Tołpa Huminea Futuris, Lekki krem witalizujący

• 30 marca 2013 o 9:50
    Witalizuje, nawilża, ale nie koryguje zmarszczek. Pięknie pachnie!
    Opakowanie: Pierwszy i najpoważniejszy minus tego kosmetyku. Szata graficzna ładna, wygląda profesjonalnie, tubka metalowe również sprawiałaby dobre wrażenie, gdyby nie to, że wydostaje się z niej nadmiar kremu i osadza na zakrętce. Jest to karygodne i utrudnia użytkowanie. Zmusza do użycia większej niż konieczna ilości kosmetyku i uniemożliwia nakładanie zakrętki. Konsystencja i zapach: Jak wszystkie kosmetyki TOŁPY ten krem charakteryzuje się pięknym zapachem. Nie każdemu może to oczywiście odpowiadać, ale dla mnie taki kwiatowy zapach to strzał w dziesiątkę. Czuję się dzięki temu po użyciu odświeżona. Konsystencja lekka i wodnista. Łatwo się wchłania, nie pozostawia filmu. Działanie: Lekki krem witalizujący idealnie określa działanie tego preparatu. Krem odświeża, pozostawia skórę gładką i nawilżoną. Rzekome korygowanie zmarszczek mimicznych jest już według mnie dużą przesadą. Na pewno ten krem nie skoryguje żadnej zmarszczki mimicznej. Polecam za to używanie młodym osobom, które nie mają jeszcze zmarszczek mimicznych w celu ich zapobiegania. Jest to leciutki kremik, idealny na lato. Używam tego produktu od: 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 15 marca 2013 o 12:05
    dla mnie strzał w 10!
    Był to jeden z pierwszych kosmetyków do twarzy firmy Tołpa, który kupiłam. Dodam, że kupiłam go w ciemno, bo na Merlinie była promocja na te produkty. I tym sposobem krem ten stał się moim odkryciem 2011 roku. Dwa lata temu ciężko było je znaleźć w drogeriach stacjonarnych, teraz już gdzieniegdzie można wypatrzeć charakterystyczne opakowania. Używam ich do tej pory, zawsze zamawiając na Merlinie. Mam cerę tłustą, kremy matujące tylko pogarszają sprawę, więc przestałam ich używać. Kremy Tołpy unormowały mi cerę, wyrównały koloryt. Nie zapychają porów, nawilżają i odżywiają. Moim zdaniem ich cena nie jest wysoka - jest taka, jaką powinny mieć solidne kremy polskiej firmy. Używam tego produktu od: dwa lata Ilość zużytych opakowań: cztery
    kejterr
    30 stycznia 2013 o 20:09
    Efektowny.
    Plusy: -świetny zapach, -po aplikacji skóra jest odprężona i głęboko nawilżona, -nie podrażnia, -spełnia obietnice producenta. Minusy: -cena, -wg mnie trochę za ciężka konsystencja kremu, przez to wolniej się wchłania i cera się po nim błyszczy. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
  • 10 lipca 2012 o 10:38
    dobry krem 25+
    mam skórę tłustą, skłonną do zapychania, ale też często moja skóra się przesusza kupiłam ten krem w promocji za 25zł opis producenta mnie zachęcił do rzeczy: 1. krem jest faktycznie bardzo lekki, dlatego nie będzie nadawał się do skóry suchej, noramlnej - polecam cerą mieszanym i tłustym 2. krem delikatnie nawilża, ale nie jest to jakieś spektakularne nawilżenie - moim zdaniem jest ono adekwatne do potrzeb skóry tłustej/mieszanej 3. skóra po dłuższym używaniu jest nawilżona, wygładzona, lekko rozjaśniona (nie jest to jakieś wielkie woow, jednak skóra ma delikatny blas) 4. KREM NIE ZAPYCHA ! mnie nie zapchał - a mało co mnie nie zapycha ;) jest lekki, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na buzi, jest idealny pod makijaż (nawet mój facet go używał i stw., że bardzo fajny taki lekki ten krem ;) 5. wydajność - jak dla mnie krem jest b. wydajny, używam go już jakieś 4 m-ce 6. dostępność - sklepy TOŁPA, internet, allegro, superpharm, rossmanny 7. cena - dla mnie jak za takie działanie, wydajność bardzo atrakcyja :) ogólnie jestem zadowolona teraz chcę wypróbować jakieś inne nowe kremy, ale do niego kiedyś na 100% wrócę Używam tego produktu od: 4 m-ce Ilość zużytych opakowań: 1no
  • 5 maja 2012 o 9:57
    Bardzo bardzo dobry
    Krem ten kupiłam po zużyciu kilku próbek, które dostałam w aptece przy okazji jakichś innych zakupów. Zachwyciły mnie w nim zapach, konsystencja, a przede wszystkim działanie (przy okazji znalazłam produkt, którego działanie odpowiada innej grupie kosmetyków - ale o tym później ;-) ). Zapach - świeży, witalizujący zwłaszcza rano, utrzymujący się na skórze przez dłuższy czas po aplikacji, ale nie drażniący w trakcie dnia. Konsystencja - lekka, ale nie do końca żelowa (ja nie lubię mimo mieszanej cery konsystencji bardzo wodnistych, bo mam wrażenie że dostatecznie nie nawilżają mojej skóry), tu jest konsystencja kremowa, ale leciutka i błyskawicznie się wchłaniająca. Ważne tylko, żeby krem używac w minimalnej ilości - wtedy świetnie się wchłania. W momencie przedobrzenia z iloscią może się wałkować i nie wchłaniać. A więc kolejny + za wydajność dzięki małym dawkom... Działanie - bardzo bardzo poprawne, nawilża, nie zapycha, dla wysuszonych cer może nie wystarczyć, ale ja co jakiś czas stosuję uderzeniowo na noc coś bardziej odżywczego i jest ok. I co bardzo ważne krem sprawdza się pod makijażem - i to bardzo sie sprawdza :-) Przy okazji jego testowania pewnego dnia na szybko przeleciałam także dłonią po powiekach i ku memu zaskoczeniu odkryłam po kilku godzinach, że kremik ten działa jak najlepsza baza na powieki. Mam pocące sie powieki i każda kredka po kilku godzinach odbija sie na górniej powiece, ale po uzyciu tego kremu makijaż oczu zostaje przedłużony z 6 do 10 godzin, a to już dla mnie wyczyn. Ogólnie bardzo polubiłam ten krem - może nie jest jakiś nadzwyczajny, ale bardzo poprawny. A w dobie coraz to nowych cudów serwowanych nam prze kolejnych producentów kosmetyków, prostota i skutecznośc to cnota :-)