Organique Spa & Wellness, Algae Mask Anti Acne Maska algowa przeciwtrądzikowa

• 26 stycznia 2017 o 21:47
    polecam!
    Używałam ją w połączeniu z peelingiem enzymatycznym z tej samej linii. Muszę przyznać, że efekty były natychmiastowe, tuż po zmyciu maski skóra stawała się aksamitnie gładka, odżywiona! Mimo, że maseczka wydaje się niewielka, jednak w moim przypadku wystarczyła mi na bardzo długo! Uważam, że cena jest jak najbardziej adekwatna do jakości i efektów.
  • 19 czerwca 2015 o 22:29
    Godna polecenia
    Maska łagodzi podrażnienia w moim przypadku i ropne krostki, z którymi mam największy problem zawsze. Starcza na około 3 razy na samą twarz, pozostałości zmywam wacikiem lub letnią wodą. Bardzo fajnie chłodzi moją skórę co dla mnie jest ogromnym +. Plusy: - łagodzi - nie podrażnia - nie zapycha porów - skóra jest miękka Minusy - cena - zapach ( nie lubie alg) Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 3 całe
  • 9 lutego 2015 o 12:05
    Pewnie, że peel- off
    Maseczkę dostałam w prezencie. Jako że nie przepadam za tą formą pielęgnacji cery, algi z Organique były całkiem przyjemne, choć trzeba mieć wprawę do dobrego rozrzedzania glinki. Mi się nie udało zrobić tego z połową opakowania, więc zużyłam cały proszek z odrobiną wody (ok.65 ml). Papka miała rzeczywiście konsystencję gęstej śmietany, szary kolor, średni zapach, ale łatwo się ją nakładało. Nie czułam żadnego nieprzyjemnego uczucia podczas aplikacji oraz "noszenia" maseczki. Swobodnie usunęłam ją z twarzy metodą peel -off, była dosłownie sylikonowa w dotyku wówczas ;). Resztki domyłam wacikiem. Wrażenia: + lekko ściągnięta skóra, ale w końcu to maseczka anti acne, więc takie pewnie zadanie również miała, + zmatowienie skóry, + domknięcie porów, + wygładzenie i oczyszczenie. Na minus na pewno cena. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    kateson
    15 grudnia 2014 o 1:25
    Rady dla użytkowniczek
    Ogólnie ta maska ze wszystkich algowych w organique najmnie mi przypadła do gustu ale tylko ze względu na zapach. Uwazam,ze wszystkie przy stosowaniu 2 razy w tyg potrafią poprawic stan skóry, co do ilości jedno opakowanie moze wystarczyc na 2 lub 3 razy, przy czym jesli chcecie pięknie ściągać maski algowe ZWILŻCIE wacik i delikatnie wszystkie krawędzie i miejsca zeschniete najbardziej przetrzyjcie cieplą bądź zimną wodą, gwarantuje ze zejdzie jak po maselku, bez zadnego bolu o jakim pisza dziewczyny ponizej. Stosowalam również maski algowe z bielendy, uważam ze organique ma lepsza propozycje. Używam tego produktu od: 6 mcy Ilość zużytych opakowań: Dużo różnych
  • 18 października 2014 o 16:51
    Nie polecam
    Producent obiecuje, że maska ta oczyści skórę z toksyn oraz złagodzi stany zapalne, a także zadziała antybakteryjnie. Według producenta 30 g saszetka wystarczy na jeden zabieg, co niestety nie opłaca się ponieważ saszetka kosztuje 18 zł. Jednak wg mnie produktu wystarczy na przynajmniej 2 maseczki. No chyba, że chcecie nałożyć ją również na dekolt wtedy musicie użyć całe opakowanie. Pamiętajmy jednak, że maska algowa musi być nałożona grubszą warstwą ponieważ zbyt cienka nie pozwoli na bezbolesne jej zdjęcie. Przygotowanie maseczki nie jest zbyt problematyczne: do proszku dodajemy tyle wody żeby uzyskać gęstą masę ;)Następnie wszystko mieszamy plastikową lub drewnianą szpatułką i szybko nakładamy na twarz. Na szczęście algi Organique nie zastygają w ekspresowym tempie ;) Warto zabezpieczyć włosy czepkiem i chusteczkami ;) Maska algowa anti acne jest koloru szarego i ma dość intensywny zapach. Wyraźnie wyczuwa się olejek z drzewa herbacianego. Zapach jest ostry, ale można się do niego przyzwyczaić. Jako, że algi te zawierają mentol nie można nakładać ich na oczy. Maska intensywnie chłodzi skórę tak więc jest idealna podczas upałów jednak w jesienne wieczory niekoniecznie ;p Szczerze przyznam, że z trudem wytrzymałam 15 minut. Po tym czasie maseczka została zdjęta - ładnie odchodziła choć nie zeszła w całości. Na brzegach, w okolicach nosa i skroni trzeba była użyć wacika z tonikiem. Jeśli chodzi o efekt to mam mieszane uczucia. Skóra nie była jakoś specjalnie uspokojona wręcz przeciwnie po kilku minutach zrobiła się czerwona i zaczęła piec. Byłam rozpalona (nie mylić z napalona) i czułam się tak jakbym na twarzy miała maseczkę paprykową. Zbytniego oczyszczenia też nie zauważyłam. Jedynie wygładzenie i napięcie skóry było odczuwalne ;) Powiem Wam, że maseczka ta mnie rozczarowała i raczej nie skuszę się na jej ponowny zakup. Używam tego produktu od: kwiecień 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 całe