Yves Rocher Pure System, Nettoyant Desincrustant [Daily Exfoliating Cleanser] Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy

• 3 listopada 2020 o 18:32
    Regularne stosowanie daje efekt
    Żel z tej serii bardzo mnie zadowolił. Mam cerę dość problematyczną, natomiast przy regularnym stosowaniu produkt poradził sobie z niedoskonałościami i porami. Po użyciu skóra jest super świeża, gładka. Nie ma efektu ściągnięcia, czy wysuszenia. Naprawdę wart jest przetestowania.
    Zalety:
    • efekt oczyszczenia
    • świeża skóra
    • mniej zatkanych porów
  • 11 czerwca 2020 o 14:50
    To ten produkt, do którego się wraca
    Ma za sobą całą serię pielęgnacyjną, wielokrotnie użytkowaną i mam ochotę wrócić. Żel ma konsystencje mini scrubu (bardzo drobne drobinki jakby starte na proszek i dodane) i przyjemnie oczyszcza skórę. Nie podrażnia. Nie uczula. Skóra staje się promienna oczywiście po dłuższym użytkowaniu. Nie zapycha, twarz jest wyraźnie oczyszczona. Żel jest bardzo, bardzo delikatny. Nie czuje się mechanicznego tarcia. Uwielbiam w nim wszystko - z wyjątkiem opakowania. Dla smaczku (a raczej niesmaku, po głębszym przemyśleniu) dodam, że używałam go jak męczyłam się jeszcze z trądzikiem - nie zaognił mi cery.
    • delikatnie oczyszcza skórę
    • nie podrażnia ani nie uczula
    • pozostawia skórę wyraźnie oczyszczoną
    • skóra staje się promienna
  • 22 maja 2020 o 21:25
    Fajny
    Naprawde fajny kosmetyk, który polecam dziewczynom z cerą mieszaną, chyba w każdym wieku. Cera mieszana ma to do siebie, że w strefie T widoczne są pory i cera się świeci, więc bez codziennego oczyszcenia ani rusz. Wiadomo, że sam żel z kłopotliwą cerą cudów nie zdziała, ale stanowi świetne uzupełnienie codziennej pielęgnacji
    Zalety:
    • dzięki drobinkom dobrze oczyszcza skórę
    • pory są jakby mniej widoczne+
    • stan skóry ulega polepszeniu po dłuższym stosowaniu, jest gładsza i ujednolicona
    Olineek
    22 maja 2020 o 16:05
    Bardzo dobry kosmetyk
    Do mojej cery skłonnej do trądziku, żel sprawił się idealnie. Peeling jest dość mocny, ale nie wywołuje podrażnień - spokojnie można stosować w codziennej pielęgnacji. Co jest też ważne, bardzo łatwo się zmywa z twarzy, nie zostawiając drobinek.
    Zalety:
    • Działanie
  • 2 kwietnia 2020 o 23:55
    Sprawdza się
    Używam peelingu dość rzadko, bo jakoś raz na dwa tygodnie/miesiąc i produkt z Yves Rocher spełnił moje wymagania. Ma drobne drobinki, które skutecznie i dość agresywnie oczyszczają skórę. Dlatego ja wmasowuję go w twarz bardzo delikatnie, żeby nazbyt jej nie podrażnić. Sam żel jest odpowiednio gęsty i przyjemnie się pieni. Skóra po peelingu jest dobrze oczyszczona i potrzebuje nawilżenia, więc polecam od razu ją stopniować i nałożyć grubą warstwę kremu. Po długotrwałym używaniu nie zauważyłam niestety zmniejszenia się ilości zaskórników.
    • dobre oczyszczanie
    • drobinki peelingujące to proszek z pestek moreli, więc nie zatrówa środowiska
    • opakowanie wykonane jest z plastiku z recyklingu
    Wady:
    • podrażnia (chociaż każdy peeling mechaniczny to robi)
    • nie pomaga w walce z zaskórnikami