Rimmel Vinyl Max (Błyszczyk do ust)

• 29 sierpnia 2014 o 14:02
    Porażka
    Dobrze, że dostałam ten błyszczyk w prezencie. Jeśli miałabym wydać 20zł na niego to byłaby to strata pieniędzy. Same minusy: - gromadzi się w kącikach ust już po pół godziny - roluje się na zagłębieniach na ustach - ciężko go szybko rozprowadzić równomiernie - łatwo znika z ust - nietrwały - nie nawilża. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 0,5 pełnowymiarowego opakowania
  • 2 listopada 2013 o 23:58
    Mam Obsesję
    Kupiłam kolor Obsession. Głównie dlatego, że to piękny fiolet, a ja jestem gotowa na wiele, kiedy przychodzi do pięknych fioletów. Kupiłam, choć ma drobinki, a ja przecież drobinek z całego serca nienawidzę. Nie tu jednak. Tu mi będą pasowały, jak się okaże. Więc paćkam. Pachnie identycznie, jak jeden z moich pierwszych błyszczyków lata temu. Ślicznie. Smakuje lekko słodkawo, właściwie-to zupełnie neutralnie. Też ważne, skoro mam to nosić na ustach. Lekko chłodzi. Nie przesusza. Olbrzymi, cudowny, puchaty aplikator. Jest MEGAwygodny i ja go kocham. Bardzo intensywny, niepokojąco głęboki fiolet. Można na szminkę, można solo. Przecudowny kolor. Można tylko musnąć usta, uzyskując delikatny, chłodny, fioletowawy i przejrzysty poblask, idealny na dzień. Można położyć dwie warstwy i mieć efekt polakierowanych ust. Można też gdzieś pośrodku. Podoba mi się ta wszechstronność. Trwałość jest przeciętna, chociaż, jak na błyszczyk-zupełnie przyzwoita. Miałam parę nieco trwalszych, ale to duża rzadkość. Opakowanie jest wygodne i estetyczne, nie ma się czego przyczepić. Używam tego produktu od: paru m-cy Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
    kate9_1
    27 sierpnia 2013 o 21:14
    Wart polecenia
    Błyszczyk dostałam jako prezent do innych zakupów i zachwycił mnie od pierwszego użycia, na pewno kupię go ponownie. Dość duży aplikator może sprawiać początkowo problem, ale po chwiliw jego używanie staje się czystą przyjemnością. Plusy: - ma piękny, subtelny, ale zauważalny kolor na ustach (kolor 201 Breathless) - daje przepiękny, jakby diamentowy połysk - dobrze się trzyma, bez jedzenia, całowania itp. około 3 h - sprawia, że moje małe usta są nieco większe i bardziej widoczne - nie klei się, nie pozostawia na ustach tłustej, lepkiej warstwy - nie rozmazuje się po całej twarzy, trzyma się tam, gdzie go nałożymy - aplikator, choć duży, nakłada idealną ilość kosmetyku - wydaje mi się, że jest dość wydajny, ponieważ nie trzeba go bez przerwy poprawiać Minusy: - zdarza mu się powędrować na zęby, szczególnie tuż po nałożeniu Ogólnie jest to dobry błyszczyk, który fantastycznie sprawdza się na codzień. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 0,5
  • 16 czerwca 2013 o 23:25
    Taki sobie
    Mam kolor 701 Outrageous - jasny odcień różowo-brzoskwiniowy. Według mnie ten błyszczyk ma tyle wad co zalet i przydałoby się go jeszcze dopracować. Na plus: - Ładne kolory i połysk - Duży poręczny aplikator, pozwala się szybko umalować, nie trzeba "maczać" go w nieskończoność by wydobyć kolor - Daje kolor na ustach, nie tylko połysk - Ładnie pachnie, a usta po aplikacji przyjemnie lekko mrowią - Długo utrzymuje się na ustach Na minus: - Aplikator nabiera na raz za dużo błyszczyka, trzeba go "otrzeć" o brzeg - Nie da się nim umalować bez lusterka, bo błyszczyk daje na ustach niezbyt naturalny efekt. Kolor nakłada się nierównomiernie. Ja zawsze rozcieram go lekko palcem żeby wyglądał naturalniej - Zbiera mi się we wnętrzu/zagłębieniu warg - Przy każdym wyciągnięciu i włożeniu aplikatora robi takie nieładne "ciamk", przez co krępuję się go używać w tramwaju ;) Najbardziej mi przeszkadza ta jego nieporęczność. Wystarczyłoby zwęzić nieco wyjście z buteleczki, żeby nadmiar błyszczyka został "ściągnięty," i problem byłby z głowy. Producent nie przemyślał sprawy. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka, raczej więcej nie będzie
    Niunii
    18 stycznia 2013 o 14:55
    dobry błyszczyk
    Na początek zaznaczę , że Nie wymagam od błyszczyków nie wiadomo czego, ciężko mi w ogóle zawsze jakiś wybrać ale do tego zawsze wracam. plusy: - Lubię ten błyszczyk ze względu na duży konkretny aplikator, wystarczy raz nabrać i jest wystarczająco. To dla mnie duży plus bo nie lubię błyszczyków z małym aplikatorem który trzeba nabiarać po kilka razy by wogóle pokryły usta. - Mam kolor 101 Legend, ładny naturalny odcień pastelowy, chyba pasujący do wszystkiego. Wygląda efektownie sam jak i w połączeniu z pomadką . - swietny efekt daje nałozony na kultową Airy Fairy Rimmel.Bardzo pogłębia jej kolor. - ładne opakowanie - co lubię w kosmetykiach Rimmel - daje ładny połysk, efekt tafli wody na ustach minusu: - zapach i smak mnie nie powala bo są znacznie lepsze przyjemniaczki ale tez i mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza a jednak zawsze wracam do tego błyszczyka więc o czymś to świadczy