Home Institut Les Karites (Krem do rąk i paznokci)

• 19 lutego 2013 o 19:51
    Mały cudotwórca
    Chyba mam nową wersję tego kremu. Opakowanie jest takie samo, tylko że nie trzeba go odkręcać żeby użyć. Kupiłam go pod wpływem chwili, mam spierzchnięte, zaczerwienione dłonie i suche zarówno paznokcie jak i skórki. Do zakupu zachęciła mnie niska cena (zapłaciłam 10 zł) i fakt, że jest to produkt francuski, a z reguły są to bardzo porządne kosmetyki, o czym miałam się przyjemność nie raz przekonać :) Krem pachnie ślicznie, aczkolwiek bardzo intensywnie, co nie każdemu może się spodobać,a zapach utrzymuje się długo po zastosowaniu. Ma dosyć lekką konsystencję, błyskawicznie się wchłania i za to wielki plus. Pozostawia delikatnie wyczuwalną warstewkę, ale nie stanowi to żadnego problemu. Ja nakładam go grubą warstwą na noc i rano dłonie są idealnie gładkie, nawilżone i bardzo zadbane, dosłownie jak po jakimś zabiegu! Działanie ma doskonałe, odżywia suche dłonie na długi czas i zapobiega wysuszeniu. Jest dosyć wydajny i tani. Minusów nie zauważyłam żadnych, to jeden z najlepszych kremów, jakich miałam przyjemność używać. Z całego serca polecam! Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 12 października 2008 o 15:37
    KREM SUPER.... ZAPACH BOSKI
    Jest moim numerem 1 wsród kremów do rak!! Wypróbowałam tysiące innyc kremów i ten nadal jest wg mnie najlepszy. Kocham go za zapach który kojazy mi się z chwila relaksu, kiedy nic nie robie i moge mieć ręce wysmarowane moim kochanym tłuścioszkiem ... Dla mnie to zapach luksusu... Za to ze moje ręce sa odpowiednio nawilżone i natłusczone. Spawdza się przy moich skórkach wokół paznokci z którymi mam ciągle problemy i to właśnie dlatego sięgam po krEm do rąk! Jedyny mały minusik tego kremu to cena ale tak go lubie ze będe kupowała!! Używam tego produktu od: dawna z przerwami na inne cuda! Ilość zużytych opakowań: kilka
  • 21 października 2007 o 20:20
    gladka skora
    jestem b. zadowlona z tego maselka, dobrze nawilza wysuszone dlonie, jest wydajne a do zapachu sie juz przyzwyczailam chociaz napoczatku mnie bardzo draznil. Jeszcze do plusow moge dodac ze moje zlote paznokcie od czestego malowania i palenia zdecydowanie wybielaly . Nie daje mu KWC ze wzgledu na aplikacje (grudki) i dosyc dlugo sie wchlania. Ale naprawde jest skuteczny. Używam tego produktu od:1mca Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
    wersta
    2 października 2006 o 11:52
    Świetny
    To obok kremu sally hansen mój obowiązkowy zimowy krem do rąk. Bardzo dobrze dba o dłonie, są nawilżone i gładkie. łagodzi podrażnienia spowodowane mrozem - już nie pamiętam co to pękająca skóra. Mogę się przyczepić tylko do zamknięcia, które trzeba odkręcać - nie mogliby zrobić nakrętki z klapką? Używam tego produktu od: ok 3 lat Ilość zużytych opakowań:
    jowisia
    15 lutego 2006 o 23:57
    bardzo bardzo dobry
    Jeden z najlepszych kremow do rak, jakie mialam. Wybaczam mu jego dziwny, specyficzny zapach, poniewaz dusi tylko przez pierwszy kwadrans, a reszta wlasciwosci jest dla mnie wiecej niz zadowalajaca. Bardzo szybko sie wchlania, co jest niezwykle przyjemne, bo nie mam czasu mazac sie z wiekszoscia tlustawych kremow, ktore pozostawiaja lepiace sie rece (szczegolnie po ostatnich kremach Sephory Brown oraz Orliflamu Soft, ten byl dla mnie jak zbawienie). Wygodna, nie za tlusta konsystencja, (w przeciwnienstwie do doprowadzajacej mnie do goraczki Neutrogeny), swietnie sie rozsmarowuje! Nie pozostawia absolutnie zadnej warstwy na lapkach, ale porzadnie je nawilza; do tego niezwykle wygladza. Istnieje w malej, uroczej i wygodnej wersji, ktora mozna ze soba zabrac do torebki. Moze nie daje tak spektakularnego efektu odzywienia dloni jak gesty Occitane, ale zima sie skonczyla, wiosna idzie i na te pore bedzie jest znalazl. Mimo nieciekawej szaty graficznej, ta tubka na pewno nie bedzie ostatnia. Co do cen : duza tuba jest napraaawde duza, a ta mala(choc nie malutka) kosztuje raptem 1euro!! 1euro to tyle co kawa w kawiarni, a za to mam krem do rak. Nie wiem jak to jest, ze ceny tak bardzo roznia sie w polsce, ale ja za moj kremik (50ml) zaplacilam 4zlote, czyli tyle co moj ukochany glicerynowy z wisnia Czterech Por Roku. Przeciez to jest smieszne... Jednoczesnie zastanawia mnie ile wy zaplacilyscie za ten krem, bo az wierzyc mi sie nie chce, ze moga byc tak wielkie roznice?!