Giorgio Armani Mania Woman EDP (stara wersja)

Katefit
    17 stycznia 2014 o 13:47
    first one is better than second one
    Mam miniaturke 4ml edp. Coś niesamowitego. Jak dzień i noc są Manie, obecną /produkowana/ jasną to dzień, tą pociągającą bardziej aromatyczną to noc /nieprodukowana juz/ Jest wanilia, ale potem, najpierw jest szafran i gałka muszk., łagodnie osiadają na skórze. Ciepły, aromatyczny, wieczorny. Świetne perfumy.Labdanum i amber dają ten aromat, perfumy uspokajają się na skórze po ok.15min i dobrze. Są dość klasyczne orientalne ciepłe. Wielka szkoda że mania została zmieniona, i jest obecnie produkowana tylko ta jasna. Polecam kto może jeszcze dostać gdzieś, wypróbujcie sobie.
    Delicia
    19 marca 2012 o 15:28
    Stara Mania, Nowa Mania...
    Polowalam na nowa Mania w przezroczystej butelce, a natknelam sie na stara wersje w przydymionej butlece. Bylam przez chwile rozczarowana swoim roztrzepanstwem i zakupem innego, niz planowany, zapachu, ale pomyslalam ze dodanie go bedzie madrym posunieciem, bo jest on juz trudno dostepny, a nowa pomaranczowa wersje moge nabyc kiedy tylko bede chciala. A wiec, stara wersja jest bliska krewna Magnifique Lancome; obydwa zapachy sa zdecydowanie pikantne, pelne orientalnych przypraw, ciepla, drzewnych nut i sa zdecydowanymi zapachami na zime. Mania posiada intensywna won szafranu, przyprawy osiagajacej ceny wyzsze niz zloto; przyprawy, ktora posiada chyba wszytkie cechy idealnej nuty; odrobina goryczki, kwaskowosci i jednoczesnie slodyczy. Czuje tu rowniez kwiat pomaraczny, galke muszkatalowa i gozdziki, ale nie wiercace w nosie jak Kenzo Elephant. Tutaj gozdziki sa tylko dopelnieniem zapachu. A nie nuta glowna. Stara wersja Maniii przypomina mi do zludzenia Black Cashmere Donny Karan, ciekawe czy ktos jeszcze sie ze mna zgodzin? Trwalosc i moc bez zarzutu - nosze go dzis do pracy i czuje sie w nim wytwornie, kobieco, cieplo i bezpiecznie. Mania to idealny zapach na zime, gdy snieg chrzesci pod butami, a mrozne powietrze uwalnia cieplo tego zapachu przy kazdym ruchu wlosow i miekkiego szalika ocierajacego sie o skore szyi.... Choc zakupilam go przez pomylke - zapach okazal sie niezwykle przyjemna pomylka.
  • 13 stycznia 2011 o 13:36
    Czarodziejska różdżka
    W czarodziejskiej różdżce z oszronionego szkła zakończonej czarnym korkiem ukryte są magiczne moce. Jest Szafranowy Elf, żółty jak zawiść, gorzki a czasem, dla krotochwili, gorzko-kwaśny drapie podniebienie i łaskocze w tylną część języka. Jest Puk- Koleżka z oddechem o zapachu goździków, takich jeszcze nie do końca wyschniętych, parujących roślinnym sokiem. Jest Chowaniec od świeżo przeciętej pestki gałki muszkatołowej co psoci i figluje, pojawia się i znika. Jest jakaś driada, bardzo nieśmiała, co się różnymi drzewnymi woniami zasłania i mieni tak byśmy nie mogli poznać jej imienia. Są i stateczniejsze duchy piżma i wanilii, wyraźnie w sobie zakochane . Snują się przestrzennie i półprzeźroczyście szepcząc do siebie miłosne wyznania. A wszystkie te byty- niebyty, cuda- dziwy otoczone są smużką kadzidlanego dymu, pewnie tą samą która szroni flakon od środka. Zapach magiczny, przyśpieszający bicie serca, zmienny, kapryśny, piękny. Moja wielka olfaktoryczna miłość chyba zasługująca na miano maniakalnej. Przed tym jak została wycofana zaopatrzyłam się w Czarną Manię za zapas wciąż jeszcze mogę się nią cieszyć. Obawiam się że gdy już mi się skończy wpadnę w depresję, lustrzane odbicie manii spojone z nią w chorobę która dawniej znana była jako psychoza maniakalno- depresyjna. Trwałość świetna, ośmiogodzinna. Flakon przepiękny. Używam tego produktu od: kliku lat Ilość zużytych opakowań: trzy razy 100ml
  • 29 lipca 2009 o 12:26
    Nie dla mnie
    Jest kadzidło, delikatna dymna smużka, są przyprawy, akordy drzewne i jest niestety zapach zakurzonej brudnej piwnicy. Nic nie poradzę, że kadzidło znika w tle, a ja siedzę w brudnej osiedlowej piwnicy. Zapach dumny, krystaliczny, matowy, chłodny, zdystansowany, wyniosły. Flakon ładny, trwałość zapachu ok 4 godziny. Szczegółowa ocena: Zapach 1* Flakon 4* Trwałość 3* Używam tego produktu od: próbka Ilość zużytych opakowań: firmowa próbka z atomizerem
  • 3 stycznia 2009 o 17:44
    Kwiatki z charakterkiem
    Białe kwiaty, lekko mydlane z subtelnym dymkiem w bazie. Mania na punkcie Manii nie wydaje mi się do końca uzasadniona walorami tego zapachu, choć niewątpliwie nowa "biała" wersja jest nudziarska. Ta jest poprawna, ładna, elegancka, przyjemnie było mi jej używać, ale jakiś absurdalnych cen nie mam zamiaru płacić. Chociaż jakby się trafiła dobra okazja to nie wzgardzę :) Buteleczka ładna Używam tego produktu od:? Ilość zużytych opakowań:testy, próbka