Tak jak pisałam już w recenzji szamponu, do zakupu kosmetyków z tej linii zachęciły mnie recenzje na YT.
Nie żałuję, bo tak szampon, jak i odżywka, sprawdzają się rewelacyjnie :)
Kosmetyk dostajemy w wygodnej i poręcznej tubie, która bardzo mi się podoba, ale do rzeczy :-)
Odzywka jest kremowa, bardzo gęsta ( choc wyciska się ją bez problemu ), spokojnie moglaby uchodzić za maskę.
Plusy :
- piękny, mentolowy zapach
- nie trzeba trzymać długo na włosach
- ale mozna trzymać i zrobić z niej maseczkę ( polecam :) )
- nawilża delikatnie i nie obciąża
- mimo dość " ciężkiej" konsystencji sprawdzi się przy włosach przetłuszczających się
- dobrze " dba " o włosy, stosowana z szamponem faktycznie wzmacnia
- niesamowicie wprost wydajna ! ( ok. 3 m-ce codziennie i od około półtora m-ca na spółkę z mężem )Plus / Minus :
- na początku miałam wrażenie, ze nie nawilża dostatecznie, ale moze dlatego, ze do linii RA przeszłam z BB, która jest tak nawilżająca, ze wręcz natłuszcza ;-)
Nie odejmuję za to gwiazdek, bo raz, ze mam wersję do włosów normlanych i to wzmacniającą ( jest tez wariant do suchych i linia nawilżająca, ale wiele osób ją krytykuje ;) ), to w rzeczywistosci odzywka sprawia, ze włosy cudnie się rozczesują, więc działa.
- linia niestety ( poki co ) nie jest dostępna w PLOde mnie 5 zasłużonych gwiazdek - za przyjemność stosowania, poprawę stanu włosów ( wzmocnienie ), za zapach ( na długo perfumuje włoski ) i to, ze nie obciąża.
Jesli ktoś był niezadowolony z linii Brillant Brunette, a chciałby jeszcze poeksperymentowac z tą marką - polecam RA :-)
Tak jak wspomnialam w tytule, szóstka od mojego mężczyzny :-)
Mąż jest trudnym kosmetycznie przypadkiem, niechętnym nowościom itd, ale zapach tych kosmetyków na moich włosach ( i zachwyty zony :D ) sprawiły, ze przetestował i ... wpadł po uszy.
Oboje mamy włosy do ramion, ale moje są grube i proste, natomiast mój mężczyzna ma delikatne, falowane i puszące się włosy. Odzywka świetnie sobie radzi z tym problemem, jakby lekko prostuje włosy ( a przy tym nie obciąża ). Niesamowicie wygładza i eliminuje połamane włosy, nadaje połysk, zdrowy blask i porządkuje skręt.
Na pewno namówię męża na testowanie linii JF do włosów kręconych, ale on uważa, ze już nic nie doskoczy do poziomu roqt Awakening. Czy to nie najlepsza rekomendacja ? ;-)