Soraya Scenic Colour, Koloryzująca baza silikonowa do cery normalnej i mieszanej

• 19 listopada 2014 o 1:31
    Nie kupujcie! Baza zatyka pory, powoduje trądzik i przesusza cerę
    Z Sorayą u mnie jest podobnie jak z Max Factor, co coś kupię, żeby zaoszczędzić, to ląduje w koszu :( Ta baza okazała się najbardziej tragiczna w skutkach i de facto skuszenie się na nią, wywołało spory odpływ gotówki...na zabiegi kosmetyczne, żeby doprowadzić cerę do stanu używalności...:( Zacznę więc od minusów,a potem przejdę do wątpliwych i naprawdę nieopłacalnych plusów. - cerę mam normalną a w sferze T mieszaną, więc według producenta kupiłam odpowiedni produkt, który totalnie zapycha pory, a brak oddychania skóry jest wręcz fizycznie odczuwalny - baza daje wrażenie jakby szczelnej powłoki na twarzy i jest to nieprzyjemne uczucie - po wieczornym demakijażu skóra była tak wysuszona jakbym od tygodnia stosowała spirytus - po 5 dniach pojawił się trądzik - baza się roluje po nałożeniu - skutecznie mnie zniechęciła na dłuższy czas do stosowania baz, aż odkryłam Smashbox - Sorayi po tym doświadczeniu już na pewno nie kupię, bo jakość tego produktu skutecznie pozbawiła mnie motywacji do eksperymentowania z tą marką. Plusy: - trzyma się rzeczywiście długo...ale skóra niemalże pod nią krzyczy: "zdejmij mnie!" Zdecydowanie odradzam, wziąwszy pod uwagę spustoszenia w cerze, które ta baza wyczynia. Ja musiałam po niej robić kwasy i mezoterapie nawilżające. Używam tego produktu od: używałam 5 dni Ilość zużytych opakowań: 1 napoczęte
  • 12 listopada 2014 o 20:51
    nie polubiłyśmy się
    Kupiłam ją skuszona promocją,zapłaciłam za nią ok.15 zł ale w regularnej cenie na pewno bym jej nie kupiła +opakowanie,wygodny dozownik z pompką +brak zapachu +nie uczula -nie matuje pomimo,że przeznaczona jest do cery mieszanej -nie utrwala makijażu -jest okropnie ciemna,widać to nawet przy niewielkiej jej ilości -wraz z podkładem sprawia ,że po krótkim czasie się świecę wgl nie jest warta swojej ceny,nieudany zakup Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 i raczej do końca jej nie zużyję
  • 17 czerwca 2014 o 9:56
    fajna
    Ze względu na to, że troszkę przyciemnia buzię używam tej bazy w lecie, zamiast podkładu i przy mojej tłustej cerze sprawdza się w tej roli doskonale. Matuje, troszkę wyrównuje kolor cery, niweluje rozszerzone pory. Nakładam na nią odrobinę korektora, bronzera lub różu i już nic więcej nie trzeba, buzia przez długi czas wygląda świeżo i zdrowo, nawet w upały nie świecę się tak jak po podkładzie. Nie zauważyłam żeby wyrządzała jakieś szkody na skórze typu zapychanie czy wysuszanie. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 23 listopada 2013 o 2:10
    całkiem, całkiem
    Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tego typu kosmetykach, jest to moja pierwsza baza. Na pewno gdy skończę opakowanie ( a jeszcze trochę mi to zajmie gdyż produkt jest dość wydajny) spróbuję innego produktu. dlatego ocena 3,5, jeśli się okaże, że do niego wrócę, na pewno będzie wyższa ;) PLUSY: - bardzo ładnie się rozprowadza a niej podkład - skóra jest wygładzona - delikatna konsystencja - wydajna MINUSY: - nie zauważyłam, żeby makijaż dzięki niej się znacząco dłużej trzymał Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie użytkowania
  • 25 października 2012 o 13:02
    Jest dobry, jestem zadowolona
    Kupiłam go spontanicznie, z ciekawości co to za nowość. Ma sporo plusów. Po pierwsze wystarczy niewielka ilość, by nałozyć do na skóre twarzy i szyi, po drugie nakłada się bardzo wygodnie i niezwykle szybko. Matuje i nie czuć go na skórze. Plusem jest to, że można używac go jako krem, niekoniecznie jako bazę. Ja nakładam najpierw krem, potem bazę i często nie nakładam już pudru, bo nie trzeba. Myślę, że będę kupowała ten produkt. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie zużywania