Luksja Creamy, Kremowe mydło w płynie z mleczkiem bawełnianym i prowitaminą B5

LUKSJA Creamy Mydło w Płynie 500ml Cotton Milk & Provitamin B5

• 20 lutego 2015 o 22:26
    Stały bywalec w mojej łazience
    Uwielbiam kremowe mydła do rąk Luksji, szczególnie z mleczkiem bawełnianym : - pięknie pachnie - przyjemna, kremowa konsystencja - wydajne - dobra pompka, która się nie zacina i dozuje odpowiednią porcję mydła - nie przesusza moich dłoni - pozostawia skórę pachnącą i zadbaną - dobra cena Przetestował wiele mydeł w płynie, ale do Luksji wciąż wracam. Dobry polski produkt Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: kilkanaście
  • 2 lutego 2015 o 23:47
    moje ulubione zaraz po jaśminie
    Mydła Luksja mają dla mnie najlepszą jakość, znacznie lepsze są od słynnych mydeł Dove, głównie przez zapachy, ale i do działania nie mogę się przyczepić. Wprawdzie płacę za ten produkt więcej niż podano w opisie, ceny są zaniżone, ale nie ma to znaczenia. Mydełko jest bardzo gęste i kremowe, używanie go to przyjemność, tym bardziej, że zapach naprawdę długo utrzymuje się na skórze. Z tego powodu chętnie myję nim nie tylko ręce. Zapach jest typowo mydlany, ale dla mnie bardzo bardzo przyjemny, kojarzy mi się z czystością i jakąś taką sielskością, coś jak zapach po kąpieli z solidnym szorowaniem w dzieciństwie. Używam tego produktu od: używałam 2 razy przez jakiś czas Ilość zużytych opakowań: zużyłam 2
  • 11 stycznia 2015 o 20:27
    Mydło, które nie myje :/
    Mydło Luksji kupiłam szukając nieco tańszego zamiennika dla Dove w płynie. Sądziłam, że oba produkty będą spisywać się podobnie, ale srodze się pomyliłam. A oto dlaczego... Przyznaję, ze mydło ma przyjemna, kremowa konsystencję, dobrze się rozprowadza na dłoniach, choć słabo się pieni. Dłonie po użyciu tego produktu są miękkie, miłe w dotyku, mnie ono nie przesusza. Zapach typowo "mydlany"- mi nie przeszkadza. W sumie póki co nie brzmi to wszystko aż tak źle ;) Ale teraz przechodzimy do absolutnie dyskwalifikującej go cechy. Otóż, to mydło nie myje !!! Nakładam podkład na twarz palcami, w związku z czym od razu po jego nałożeniu myję ręce. Niestety Luksja nie potrafi zmyć tej niewielkiej ilości podkładu z moich rąk. Nawet po kolejnym myciu, następującym bezpośrednio po pierwszym, mam nadal podkład na dłoniach. Zaznaczę przy tym, ze jest to najzwyklejszy podkład- nie wodoodporny, ani nie long-lasting. Po myciu na dłoniach wyraźnie, gołym okiem widać makijaż. Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu- ani gdy myłam ręce mydłem Dove, ani gdy myłam je mydłem w płynie z Lidla. Podsumowując, przekonałam sie, ze "chytry dwa razy traci", ale Wy nie dajcie sobie mydlić oczu ;) Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 6 stycznia 2015 o 13:40
    Fajne mydełko, ale przesusza dłonie :(
    Mydełko samo w sobie jest idealne- pachnie pięknie, dobrze myje, wytwarza fajną piankę, ale niestety bardzo przesusza. Bez kremu do rąk, dobrego kremu, ani rusz! Konsystencja: mydło ma bardzo kremową, gęstą kosnystencję, idealną wg. mnie. Kolor mleczny. Działanie: na umycie dłoni potrzebowałam około pół pompki. Po rozprowadzeniu mydła na skórze można było dokładnie i szybko oczyścić ręce. Kosmetyk spełnia wszystkie wymagania jakie powinno spełniać mydło, prócz tego wysuszania :kwasny: Nie pozostawia żadnego tłustego filmu, nie wiem czy kupię ponownie. Zapach: typowo kremowy, podobny do zapachów mydeł w kostce. Utrzymuje się na dłoniach przez dłuższą chwilę, nie jest sztuczny. To taki czysty zapach, kojarzący się z czystością właśnie :) Opakowanie: zawiera 450 ml, pompka jest wygodna, nie blokuje się i nie zacina. Plus za to, że butelka jest przezroczysta i można obserwować ile produktu zostało. Dostępność: praktycznie wszędzie, swoje mam z Carrefoura. Plusy: - zapach - dobrze domywa dłonie, nawet z podkładu - konsystencja - wygodna pompka, przezroczyste opakowanie Minusy: - wysusza - nie jest zbyt wydajne. Używam tego produktu od: Ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie 450 ml.
  • 2 grudnia 2014 o 22:02
    jest okej, zależy komu do czego
    +obłędy zapach, +bardzo delikatnie myje, +kremowa konsystencja, -przesusza skórę, -słabo się pieni, -słabo zmywa jakieś \'większe\' brudy, -słabo wydajne, Kupiłam kilka opakowań na jakiejś promocji. Szukam czegoś innego, to mydło mnie nie zachwyciło. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 4 po 500ml