Oriflame by Marcel, Paletka do makijażu

• 19 września 2013 o 7:54
    Świetny kosmetyk na wyjazdy
    Zakochałam się w tej paletce od pierwszego wejrzenia, jednak cena katalogowa była stanowczo zbyt wysoka. Kupiłam ją taniej za ok 40 zł na allegro. Potem można ją było kupić za 30 zł na promocji. W tym przedziale cenowym jest to niewątpliwie kosmetyk warty rozważenia. Paletka składa się z cieni, błyszczyków oraz różu Co wyróżnia paletkę Marcel od innych? Przede wszystkim dwie istotne rzeczy: 1. zastępuje pół kosmetyczki, co czyni ją kosmetykiem idealnym na wyjazdy, 2. róż, róż, róż! Błyszczyków używam najrzadziej, jakoś nie mogę one mnie do siebie przekonać - mają ładne kolory (róże i brązy) i są nawet trwałe. Niestety, są gęste i lepkie, czego nie lubię. Używam ich rzadko, raczej awaryjnie. Nie są złe, ale są lepsze. Cienie z tej baletki mają ładne e kolory - ciepłe, złote brązy i dymne szarości - kolory dosyć uniwersalne, ale bardziej pasujące neutralnym, czy cieplejszym typom urody. Mam zimną cerę, ale odkąd farbuję włosy na ciepły kasztan, ta paletka pasuje mi dużo bardziej. To mój ideał na jesienno - zimowe dni. Wydaje mi się, że będzie bardzo dobra dla jesiennych typów urody. Cienie są matowe i perłowe, pigmentacja przyzwoita. Na bazie do cieni są niezniszczalne i wytrzymują cały dzień. Jednak moim ukochanym kosmetykiem z tej serii jest róż. Ma taki piękny, uniwersalny kolor, pasujący do wielu typów urody. Róż jest delikatnie rozświetlający, nadaje skórze piękny odcień. Jest trwały i ma dobrą pigmentację. Jestem bardzo zadowolona z tej paletki. Polecam. :) Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    bj87
    16 czerwca 2013 o 12:36
    Fajna paleta
    Paletę kupiłam w promocyjnej cenie, czasem pojawia się jeszcze w katalogu w obniżce. Warto ją bylo kupić dla pięknego odcieniu różu, który nie jest za ciemny ani za jasny choć w opakowaniu może wydawać się ciemnawy. Paleta posiada 6 cieni do powiek (3 perłowe i 3 matowe), używam wszystkich ponieważ są neutralne i wydaje mi się, że będą pasowały do każdego typu urody. Błyszczyki dołączone do palety są w odcieniach różu i brązu. Nie są zle, trzymają się na ustach z ładnym kolorem, ale ich wadą jest smak i zapach, do nakładania używam pędzelka z Rossmana. Pędzelki w tej palecie od razu wyleciały do śmieci, okropny szajs. Plus za design i ogromne lusterko :) Używam tego produktu od: od kiedy się pojawił w katalogu Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie w trakcie
    Dagmik
    20 marca 2013 o 11:13
    bardzo fajna
    Cienie. Paletka ma piękne, przybrudzone kolory - w odcieniach ciepłych szarości i brązów. Matowe są mniej napigmentowane, dlatego można użyć zarówno do oczu jak i brwi. Perłowe wyglądają na bardzo nabrokatowane ale w rzeczywistości są bardziej subtelne. Cienie trzymają się dobrze, na bazie świetnie. Wszystkie pasują do siebie pięknie i można je dowolnie mieszać. Róż fenomenalny. Kolor idealnie wyważony między chłodnym a ciepłym, na lekko ciepłej cerze wygląda jak naturalny rumieniec. Na bardzo zimnej cerze będzie ceglasto-różowy. Błyszczyki. Fajne naturalne kolory (ciepłe brązy i przybrudzone róże), lekko pogłębiają odcień ust, trzymają się długo. Niestety przy aplikacji nieprzyjemnie pachną i są lepkie ale da się znieść. Opakowanie. Ładny design, trwałe, plus za bardzo duże lusterko ale opakowanie trochę za grube i nieporęczne. Dołączone pędzelki koszmarne, psują cały efekt paletki. Wolałabym mniejsze, zgrabniejsze op zamiast nich. Cena. Katalogowa cena jak zwykle przesadzona więc warto poczekać na promocję. Jeśli kolory idealnie przypasują to można się zakochać - jeden kosmetyk zastępuje pół kosmetyczki więc warto kupić nawet jeśli promocja nie jest duża. Dla kogo. Kolory są dosyć neutralne ale pochylone w ciepłą stronę. Najlepiej pasują osobom o neutralnej tonacji lub o ciepłej, jesiennej urodzie - wyglądają one w nich świeżo i naturalnie. Osoby o zdecydowanie chłodnej, porcelanowej cerze będą przytłoczone kolorami ziemi i efekt może być zbyt poważny, staromodny. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 17 lipca 2012 o 16:13
    Dobra na wyjazd
    Paletka bardzo przydatna podczas wyjazdów. Najbardziej cenię sobie te wielkie lusterko. Codziennie używam dwóch kosmetyków z tej paletki: różu i matowego, brązowego cienia-nakładam go na brwi. Sporadycznie korzystam z innych cieni czy błyszczyków. Róż trzyma się na policzkach dosyć długo. Wystarczająco nawet. Ma bardzo ładny, ciepły odcień. Nie podobają mi się natomiast te brokatowe cienie i są dla mnie raczej bezużyteczne. Paleta jak dla mnie jest zbyt ciemna, ale mimo wszystko warto było ją kupić dla tych dwóch kosmetyków i lusterka (dorwałam ją za 25zł). Używam tego produktu od: ok. 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 15 czerwca 2012 o 1:23
    Nie jest źle :)
    Od dłuższego czasu męczę dużą paletkę no name, w której brakowało mi "moich" kolorów - brązów, złota, miedzi, brzoskwini, łososiowego. Gdy po raz pierwszy zobaczyłam w katalogu paletkę Oriflame, byłam zachwycona kolorami, ale cena ostudziła mój zapał :] Odpuściłam sobie i tak zużywałam dalej moją poczciwą paletę, aż pewnego pięknego dnia dorwałam ją na przecenie ( + zniżka od konsultantki :D ) i kupiłam za bagatela 23 zł, zyć nie umierać i zużywać. Tonacja raczej ciepła, kolory w paletce dobrane raczej z myślą o robieniu smokey eye, zarówno w wersji klasycznej, jak i brązowej. Moimi faworytami zą 3 cienie z górnego rzędu- brąz, złoto i taki jakby beż połączony z brzoskwinią. Wszystkie pięknie się mienią, dają lekko metaliczny efekt. Szarości zawierają mniej drobinek, są bardziej matowe, używam ich o wiele rzadziej. Pigmentacja -ogólnie nie jest źle,miewałam już słabsze produkty, ale jak na cienie, które pierwotnie kosztowały 100 zł, to zdecydowanie za słabo. Trzymają się na powiekach raczej standardowo, gdy użyję bazy, trochę dłużej. Róż do policzków, w porównaniu do mojej poprzedniczki, ocenię najsłabiej - kolor dziwny do określenia, jasny róż jakby zmieszany z odrobiną brzoskwini, też zawiera delikatne drobinki. O ile odcień w palecie wygląda ok, to na policzku jest brzydki - tworzy plamy, nierówno maluje, zmienia odcień na bardziej ceglasty. Błyszczyki - zgadzam się z dziewczynami, że umieszczanie błyszczyków obok cieni i różu to jakaś lipa. Póki co uważam na paletę, obchodzę się z nia jak z jajkiem, żeby tych błyszczyków nie usyfić, bo już mam kilka kosmetyków w ten sposób załatwionych. Dwa w odcieniu różu, dwa brązowe, dają ładny efekt na ustach, chemiczne w smaku, dość gęste, ale o dziwo nie wysuszają i równomiernie schodzą. Aplikacja do mnie nie przemawia, więc raczej będę uzywać rzadko, jak mnie najdzie jakieś widzimisię. Opakowanie - stabilne, ładne, duże lusterko. Mam zastrzeżenia do zatrzasku - zbyt mocny i niewygodny, nie lubię się z nim mocować. Pędzelki dodane do palety - chińszczyzna i ubóstwo, mogli ih lepiej nie dodawać wcale :] Podsumowując : kolory trafione, w 100% moje, póki nie kupiłam tej paletki, to myślałam, że jest lepsza. Mój zawód być może został spowodowany tym, że w międzyczasie kupiłam limitowaną paletkę z Miss Sporty, którą ubóstwiam - ma piękne kolory ( brązy, a jakże! ), świetną pigmentację i kosztowała mnie 2 razy mniej :) Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedna w trakcie