałam od początku. Efekt na rzęsach jest wow, ale to jasne, że jest piękny, skoro właśnie ta zalotka jest dla mojego oka idealnie wyprofilowana, to nie mogłoby być inaczej. Pamiętam, że jak ją kupowałam to była bardzo droga jak na zalotkę, ale już wtedy słynęła ze swojej jakości, ja tą jakość potwierdzam.
  • 2 sierpnia 2019 o 21:16
    Jedyna
    Markę Shu Uemura znam od ponad dekady i ma w swojej gamie produktów wiele perełek, jednak znana jest głównie z tych zalotek. Ja mam te najbardziej klasyczna i nie zamienię jej na inną. Ja mam rzęsy długie i generalnie podkrecone same w sobie, ale nie za dużo ich jest, a ta zalotka pomaga mi je ładnie poustawiac, zwłaszcza że mam miejsca, w których tych rzęs jest niewiele. Sekretem tej zalotki są gumki i ich kształt. Nie ma innej takiej zalotki na europejskim rynku. Azjatki mają sztywne i proste rzęsy, więc ta zalotka na słowiańskich rzesach może zdziałać cuda. Rzęsy po zalotce trzeba też umiejetnie malować. Ja stosuje kilka trików Roberta Jonesa i zawsze zaczynam od tuszu wodoodpornego, bo nie ma wody w składzie, a woda działa na rzęsy jak woda na loki- prostuje włosy. To może być powód, dla którego niektóre dziewczyny nie widzą różnic między tą zalotka a innymi. Polecam poeksperymwntoqac albo poszukać trików makijazystow.
    Zalety:
    • Ksztalt, bezpieczeństwo używania, skręt
    Wady:
    • Nic
  • 19 lutego 2019 o 14:22
    Całkiem dobra
    Dostałam zalotkę w prezencie na święta, sama w życiu bym nie wydała na nią ponad 100 zł. Nie rozumiem tego zachwytu nad nią. Używałam jej kilka dni i wróciłam do swojej starej zalotki z rossmanna za 10 zł. Jednak po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii znowu dałam jej szansę i powiem Wam, że się miło przekonałam. Zalotka podkręca każdą rzęsę, ze względu na swój kształt, co przy zwykłej zalotce było ciężkie bo mam duże oko i nie docierała do wszystkich rzęs. W efekcie rzęsy z brzegu od zewnętrznej strony twarzy pozostawały proste. Zalotki używam dopiero po zrobieniu makijażu oka (eyeliner i cień) i nie odbija się makijaż, nie przykleja do powieki. Zalotka jest bardzo solidna, ładnie i porządnie wykonana. Polecam jej zakup, jednak cena jest troszkę za wysoka. Gdyby coś mi się z nią stało raczej bym nie zainwestowała w jej zakup.
    Zalety:
    • nie odbija się
    • porządne wykonanie
    • ładnie podkręca rzęsy na całym oku
    Wady:
    • jest niewiele lepsza od zwykłej zalotki
    missi13
    7 września 2018 o 15:25
    MOJA ULUBIONA!!!!
    MOJA ULUBIONA!!!Jest mega precyzyjna, żadna inna zalotka nie jest tak mocna i taka delikatna zarazem Jej kształt zapobiega przyszczypywaniu delikatnej skóry powiek. Zalotka dostosowana jest do wszystkich kształtów i wielkości oczu. Zapewnia precyzyjny docisk bez efektu załamania( co niestety w innych zdarza się notorycznie). Rzęsy po uzyciu sa podniesione, podkręcone, fajnie wymodelowane i mega zalotne!!
  • 5 lipca 2016 o 14:33
    Must Have
    Uzywam od ponad roku. Absolutny must have. Swietna jakosc wykonania. Zapasowa guma w zestawie (jak narazie pierwsza nadal w bezurazowym stanie ;-) Polecam!