The Body Shop Honey Bronze, Bronzing Powder Puder brązujący

• 7 maja 2020 o 21:28
    Dla ciemnych karnacji
    Mam bardzo jasną karnację i ten bronzer było, i jest mi ciężko używać, aby efekt nie był śmieszny ;) Nakładam go pędzlem, chociaż wydaje mi się, że strasznie dużo pigmentu zbiera się na włosiu i łatwo o brązowe plamy na skórze... Miałam pomysł, aby używać go bardziej na ciało, dekolt... ale! Swędzi mnie po nim skóra! Nie wiem skąd taka reakcja, ale mam ogromny dyskomfort. Produkt dla mnie niestety nietrafiony...
    Zalety:
    • ładne i praktyczne opakowanie
    Wady:
    • bardzo ciemny
    • mnie swędzi po nim skóra na dekolcie
    werka89
    23 lipca 2018 o 13:45
    Bronzer Idealny
    Znajdź człowieku bronzer dla mnie - to dopiero sztuka! Testowałam wiele bronzerów w perfumeriach - sławetne Guerlain Terracotta, Dior, Sunkised Clinique, Lancome - i gucio. Wszystko zbyt pomarańczowe na mojej cerze. Tu jest ta sama zabawa co z podkładem. Mój bronzer ma być na serio chłodny. Bez pomarańczowych podtonów. Jedynie Giorgio Armani w odcieniu nr. 100 i ten The Body shop był dla mnie ok. I tak o to stałam się jego właścicielką. Opakowanie jest b. ok. Puderniczka, która dobrze się otwiera, ale też nie ma szans by się otworzyła w kosmetyczce. Ten bronzer jest b. ok. Mam odcień nr 1. Jest idealnie chłodny, bez pomarańczowych podtonów. Kolor jest b. delikatny, więc nie da się z nim przesadzić. Nakładam go na pędzel skośny (mam 3 - jeden do bronzera, jeden do różu i jeden do rozświetlacza). Nadaje się do konturowania skóry, wygląda b. naturalnie. Trzyma się cały dzień, jest mega wydajny. Mimo swojej ceny polecam go kupić. Skusiłam się na niego i nie żałuję. Polecam.
  • 8 stycznia 2017 o 13:05
    OK
    Ten puder dostałam w prezencie, mimo, że jest genialny, to używam go tylko na kości policzkowe, ponieważ jest za ciemny, rewelacyjnie sprawdza się Latem, kiedy skóra jest opalona, ładnie podkreśla opaleniznę. Mega wydajny, nie kruszy się.
    mandy9
    18 października 2016 o 16:18
    Mój KWC
    a właściwie to 2 KWC to 2 odcienie Mam w odcieniach: 01 Light Matte oraz 02 fair matte Krótko mówiąc najlepszy bronzer dla bladych cer. Odcienia 01 używam w zimie i jesieni 02 wiosna lato Odcień mojej skóry to nieco jaśniejszy odcień niż 51 z Healthy Mix lub dla porównania 002 Revlon Photoready , 005 Lancome Teint Miracle, w lecie NC20 MAC Plusy: + odcienie 01 Ma jakby lekko czerwonawy podton. Nie wiem, ale wygląda to mega naturalnie, nie jakaś pomarańcza nie brąz nie szarość. 02 ma ciepłe tony ale nie chamska pomarańcza tylko taka dodająca opalenizny jasnej (nie porcelanowej) cerze. Neutralne +/ - Nie jestem na 100% pewna trwałości jeszcze się poprzyglądam i dopisze potem do recenzji ale jak na razie nie zauważyłam żeby znikał z twarzy. Pigmentacja: Nie jest za duża ani za mała. Owszem trzeba dołożyć produktu żeby uzyskać pożądany mocniejszy efekt, ale przynajmniej nie trzeba go wycierać o dłoń. Minusy: - opakowanie które wiem że niektórym się rozwala - cena
    vine
    17 maja 2014 o 18:11
    naprawdę godny polecenia bronzer w bardzo słabym opakowaniu
    Bronzer kupiłam w zeszłe wakacje w ramach eksperymentu, gdyż dotychczas stawiałam na ultrabladość i nie korzystałam z produktów brązujących. Po przeczytaniu pozytywnych opinii postanowiłam jednak wypróbować ten produkt. Zależało mi na lekkim ociepleniu twarzy i na jej minimalnym wykonturowaniu. Okazało się, że znalazłam do tego kosmetyk idealny :-) Bronzer nadaje się zarówno do lekkiego konturowania twarzy i ocieplenia jej, jak i do sztucznego opalenia całej twarzy. Jest całkowicie matowy i wygląda bardzo naturalnie. Osobiście wybrałam dla siebie odcień 02, który sprawdza się znakomicie. 01 wydawał mi się nieco za jasny, a 03 i dalej były już zbyt ciemne (jestem bardzo blada). Wielki plus za tak fajne, jasne kolory – jest to dość niespotykane przy bronzerach. Jedna z Wizażanek prawidłowo określiła moim zdaniem odcienie tych bronzerów - "biszkoptowe". Nie wpadają w pomarańcz, cegłę, są bardzo naturalne. Kosmetyk nie pyli się, a na pędzel można bez trudu nabrać odpowiednią jego ilość. Pigmentacja nie jest szalona, dzięki czemu możemy łatwo stopniować efekt przyciemnienia na twarzy. Bronzer nie tworzy placków, ładnie i równomiernie się nakłada – bajka. Co do wydajności trudno mi się wypowiadać, bo nie maluję się codziennie, ale mam ten kosmetyk od 10 miesięcy i nadal nie dokopałam się denka :-) Opakowanie jest bardzo ładne i estetyczne, niestety – jak wspomniało już wiele Wizażanek – napisy szybko się z niego ścierają, a szkoda, bo na początku wszystko wygląda naprawdę ślicznie. Pudełeczko jest raczej stabilne i nie powinno się psuć. U mnie dalej jest sprawne (edit 2015: No cóż, już nie jest...) Plus za lusterko, które bardzo się przydaje. Jedynym małym minusem jest to, że po kilku godzinach bronzer nieco blednie i trzeba robić poprawki. Tzn. jeśli nałożę go więcej, tak się nie dzieje, ale ja stosuję go raczej oszczędnie, dla subtelnego efektu. Za to pół gwiazdki w dół. Cena bardzo przyjemna jak na kosmetyk tak dobrej jakości. Ja osobiście nie widzę już potrzeby szukania żadnych innych bronzerów dla siebie – ten w 100% mi odpowiada. Kiedy obecne opakowanie się skończy, z pewnością kupię następne. Szczególnie wielki plus za pełną matowość i za fajne, jasne odcienie – to największe atuty tego kosmetyku. Naprawdę z czystym sumieniem polecam! Używam tego produktu od: ok. 10 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie jednego ================================== Edit: 27.07.2015 r. Niestety zmuszona jestem odjąć kolejną gwiazdkę temu bronzerowi... Po ponad 2 latach używania go nadal go uwielbiam i podpisuję się pod wszystkim, co napisałam powyżej, z wyjątkiem jednego: opakowanie NIE JEST sprawne i psuje się jak jasne diabli. Miałam odcień 02, kilka miesięcy temu dokupiłam 01 i w obu opakowanie zepsuło się w dokładnie tym samym miejscu - na złączu "pana" z lusterkiem. W 01 lusterko już całkowicie odpadło (!!!). A zaznaczam, że naprawdę dbam o swoje kosmetyki, nie rzucam nimi, nie spadają mi, mało z nimi podróżuję, leżą sobie spokojnie w szufladkach, a i tak dzieją się takie rzeczy. O ile ścierające się nieestetycznie napisy jestem w stanie zdzierżyć (choć niechętnie), to odpadające wieczko już w 2. opakowaniu z rzędu naprawdę mnie osłabiło. I z tego powodu nie wiem, czy kupię kolejne opakowanie, choć sam kosmetyk jest znakomity. Ale muszę go przecież jednak jakoś transportować, a ciężko np. podróżować z rozklekotanym pudrem w kilku częściach... Body Shop zdecydowanie powinien zadbać o lepsze opakowania, bo to jakiś skandal.