Vichy Dercos, Shampooing Anti-Pelliculaire (Szampon przeciwłupieżowy)

Stara wersja produktu

• 24 stycznia 2016 o 13:46
    Najlepszy szampon na świecie!
    Mam silnie alergiczna skórę głowy, upiornie swędzącą, włosy się przetłuszczają, zaś na końcach suche jak wióry. Używała wiele szamponów, lecz skutek był zawsze ten sam, swędzenie, następnie drapanie, na końcu pełno strupów i schodząca płatami skóra z głowy. Jedyny szampon, który nigdy nie wyrządził mi żadnej szkody i wyleczył chorą skórą to właśnie vichy dercos anti pelliculaire! Mam świadomość iż jest on bardzo silnym szamponem, dlatego stosuję go 2 razy w tygodniu naprzemiennie z La Roche Kerium Extra i brak jakichkolwiek problemów. Przy używaniu Vichy nie mam mowy o łupieżu, skutecznie się go pozbywa, włosy są mega lśniące i jak dla mnie w nowej formule zapach ładny. Reasumując: Zalety: *doskonała likwidacja łupieżu *piękne lśniące włosy *absolutnie nie podrażnia nawet bardzo skłonnej do alergii skóry głowy *leczy chorą skórą i działa przeciwświądowo *zmniejszenie wypadania włosów Wady: *cena Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: ponad 20
  • 18 sierpnia 2014 o 16:16
    wybawiciel
    1.opis mej sytuacji: swędziała mnie skóra głowy, prawdopodobnie miałam łupież tłusty, zmiany szamponów nie pomagały (kupiłam kilka, za każdym razem to samo przez pare użyć szamponu miałam chwilowy brak swędzania po czym ponownie wracało) 2. jak zadziałał szampon Po kilku użyciach nadal mnie nie swędziała głowa i nie swędzi do tej pory, dobrze myje, przy używaniu tego szamponu mogę myć włsy co 2 dni (niestety normalnie musze myc codziennie), minało ok 2 miesięcy, wprowadzam nowe szampony do użytku a na głowie nadal spokoj! :) 3. zalety zwalcza swędzenie skóry głowy zwalcza łupież tłusty przetłuża świeżość włosów ładnie pachnie wydajny 4. wady cena ( drogi ale za to świetna jakość) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 opakowania
  • 24 kwietnia 2014 o 8:48
    rewelacja
    Nie wiem co ten produkt ma w sobie ale już po 2 użyciach przestaje swędzieć głowa i łupież prawie znika! Do tego świetnie działa na moje cienkie i przetłuszczające się włosy unosząc je lekko u nasady. Nie używam go na codzień bo jest dla mnie za drogi, ale jak pojawia się łupież od razu sięgam po niego. Na plus zasługuje również wydajność. Jest dość gęsty przez co nie wylewa się nie ręke nie wiadomo ile szamponu. POLECAM! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 w uzyciu
    buffy18
    1 grudnia 2013 o 16:43
    Dobry na łupież
    Witam, Produktu używa najczęsciej mój mąż - ciężko powiedzieć kto komu podkrada (szampon sprawdza się zarówno u niego jak i u mnie). Dobrze radzi sobie z łupieżem, nie obciąża włosów. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania po 200ml
  • 22 listopada 2013 o 21:13
    sprawdził się
    Mój problem polega na łojotoku który nasila się latem, pewnie przez wysokie temperatury, wywołuje zapalenie skóry głowy. Skóra gdy włosy przetłuszczą się zaczyna mnie piec i swędzieć, czasem pojawiają się krostki i strupki, a do tego wypadają mi włosy. Ten problem pojawia się u mnie cyklicznie co roku od 2 lat, łupieżu nie mam. Zwróciłam się o pomoc do dermatologa i poradził mi stosować własnie ten szampon. Radzi sobie z moim problemem już po kilku zastosowaniach. Cena spora (polecam apteki internetowe), ale bardzo wydajny, zapach średni ale stosowałam gorsze śmierdziuchy, fajny pomarańczowy kolor, konsystencja dość gęsta, najlepiej stosować go z odżywką, chociaż np seboradin bardziej plącze włosy. Będę do niego z pewnością wracać jak skóra zacznie mi szaleć i stosować profilaktycznie 1 w tygodniu.