Lirene Dermoprogram Silikonowa baza pod makijaż

• 26 stycznia 2018 o 16:03
    rewelacja
    Dawno temu kupiłam ten produkt z czystej ciekawości, bo akurat był na promocji, a akurat byłam w poszukiwaniu odpowiedniej dla mnie bazy pod makijaż. Dla mnie strzał w 10. Baza jest rewelacyjna, dla mojej wrażliwej i delikatnej skóry. Używam jej już od kilku lat . Baza godna polecenia
    Zalety:
    • konsystencja bazy (bardzo przyjemna w dotyku)
    • bardzo wydajna (wystarczy odrobina, na całą buzię)
    • poręczne dozowanie i opakowanie
    • ładnie rozprowadza się po skórze
    • długotrwały efekt wygładzonej skóry
    Wady:
    • cena mogła by być troszkę mniejsza
    Milgret
    14 stycznia 2018 o 23:09
    4/5
    Bardzo fajna baza, niewielka ilość starcza na cała twarz, bardzo dobrze się rozprowadza, skóra po niej jest gładziutka. Kiedy po wyschnięciu nałożymy podkład, makijaż utrzymuje się bardzo długo. Skóra po tej bazie się błyszczy więc występuje konieczność użycia matującego pudru. Ogólnie polecam.
  • 12 lipca 2017 o 20:04
    Misje specjalna
    Silikon na twarzy źle mi się kojarzy. Ale są pewne okazje, gdzie zniszczony makijaż odpada, bo będzie uwieczniony na wszystkich zdjęciach. Baza Lirene była ze mną na imprezie integracyjnej w schronisku dla psów, na imprezie, podczas jazdy autem. + Mała ilość wystarczy na pokrycie prawie całej twarzy. + Silikon spełnia swoją rolę i aż trudno uwierzyć, że dotyka się własnej cery. + Wygodna pompka. + Rzeczywiście - przez kilka godzin wysiłku fizycznego w średniej temperaturze uniknęłam powłoki sebum. Bez poprawek. Nie mówię, że nie było jej w ogóle, ale i tak baza świetnie się spisała. - Mało brakowało, aby jednak wyjazd zepsuła. Uratował mnie kryjący puder. Chodzi o to, że baza wyjątkowo nie lubi się z korektorem w sztyfcie. Praca z kosmetykami jest cięższa i na finiszu wygląda gorzej niż na co dzień. Kiedyś spróbuję trochę inną taktykę. - Spowodowała kilka pryszczy, co było małym zaskoczeniem. - Brzydkie opakowanie. A więc kiedy trafi się kolejna okazja, raczej użyję tej bazy.
  • 16 marca 2017 o 19:26
    Dobra baza pod makijaz.
    Mala ilosc wylana na palec pozwala pokryc bazą calą twarz. Znacznie ulatwia nakladanie fluidu, makijaz wygląda zdecydowanie lepiej. Co do matowienia nie bede obiektywna gdyz jestem posiadaczką cery tlustej i ten produkt kompletnie sie dla mnie nie nadaje tak jak i wszelkiewszelki fluidy, ale np na 4.. 5 godzin trzymania makijazu bez powloki sebum baza jest mega pomocna.
  • 12 października 2016 o 13:45
    To moja pierwsza baza...
    ... więc nie mam porównania. Nie wiem czy baza daje jakiekolwiek efekty. Skóra po jej użyciu jest miła w dotyku. Nie przedłuża trwałości podkładu. Nie wygładza. Nie tuszuje niedoskonałości i na pewno nie matuje. Czy podkład lepiej się rozprowadza...? Wydaje mi się, że po nałożeniu na buzię nawilżającego kremu otrzymamy ten sam efekt. Po jej kilkakrotnym zastosowaniu mój nos wyglądał jak posypany pieprzem. Mnóstwo czarnych zaskórników. Nikomu tego nie polecę.