Vichy Normaderm, Krem nawilżający zwalczający niedoskonałości skóry (stara wersja)

Vichy Normaderm Global Krem Nawilżający Przeciw Niedoskonałościom 50ml

• 16 sierpnia 2015 o 22:26
    Wysyp podskórnych grudek
    Oczarowana efektami po użyciu próbki, zakupiłam pełnowymiarowy produkt. Krem aplikował się przyjemnie, opakowanie higieniczne, wręcz idealne, poza tym, że nie widać zużycia produktu... ale... po ok. 2-3 tygodniach moja twarz doznała masakry. Na policzkach zrobiły mi się setki grudek, takich trudnych do wyciśnięcia, bardzo widocznych zwłaszcza pod światło. Zidentyfikowałam tojako zaskórniki podskórne czy jakoś tak. A miałam taką ładną cerę! kremu używałam w połączeniu z żelem z tej samej serii. Cerę mam mieszaną, lekko naczynkową, sporadyczne niedoskonałości. Brrr... bardzo tę przygodę źle przeżyłam. Poszukiwałam ratunku na różne sposoby, dużo czytałam jak się z tego wyleczyć. Zaczęłam łykać cynk i zakupiłam Effaclar duo [+] i on mnie uratował po ok 1-2 miesiącach (pozostając tym samym moim życiowym nr 1). Plusy: -higieniczne opakowania na jakich inne firmy powinny się wzorować Minusy: -cała reszta poza powyższym plusem Używam tego produktu od: 2-3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1/4 opakowania
    wiki51
    3 kwietnia 2015 o 12:34
    Najgorszy krem jaki miałam!!
    Nie jestem zbyt wybredne jeśli chodzi o kremy do twarzy, zwykle jestem zadowolona. Ale ten krem to jakaś porażka. Nigdy więcej nie kupię tego kremu to pieniądze wyrzucone do kosza dosłownie ponieważ musiałam gowyrzucić. Krem kiepsko się wchłania. A najgorsze jest to że nie mogę na niego położyć makijażu ponieważ fluid źle się rozprowadza i wałkuje. W ciągu dnia po tym kremie makijaż osybywał mi siłę na ubranie. Koszmar. Używam tego produktu od: Krócej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: Mniej niż 1
    BunnyB
    25 marca 2015 o 19:15
    Znakomity
    Mam ten krem tylko w nowszej wersji. Jest to idealny krem dla każdego, kto boryka się z niedoskonałościami, takimi jak zaskórniki, zatkane pory, przebarwienia. Na początku stosowania widać pogorszenie stanu skóry, ale to normalna reakcja, gdyż skóra oczyszczając się wyrzuca wszystko na wierzch. W następnych etapach stosowania już tyko poprawa, aż do pozbycia się niemal wszystkich problemów skórnych wcześniej wymienionych. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 31 stycznia 2015 o 13:53
    Nic zachwycającego
    Kupiłam ten krem z jeszcze kilkoma produktami Vichy (wodą termalną, kremem na noc Normaderm Nightdetox - REWELACJA!!!, tonikiem z serii idealia i pianką do mycia twarzy).. Każdy z tych produktów mnie zachwycił i pokochałam je całym sercem, z wyjątkiem tego kremu.. Mam cerę mieszaną ze skłonnościami do wyprysków. Niby z początku byłam zadowolona, wydawało mi się, że ten krem spełnia moje oczekiwania, ale po kilku dniach stosowania na twarzy dosłownie zsypało mnie i bardzo poszerzyły mi się pory. Myślałam, że jest to związane z błędem dietetycznym, ewentualnie zbliżającą się miesiączką.. Jednak po przeczytaniu opinii na wizażu obawiam się, że to może być wina tego właśnie kremu. Początkowy efekt "wow" zawdziędzam nie temu produktowi a kremowi na noc Vichy Night Detox. Bo czy nie jest dziwne, że budzę się z piękną promienną i wypoczętą cerą, ze zwężonymi porami, a po nałożeniu kremu na dzień stan skóry znacznie się pogarsza, pory się rozszerzają...? Niewątpliwym plusem jest efekt matujący tego kremu. Zapach na pewno nie może się równać z Idealią, ale nie jest zły, mi odpowiada. Jeżeli chodzi o słynne "rolowanie" to zależy od tego jaki makijaż sobie robicie. Odkąd stosuję preparaty Vichy całkowicie zrezygnowałam z pudrów, fluidów, a przerzuciłam się na BB kremy i NIE ZAUWAŻYŁAM ROLOWANIA SIĘ kremu. Tak więc pod lekki makijaż doskonale się sprawdza jako baza. Skóry mi nie wysuszył, ale podejrzewam, że tu także należą się ukłony w kierunku jego nocnego zamiennika. Jestem w połowie opakowania i planuję wykorzystać je do końca - może mnie jeszcze zaskoczy. Na ten moment nie kupiłabym go ponownie i powróciłabym do chyba najlepszego kremu na dzień jaki kiedykolwiek miałam - Vichy Idealia. Używam tego produktu od: Miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 29 stycznia 2015 o 11:13
    Istny dramat, nie polecam
    Zakupiłam ten krem w aptece, za porada sprzedawczyni. Nigdy nie mialam jakis ogromnych priblemow z cera, po za tym, ze od czasu do czasu sie przetluszcza i wyskakuja male niedoskonalosci, ktore szybko znikaja, jest w porzadku. Po tygodniu stosowania tego kremu, stan mojej skory zaczal sie widocznie pogarszac. Dostałam wysyp malych zaskorniakow na czole i duze gule na brodzie, do tego strasznie czerwona w tych okolicach skore. Jestem pewna, ze to od tego kremu, bo uzywalam go tylko i wylacznie na czolo i brode, i dokladnie tam pojawilo siemnostwo pryszczy. Teraz bede musiala leczyc dwa tygodnie moja skore, zeby powrocila do dawnego stanu,a tego kremu nietaniego zreszta bede uzywac tylko do stop! Moim zdaniem to totalne oszustwo, ze krem w cenie 80 zl nie dosc , ze nie pomaga to jeszcze szkodzi. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: nawet nie 1/3 opakowania