Benzyl Salicylate - zapach goździka, pochłania UV
Methylparaben - konserwant
Propylparaben - konserwant
Ethylparaben - konserwant
Butylparaben – konserwant
Mówią wam coś te substancje? Mnie bardzo wiele, na tyle dużo, aby nigdy nie kupić tego szamponu! Te składniki chemicznce wywołujeą reakcje alergiczne, i mogą też być silnie rakotwórcze i toksyczny
Zamiast kupować kosmetyki kierując sie ich pienieniem i jęczeć, że pienią się mało zainteresujcie się wreszcie ich składem właściwościami chemicznymi! Oraz ich działaniem na nasze ciała!
Dziewczyny ogarnijcie się wreszcie i nie idźcie na łatwiznę.
Im więcej substancji spieniających i napuszających włosy tym więcej zazwyczaj rakotwórczych substancji.
Pozdrawiam.
Używam tego produktu od: i raz
Ilość zużytych opakowań: o tą odrobinę za dużo
Hmmm... Szampon rzeczywiście myje łagodnie, dobrze się pieni, pięknie pachnie. Włosy są po nim miękkie i błyszczące. Niestety, moje mieszane włosy zdecydowanie szybciej i bardziej intensywnie się po nim przetłuszczają :(Jeszcze jedno: polski napis na opakowaniu mówi o 'olejku z drzewa bambusowego'. Oczywista pomyłka - we wszystkich innych językach (oraz na stronie Welli) mowa jest o olejku z drzewa oliwnego (czyli oliwie z oliwek, jak mniemam - może dlatego włosy tak się przetłuszczały?!)Na moich włosach niestety się nie sprawdził, dlatego tylko dwie gwiazdki. Tym bardziej się rozczarowałam, że nie był tani - nie pamiętam, ale między 30 a 40 zł :( Mimo wszystko to nie jest zły kosmetyk i podejrzewam, że byłby dobry dla przesuszonych loczków. Ilość zużytych opakowań: jedno w połowie i chyba nie skończę.