Alverde Coffein-Shampoo Grüner Kaffee Szampon do włosów cienkich i osłabionych z wyciągiem z zielonej kawy i kofeiną

• 11 września 2019 o 21:39
    Taki sobie
    Całkiem niezły codzienny szampon. Niestety przy częstym używaniu nieco swędzi mnie skóra głowy. Szampon nie robi nic specjalnego, nie przedłuża świeżości, nie dodaję objętości. Włosy wyglądają ok ale bez szału. Dość dobrze się pieni, konsystencja jak na naturalny szampon jest bardzo przyjemna.
  • 10 stycznia 2017 o 13:24
    nigdy więcej :/
    Pluję sobie w brodę ale postanowiłam przetestować szampon Alverde, bo "chciałam zaoszczędzić" i w tym celu kupiłam nie jedną, ale DWIE(!) butelki szamponu (kofeinowy i do włosów farbowanych) i teraz mam zagwózdkę, któremu napisać bardziej hejterską opinię. Zacznę od kofeinowego, bo dokonał większych zniszczeń... Żadnych SLSów? Super, ale alkohol na początku składu to chyba największy minus tego produktu. Wysuszył mi skalp i to w taki sposób, że wyskoczyły mi czerwone "wyspy" podrażnionej skóry, okropne swędzenie, odpadająca przesuszona skóra, płacz i zgrzytwanie zębów - tak to mniej więcej wyglądało po zużyciu butelki (na szczęście małej) tego szamponu... Jakby tego było mało, pomimo takich zniszczeń, produkt kompletnie nie domywa włosów, nie wiem czy to sprawa ciężkiego rozprowadzania się (trzeba go dać naprawdę sporo), czy po prostu złej jakości, ale włosy notorycznie pozostawały po nim przetłuszczone. Zapach ok, cena niska (ale co z tego), wydajność (na szczęście) mała. Skutecznie zraziłam się do marki.
  • 7 stycznia 2014 o 22:42
    jestem na tak
    na moich grubych ciężkich włosach sprawdził się najlepiej spośród wszystkich szamponów Alverde jakie miałam Bardzo dobrze je oczyszczał pozostawały świeże na długi czas nie plątał aż tak bardzo ładnie się błyszczały dobrze odżywkę przyjmowała odbite od nasady głowy minusów nie miał w moim odczuciu może jedynie cene i oczywiście dostępność Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 7 marca 2013 o 22:08
    Omijać szerokim łukiem
    Naczytałam się dużo o Alverde. Jakiś czas temu byłam w Budapeszcie. Jakoś w życiu nie pomyślałabym, że spotkam tam drogerie DM. Wzięłam więc ten szampon w ciemno, licząc na hit *bo to w końcu to słynne Alverde* i mocno się przeliczyłam. Dawno nie spotkałam tak złego kosmetyku. Jego używanie nie przynosi żadnych korzyści (poza łagodniejszym od innych drogeryjnych szamponów składem pozbawionym silniejszych detergentów i silikonów), tylko szkody. Po pierwsze - nie domywa włosów, bądź sprawia, że szybciej się one przetłuszczają, bardzo szybko sprawiają wrażenie nieświeżych. Wieczorem myje nim włosy i rano mam ochotę umyć ponownie. Normalnie mogę myć włosy co 2-3 dni. Szampon ekstremalnie plącze moje włosy. Zbija w strąki, kolonie, tworzy mega supły nie do rozplątania - jego \'osiągnięcia\' w tej dziedzinie są doprawdy zadziwiające - jeszcze nigdy nie miałam takich problemów z rozczesaniem włosów. Ponad to wysusza włosy - bardziej się one puszą, są bardziej szorstkie, niemiłe w dotyku. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że stają się bardzo dziwne w swej fakturze. Elastyczniejsze to za dobre słowo, one są takie jakby gumowe, aż nie wiem jak to opisać, ale jest to bardzo nie miłe wrażenie. Używam go jakieś dwa tygodnie i mam dość. Z pewnością nie zużyję go do końca. Nawet od mycia pędzli boję się go zużyć, więc albo komuś go wcisnę, albo wyląduje w koszu. Zważywszy na to, że moje włosy nie należą do problemowych i wymagających, naprawdę nie mogę się nadziwić jaki beznadziejny jest ten szampon. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: początek pierwszego
    Revelyn
    24 lutego 2013 o 0:33
    Najslabszy z szamponow Alverde.
    Wszystkie pozostale szampony Alverde bija go na glowe, nie wspomne juz o jego kofeinowym odpowiedniku z Alterry! Wlasciwie nie robi z wlosami...nic. Niby myje, ale bez szalu, nie daje specjalnego uczucia czystosci i lekkosci, a juz na pewno nie dodaje wlosom witalnosci. Moim zdecydowanym ulubiencem jesli chodzi o Alverde pozostaje szampon z hibiskusem (rozowy). Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno