Yves Rocher Les Plaisirs Nature, Framboise Agriculture Bio, Savon [Soap] (Mydło `Malina z upraw bio`)

• 17 lutego 2014 o 14:16
    Boski zapach!
    Jedno z najpiękniej pachnących mydeł jakich używałam. Zalety: + zapach (intensywny, aż cała łazienka pachnie!) + bardzo wydajne - starcza na naprawdę długo + nie podrażnia skóry + nie wysusza Wady: + cena... Z drugiej jednak strony patrząc na to na ile mydło wystarcza, cena ujdzie. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: ok. 10?
  • 17 czerwca 2013 o 16:56
    przyjemne mydełko;)
    Mydełko głownie zachwyciło mnie swoim zapachem, cudna intensywna malinowa woń!;) a poza tym: -ładnie się pieni -w miarę wydajne -nie podrażnia i nie uczula -przystępna cena -nie "ściąga" skóry -nie wususza skóry -mydełko jest "lekkie" niepozostawia na ciele mydlanego osadu Posiada także minusy -gdy dostanie się do oka można wprost oszaleć!!! -nieporęczna forma, wyślizguje się podczas kąpieli Ogólnie jestem zadowoloana!:) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    AnulaQa
    10 października 2012 o 18:01
    Można wypróbować
    Mydełko uroczo wygląda w opakowaniu. Trudno się mu oprzeć, więc pomimo głosowi rozsądku, zaopatrzyłam się w to małe cudo i wygrzebałam 8 zł z portmonetki. Czy warto? Niewątlpliwym plusem jest delikatny malinowy zapach, który niestety nie pozostaje długo na skórze. Kolejnym atutem jest dobre nawilżenie. Produkt nie wysusza skóry. Nie czuć po nim nieprzyjemnego ściagnięcia. Mydełko dobrze myje,nawilża, nie pozostawia mydlanego osadu na wannie, tudzież na zlewie. Jest lekkie. Konsystencją przypomina mydła glicerynowe. Dobrze się pieni, tworząc delikatną pianę. Minusem jest słaba wydajność, dość wysoka cena jak na taki produkt, oraz nieanatomiczny "kwadratowy" kształt. Mydło jest nieporęczne i trudno utrzymać je w dłoni. Osobiście używam mydełek z tej serii, tylko do mycia rąk. Wtedy na dłużej starczają. Najbardziej cenię sobie mydełko o zapachu wanilii, którego zapach utrzymuje się znacznie dłużej od wyżej zaprezentowanego. Ogólnie rzecz biorąc mydło jest dobre, ale przy słabej wydajności, cena zbyt wysoka. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1
  • 17 sierpnia 2012 o 13:43
    za wysoka cena, ładny zapch
    Mydło ma ładny, naturalny zapach który niestety traci na intensywności w czasie użytkowania. Mydło dobrze myje, pieni się, nie wysusza. Jest bezbarwne co w zasadzie jest jego zaletą bo dzięki temu jest bardziej naturalne. Niestety ze względu na kwadratowy kształt początkowo źle się go używa, jest niewygodne podczas namydlania. Cena za wysoka. Mydło wyróżnia jedynie zapach a dla mnie to jeszcze nie powód by przepłacać. Jeśli ktoś szuka naturalnych, tanich mydeł to polecam te z rossmanowskiej Alterry. Używam tego produktu od: dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 9 października 2011 o 15:37
    Wielkie rozczarowanie.
    Uwielbiam praktycznie całą serię Les Plaisirs Nature, więc kupno mydełka do łazienki było zwykłą kwestią czasu. Wzięłam malinowe, bo w wodzie toaletowej & w żelu pod prysznic pokochałam ten zapach. Ten jednak jest znacznie inny. Trąci chemikaliami na kilometr. Kostka jest za duża, nieporęczna - jeśli ktoś ma niewielkie dłonie, to ciężko je myć takim kanciakiem. Średnio wydajne - dwa tygodnie & praktycznie nie ma śladu, dodatkowo na minus świadczy fakt, że pod koniec bardzo, bardzo mięknie & robi się z niego jedna wielka maź. Mydło przesuszyło mi także ręce, co przy obecnej już pogodzie jest dla mnie grzechem niewybaczalnym. Oj...nigdy więcej. Cena nie zachwyca także. Naprawdę spodziewałam się czegoś lepszego. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno