Schauma Świeżość Bawełny, Szampon do włosów przetłuszczających się

• 24 sierpnia 2021 o 23:40
    Kiedyś był to mój ulubiony szampon.
    Ile ja butelek tego szamponu zużyłam to nie zliczę. W okresie gimnazjum, był to mój ulubiony szampon. Schauma nie powala swoimi kosmetykami, lecz jedyny, które używałam bardzo długo i kochałam, to ten szampon i zamartwiałam się , gdy był co raz mniej dostępny i kupowałam go w zapasie. Miał ładne, błękitne opakowanie i zapach cudowny. Konsystencja przypominała kolor szamponu, ale była perłowa, więc lekko obciążała włosy. Mimo wszystko faktycznie bardzo dobrze on mył włosy, nie plątał ich bardzo, odświeżał, lekko unosił i nie wysuszał. Nie powodował również łupieżu. Jednak przez swoją formułę przeciążał i przetłuszczał włosy, ale jednak coś działał, jednak nie wrócę do niego już nigdy, ale bardzo miło będę go wspominać.
    cedrowa
    14 stycznia 2021 o 18:07
    koszmar
    Ten szampon to jakieś nieporozumienie. Specjalnie zakupiłam wersję niemiecką, licząc na nie wiadomo co. Szampon gęsty, o zabarwieniu perłowego błękitu. Oczyszcza włosy, lekko je unosi, nabłyszcza i pozostawia zapach do następnego mycia. Konieczne jest suszenie włosów, a najlepiej cała stylizacja, ponieważ świeżość trwa w granicach kilku godzin, a po wysuszeniu i ułożeniu - ewentualnie cały dzień. Szampon używałam podczas urlopu, gdzie nie miałam ze sobą suszarki do włosów. Włosy wyglądały koszmarnie. Tłumaczyłam to sobie zmianą klimatu, twardości wody, itp. Nic z tych rzeczy. Po prostu szampon należałoby używać 2x dziennie, aby włosy wyglądały na świeże. Wyobrażacie sobie to nerwowe zerkanie do lusterka, czy włosy są jeszcze w porządku, czy już są tłuste? No właśnie. Najgorszy szampon ever.
    Zalety:
    • zapach na włosach do następnego mycia
    • nabłyszczenie
    • zmiękczenie włosów
    • lekkie uniesienie włosów - dopóki nie wyjdziemy z domu
    Wady:
    • brak deklarowanego przez producenta działania
    • szybsze przetłuszczanie włosów
    • kilka godzin świeżości
  • 24 stycznia 2020 o 22:10
    Oczyszczanie
    Od szamponu oczekuje przede wszystkim dobrego oczyszczania i schauma świeżość bawełny właśnie tak działa.. Włosy po umyciu są super świeże, uniesione i delikatnie pachnące.
  • 22 marca 2017 o 18:57
    Jestem na nie
    Jestem totalnie na nie, całkowicie stłuszczał mi włosy, włosy po myciu wyglądały jeszcze gorzej,jakbym conajmniej miesiąc ich nie myła,jestem na nie,nie kupię więcej,jestem nie zadowlona z efektu
  • 11 stycznia 2016 o 13:58
    Nieskuteczny
    Szampon znajduje się w plastikowej butelce z zatrzaskiem. Nie widać niestety zużycia produktu. Zapach dość przyjemny, ale bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny, szybko też ulatnia się z włosów. Konsystencja gęsta, więc szampon jest wydajny. Dobrze się pieni, nie plącze włosów, ale jego działanie jest dla mnie bardzo nieprzyjemnym zaskoczeniem. Już w trakcie mycia odczuwam, jakby moje włosy były czymś oblepione, a po wysuszeniu sytuacja wygląda jeszcze gorzej- włosy wyglądają na gorzej przetłuszczone niż przed umyciem! O żadnej świeżości nie ma tutaj mowy! Na głowie zamiast sypkich, świeżych włosów mam tłuste strąki. To najgorszy szampon , jaki stosowałam. Nie polecam. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe