Bebe (Young Care) Sensitive (Pielęgnacyjna pomadka do ust)

foxa88
    21 marca 2013 o 17:02
    Wolę inne Bebe.
    Mogłabym przysiąc, że obszerną recenzję tej wersji pomadki już tu kiedyś zamieszczałam, ale cóż... znowu coś w "magiczny" sposób zniknęło, jak zwykle - bez konkretnego powodu. Pomadki Bebe są ze mną od lat. Wielu lat, bo już prawie 10. Większość z nich oceniam bardzo wysoko i mimo upływu długiego czasu stosowania nie dopatrzyłam się w nich wad. Baa, nawet mi się nie znudziły i każdy ich sztyft dosłownie wygrzebuję do ostatniej drobiny. Sprawdzają się zawsze i wszędzie. Świetna jest wg mnie klasyczna, różana i słoneczna. Trochę mniej lubię różową perłową. Nie sięgnę już jednak po wersję Silky Vanilla i właśnie tę recenzowaną w tej chwili - Sensitive. Do wersji Sensitive próbowałam się przekonać, próbowałam na wszelkie sposoby, ale niestety - nie podbiła ona mojego serca, bo na tle swoich 3 genialnych sióstr wypada po prostu bladziutko. Powiedziałabym nawet, że Sensitive to nie Bebe, to jakiś inny wytwór, do Bebe jej daleko. Przede wszystkim, działanie nie jest dostateczne. Pomadka otula usta przyjemnym filmem, który wydaje się pielęgnujący i chroniący, ale to tylko takie wrażenie. W rzeczywistości pomadka nie nawilża, jedynie trochę ochrania, a gładki, przyjemny film z czasem zamienia się w jakieś kluchy, grudki (nawet je widać!), co nie jest przyjemne ani piękne. Zauważyłam też, że pomadka lubi się kruszyć i łamać, co nigdy nie zdarzyło mi sie w poprzednich wersjach. Sensitive nie posiada zapachu - to już rzecz gustu. Opakowanie proste, solidne - jak to w Bebe - lubię je. :( nie działa jak należy, nie nawilża :( pozostawia grudki, okruchy na ustach :( kruszy się, łamie :( zawyżona cena jak za taką jakość :) zapach neutral :) opakowanie :) wydajność Przez ogólna sympatię do Bebe chciałabym wystawić Bebe Sensitive bardziej przychylną notę, ale nie mogę dać więcej niż 2 lub ewentualnie 2,5. W zestawieniu z klasyczną, różaną i słoneczną, Sensitive przegrywa z kretesem. Nie sięgnę już po nią skoro wspomniane 3 wersje praktycznie są bez wad, no i jakimś cudem są nawet tańsze. Wnioski są więc oczywiste. W załączniku zdjęcie aktualnego opakowania pomadki. Używam tego produktu od: parę miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 31 sierpnia 2012 o 1:01
    Dobra
    Nie ma na co narzekać. Dobra ochronna pomadka. Rzeczywiście nawilża usta, ale niestety zapach nie jest aż tak powalający. Ładny, ale wolę różaną. PLUSY: -wydajność. O mammo.. Kupiłam ją.. Bardzo dawno temu (choć różaną jeszcze dawniej), będzie kilka lat temu, a ona dalej się trzyma :D nie straciła swoich wartości, nie popsuł się zapach .. Jest i jest :D -opakowanie. Całkiem wytrzymały plastik. Moje pomadki ochronne walają się wszędzie.. Po roku znajduję pomadkę gdzieś w czeluściach szafy, pod stosem książek i innych ciężkich, twardych rzeczy, a ona leży sobie i po prostu czeka w nienaruszonym stanie :o :D -nawilżenie. usta są miększe, przyjemniejsze. Taki stan dosyć długo się utrzymuje. MINUSY: -no jak dla mnie cena.. Taką pomadeczkę powinnyśmy kupować za max 4zł. No ale skoro jest za 7zł, to juz trudno. I tak nie mam pojęcia, kiedy ją zużyję.. :D Ogólnie fajne. Polecam :) Używam tego produktu od: emm.. od kilku lat Ilość zużytych opakowań: wciąż pierwsze.. ale zdążyłam się już z nią dobrze zapoznać .
  • 16 października 2011 o 12:59
    Świetna!
    PLUSY - doskonale nawilża i chroni usta - jest bezbarwna - delikatny zapach - sprawia, że usta są bardzo miękkie MINUSY - ma twardą, tępą konsystencję - zostawia białe ślady przy nałożeniu zbyt dużej ilości Używam tego produktu od: 2011 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 1 lutego 2011 o 22:03
    bardzo dobra
    Uratowała moje zniszczone carmexem usta. Przestały pierzchnąć, zniknęły pęknięcia i ranki. Używam jej też jako bazę pod pomadkę i też się sprawdza. Dla mnie zapach jest fantastyczny, taki kojący...Jest bardzo wydajna, a konsystencja nie zmienia się w zależności od temperatury. Nie zostawia kłaczków ani na ustach, ani na opakowaniu. Testowałam już różne sztyfty i zawsze do niej wracam. Generalnie jest świetna i byłaby KWC, ale gwiazdkę odejmuję za testowanie na zwierzętach. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: dużo
    karo120
    9 marca 2009 o 23:33
    Nawet fajna.
    Opakowanie mam takie jasno zielone. Zapach jest delikatny ledwo wyczuwalny, taki mleczny. Smaku nie posiada. Konsystencja nie jest tłusta, a pomadka nie roztopi się na słońcu. Chroni dość dobrze usta, natłuszcza i nawilża. Jednak do tytułu "kwc" czegoś jednak jej brakuje. Nie jest żle. Godna polecenia. Używam tego produktu od:nie pamiętam Ilość zużytych opakowań:brak