Soraya Art&Diamonds, Esencja Przeciw Starzeniu Się Skóry 30+, Przeciwzmarszczkowy krem na dzień 30+

omajoja
    17 maja 2017 o 8:15
    Dobry, ale bez rewelacji
    Dobry krem nawilzajacy. Nie uczula, nie zapycha porow, dobrze nawilza. Elegancki szklany sloiczek, delikatny zapach i lekka konsystencja. Minusem jest brak widocznego efektu przeciwzmarszczkowego.
  • 13 marca 2017 o 17:20
    Zaskoczył, ale nie zachwycił.
    Mam nowszą wersję kremu, dlatego dla klarowności wklejam zdjęcie. Zwykle nie sięgam po pielęgnację Sorai, bo mam z nią złe doświadczenia. Ten krem dostałam, więc chcąc nie chcąc wypróbowałam. Pierwszym pozytywnym wrażeniem był brak reakcji uczuleniowej. Kiedyś cokolwiek użyłam tej firmy, czy to mleczko, tonik, krem...pojawiała się dość szybko. Ale nie tym razem. Zaskoczyła mnie też konsystencja. Przyjemna, bo treściwa. Pierwsze skojarzenie - kremy Vichy. Podobnie kremowa, choć z bardziej wyczuwalną frakcją tłuszczową, której ślizgająca odrobina pozostawała na powierzchni skóry. Niemniej było dobrze. Krem był przyjemny w aplikacji, ładnie nawilżał i odżywiał. Nie zapychał i dawał komfort suchej skórze. Dobrze sprawdził się jako baza pod makijaż. Szklany słoiczek dawał wrażenie ekskluzywności. I teraz ogromny minus - zapach! Mocny, chemiczny, tanich perfum. Okropny! I niestety nie ulatniał się szybko. Męczył i świdrował. Mój wrażliwy nos trochę ucierpiał. No szkoda, że dość ciekawa i innowacyjna, jak na tą firmę, formuła kremu została, kolokwialnie rzecz ujmując, spaprana koszmarną nutą zapachową. Tu Soraya nie zaskoczyła... Obietnice rewolucyjnego działania przeciwzmarszkowego traktuję z dystansem. W tym przypadku także. Krem według mnie ma po prostu nawilżać i uelastyczniać, dawać komfort skórze. I ten to robi. Nie jest drogi, w konsystencji przyjemny, ale ze względu na zapach więcej po niego nie sięgnę. Niemniej z perspektywy doświadczeń z kosmetykami tej firmy stwiardzam, że Soraya idzie powoli, ale w dobrym kierunku...Zobaczymy czy kiedyś dojdzie do celu z logo KWC... P.S. Zapomniałam dodać, że producent dodaje do opakowania małą plastikową szpatułkę. Dla mnie była nieprzydatna. Ale jednak była. Edit. Wygrałam w konkursie drugi słoiczek tego kremu. Zapach ten sam, chemiczny i brzydki. Jakbym nakładała na twarz całą tablicę Mendelejewa. Za to tym razem reakcja uczuleniowa wystąpiła niemal na dzień dobry. Silne podrażnienie, czerwone plamy...Ech...
    werka89
    11 grudnia 2014 o 15:03
    Nie pomaga na zmarszszki, tylko lekko nawilża
    Moja cera: Łojotokowe zapalenie skóry w strefie "T". Suche policzki z naczynkami. Wrażliwa, alergiczna. Wiek - 25 lat, pierwsze zmarszczki miminczne (czoło, okolice oczu). Duża tendencja do zapychania porów. Krem ma ładny słoik - bardzo elegancki, a dzięki swojej grubości nie ma szansy by się stłukł. Konsystencja kremowa, dobrze się go nakłada - nie jest jednak zbyt zbity. Moja cera lubi takie konsystencję zimą. Krem głównie nawilża. Mam 25 lat i na moje lekkie zmarszczki mimiczne krem nie podziałał - nie wygładził, nie zmniejszył ich - po prostu nic nie zrobił. Czułam jednynie lekkie napięcie skóry. Nie jestem z niego zadowolona, bo jest kremem nawilżającym, a ma być przeciwzmarszczkowy - a na zmarszczki kompletnie nie działa. Plus dla niego, że nie zapchał mojej cery - po niektorych kremach (np. z zieloną herbatą GP, z orchideą z Miraculum) miałam masakryczny wysyp nowych "przyjaciół" - tu na szczęście tego nie ma. Nieźle się wchłaniał. Jednak dla moich policzków był zbyt słabo nawilżający - tu znacznie lepszy okazuje się krem z Lirene z filtrem 30 - który też jest przeciwzmaszczkowy i jest znacznie bardziej odżywczy niż krem Soraya - podobne mam wrażenie porównując go z kremem serii "Świat natury z olejkiem z amarantusa. Nadaje się jako lekki nawilżający krem do cery 18+ na zimę. Krem jest za drogi jak na jego działanie. Krem jest nieźle dostępny. Polecam go dla cery 18+, a nie dla cery 25+ (sic!). Używam tego produktu od: 2 mies Ilość zużytych opakowań: 1 słoik
  • 1 maja 2013 o 13:51
    Zwykły kremik
    To taki zwykły kremik, który niczym się nie wyróżnia wśród tłumu podobnych do siebie mazideł. Plusy +ładnie nawilża (choć odnoszę wrażenia, że bardziej natłuszcza niż nawilża) + lekko napina (mniemam, że to jest ten efekt ujędrniania). To tyle. jakiegoś działania przeciwzmarszczkowego nie zauważyłam. A i cena za zwykły krem nawilżajacy jest trochę za wysoka. Ważne: należy uważać z ilością nakładanego kremu, bo się roluje. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 9 kwietnia 2013 o 13:32
    Doskonały napinaczo-nawilżacz!
    Mam 34 lata, pierwsze zmarszczki pod oczami w zimie cerę suchą, latem mieszaną. Krem zakupiłam, jak wszystkie inne kosmetyki, po przeczytaniu opinni wizażanek. Dodam, że kilka lat temu rozczarowałam się kilkoma produktami Sorai, od tamtej pory nie miałam ochoty na żadne przygody z tą firmą, aż do teraz. Produkt zakupiłam dwa tygodnie temu, potrzebowałam czegoś na dzień, czegoś czego będę mogła używać pod Aquasublime Galenica (oczywiście też zakupione po tutejszych recenzjach, nawiasem mówiąc niesamowity krem BB, recenzja później). Pani w aptece powiedziała, że można pod niego użyć jakiegokolwiek kremu na dzień, nie musi być tej samej firmy. Była to jedyna opcja, ponieważ starszliwie się spłukałam w ostatnim miesiącu. W moim przypadku Art&Diamonds spisuje się idealnie: - napina i wygładza zmarszczki mimiczne (płytkie ale już są) - nawilża i natłuszcza skórę, dlatego jest doskonałą bazą pod krem BB (testowałam z Lancome Tient Miracle i też ok) - nie zostawia tłustego filmu na twarzy, a tego nienawidzę, ma się cały czas uczucie lekkości na buzi - nie podrażnia uszkodzeń (zadrapania i takie tam) - cena jest bardzo rozsądna - jest łatwo dostępny - piękne opakowanie, chociaż szklane, a ja mam zdolności do upuszczania rzeczy Słowem nie ma się do czego przyczepić :) No może mógłby chronić lepiej przed słońcem ale chyba nie da się osiągnąć wszystkiego. Oczywiście należy sobie zdawać sprawę, że każda skóra jest inna oraz w tym wieku, w sensie moim, czyli po 30, koniecznością jest dobry krem na noc (używam Eluage Avene, też dzięki kochanym wizażankom, dziękuję!), oczyszczanie twarzy, nie można wierzyć, że sam krem dzienny załatwi wszystko. Ja się bardzo cieszę, że go kupiłam i mam nadzieję, że i innym wizażankom przyniesie tyle samo pożytku, co mnie. Używam tego produktu od: 2 tygodnieIlość zużytych opakowań: 1 (zużyłam tak z 60%) Edytuję żeby dodać jeszcze- mnie się zapach kremu bardzo podoba, jest delikatny i nie przeszkadza w pracy :) edit po roku prawie-zapach mnie jednak zmeczyl, nie moge go juz uzywac chwilowo