Tołpa Dermo Face, Sebio, Punktowy koncentrat korygujący

Anieg
    30 stycznia 2018 o 12:07
    Nie do końca....
    Z całą moją miłością do marki Tołpa-ten produkt nie spełnia swojej funkcji... Ani nie łagodził stanów zapalnych, nie zauważyłam, żeby przyspieszał gojenie. Jako punktowy preparat na zmiany- kompletnie nie zadziałał na moją skórę. Natomiast użyłam go na większe powierzchnie-np: cały nos, brodę, czoło-zmniejszał widoczność porów, wygładzał powierzchnię skóry, nie podrażniał. Preparat na lekką, nietłustą, kremowo-żelową konsystencję, szybko się wchłania, jest bardzo wydajny. Praktyczny aplikator umożliwia precyzyjne nałożenie preparatu na zmiany skórne. Zapach-nie drażniący, ale średnio przyjemny, na szczęście nie utrzymuje się na skórze. Raczej nie będę do niego wracać...
    Zalety:
    • aluminiowe, praktyczne opakowanie
    • wydajny
    Wady:
    • na moją skórę nie działa
  • 7 marca 2017 o 9:06
    ratuje sytuację
    Mam skłonności do bolesnych podskórnych wyprysków (szczególnie przed kobiecymi dniami) na brodzie, żuchwie i przy linii włosów na skroniach. Koncentrat radzi sobie z nimi bardzo dobrze. Może po 1 użyciu niedoskonałość nie zejdzie, ale znacznie się zmniejszy. Robię to tak, że punktowo aplikuję odrobinę koncentratu i wmasowuję w niedoskonałość przez jakieś 20-30 sekund. + już po pierwszym użyciu widzę, że niedoskonałość się zmniejsza (jeśli jest już trochę rozwinięta) + za pierwszym plusem idzie w parze zmniejszenie bolesności i zaczerwienienia + zaaplikowany na dopiero co tworzącą się niedoskonałość dosłownie ,,zgniata ją w zarodku" + koncentrat jest bardzo wydajny + ma delikatny, świeży zapach, ale szybko się ulatnia + dość rzadka konsystencja sprawia, że szybko się wchłania + ma małe, zgrabne opakowanie, więc można go wrzucić do torebki na co dzień lub na wyjazd, aby nic nas nie zaskoczyło :) + posiada wygodny aplikator zakończony dziubkiem, dzięki czemu koncentrat zaaplikujemy precyzyjnie, bez ryzyka nałożenia na zdrową skórę - jedyny drobny minus to termin ważności, choć nie jestem pewna czy to do końca minus.. produkt trzeba zużyć w ciągu 3 miesięcy, co w moim przypadku nie jest możliwe tym bardziej, że nakładamy go tylko punktowo. Z drugiej jednak strony krótki termin przydatności świadczy o dobrym składzie produktu. W mojej kosmetyczce jest niezbędnikiem:)
  • 4 sierpnia 2016 o 12:04
    Skuteczny ! :)
    Fajny żel na wypryski, który u mnie sprawdza się naprawdę nieźle. Natomiast przy zakupach pamiętajmy, że trądzik czy wypryski mogą powodować różne bakterie i to, co jest skuteczne u jednej osoby, może się okazać beznadziejne u drugiej ;) Plusy: +bardzo wydajny +nie podrażnia +pomaga wyleczyć wypryski +można nałożyć na niego makijaż, dobrze zachowuje się pod pudrem czy podkładem +bezbarwny +delikatny zapach +metalowa tubeczka pozwala zużyć kosmetyk do końca +nie wysusza nadmiernie zmiany i skóry wokół Minusy: -nie widzę żadnych, może czasem ciężko go kupić -cena wydaje się wysoka, ale to bardzo wydajny kosmetyk, więc się zwraca -oczywiście nie z każdym pryszczem sobie poradzi...
  • 20 października 2014 o 23:46
    bardzo podrażnia
    + poręczne aluminiowe opakowanie, z którego łatwo wyciska się produkt +może być dobry dla naprawdę poważnych stanów zapalnych i na pewno nie przy wrażliwej cerze. - bardzo podrażnia, na skórze tworzą się po nim rany -nie jest to produkt który ułatwia gojenie - może i odkaża ale po stosowaniu miejscowym produktu nabawiłam się problemu z naczynkami - miejsca którymi się posmaruje są zaczerwienione i może pryszcz znika ale zostaje rana i bardzo podrażniona skóra. Dużo lepszy i tańszy produkt, który dodatkowo ułatwia gojenie to ziaja z serii manuka Używam tego produktu od: 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 małe nie udało mi się dokończyć została resztka na dnie
  • 19 maja 2014 o 14:55
    Nie sprawdził się
    Mam zaufanie do marki Tołpa, dlatego postanowiłam spróbować tego koncentratu. Niestety, bardzo się zawiodłam. -Jest to forma żelo-kremu, w aluminiowej tubce. Za to duży plus, bo tubka naprawdę nie zasysa powietrza co jest i bardziej higieniczne i wygodniejsze dla wydobycia całego produktu. -Niestety produkt nie trzyma się skóry. Delikatnie wklepany, czy też nie, zastyga dość długo, ale później nie wolno dotknąć twarzy, bo od razu się roluje i schodzi całkowicie. Ni się podrapać po twarzy, ni podeprzeć podbródek. Dlatego na noc nadaje się chyba tylko do zaklejenia plastrem, patent swoją drogą skuteczny, ale niepraktyczny gdy ma się więcej niż 2 pryszcze. To go skreśla po całości, bo jak ma zadziałać skoro za 10 minut już go nie ma w tym miejscu gdzie go nałożyłam? -Jeśli już się uda go utrzymać na wyprysku przez te kilka godzin to też cudów nie uczynił. Dałam mu na początku czas w weekend nakładając również w ciągu dnia na skórę bez makijażu. No i coś tam czuć że podszczypuje, czyli coś wysusza, ale stosowany przez cały weekend nie zniwelował wyprysków nawet o połowę. W takim wypadku nie widzę powodu uciążliwego stosowania jeśli pryszcz jak był tak i jest. Dać mu więcej czasu na działanie? Po tych kilku dniach już i tak jest mi wszystko jedno... -Cena jest w tym wypadku nieporozumieniem. Nie polecam Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1