Chanel Harmonie de Printemps, Blush Horizon (Róż do policzków)

• 19 listopada 2014 o 13:13
    Róż idealny!
    Po zapowiedziach wiosennej kolekcji 2012 bardzo zainteresował mnie ten róż. Gdy tylko pojawił się w perfumeriach wiedziałam, że będzie tym, co chciałabym znaleźć w swojej kosmetyczce. Mam słabość do róży, zwłaszcza różowych, więc zakochałam się w nim z miejsca. Uważam róż za kosmetyk magiczny. Róż składa się z dwóch dużych części, jedna to słodki róż, druga to koral przemieszany z dojrzałą morelą. Obie są w ciepłej tonacji. Na nich mamy mniejsze, różnokolorowe paski (fiolet, perła), dzięki którym kolor staje się wielowymiarowy. Jest równocześnie rozświetlaczem, pięknie się mieni. Konsystencja jest idealna, róż nie pyli się, a równocześnie nie jest za twardy, nabieranie go na pędzel nie sprawia kłopotu. Cudownie stapia się ze skórą, dając wrażenie prawdziwego rumieńca. Odpowiednio nałożony jest bardzo naturalny. Jest delikatny, ma pudrową, lekką konsystencję, doskonale rozprowadza się na skórze, nie ma mowy o smugach, plackach koloru. Świetnie podkreśla kości policzkowe, może być nałożony tylko na ich szczyt, tworzy delikatną, satynową taflę. Ma tyle kolorów, że za każdym razem można osiągnąć inny efekt. Najczęściej mieszam ze sobą wszystkie kolory, ale równie pięknie wygląda każdy z osobna. Część zapewni satynowy blask, rozświetli, część wymodeluje. Róż rozpromienia cerę, ożywia, rozświetla. Róż jest mocno napigmentowany, przez co nie trudno z nim przesadzić. Jest jednak na tyle lekki, że efekt da się stopniować. Łatwo nabiera się na pędzel, nie pyli się, nie tworzy plam. Opakowanie jest śliczne, eleganckie, minimalistyczne z panoramicznym lusterkiem, bardzo malutkie i urocze. Dobrze leży w dłoni. Również uroczy jest dołączony do produktu pędzelek – także zapakowany w małe, welurowe etui. Mały szczegół, a cieszy. Cena za ten róż, trzeba przyznać, jest mocno wygórowana. O wiele lepszy były róż o gramaturze stanowiącej 1/3 obecnego, gdzie cena byłaby 3 razy mniejsza. Mimo to za tak wspaniały kosmetyk jestem w stanie wydać naprawdę dużo :o Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 9 maja 2013 o 14:47
    cudowny!!!
    jak to limitowanki chanela cudenko :) mocno napigmentowany, wiec wystarczy odrobinke i trzeba uwazac, zeby nie przesadzic. kolor przesliczny-taki niewinny i delikatny roz :) dodaje kobiecosci i lekkosci. szkoda, ze jak to zwykle u chanela jest to edycja limitowana, a mnie cudem udalo sie go znalezc i kupic przez internet :) polecam w 100% Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    BONAWIE
    22 kwietnia 2012 o 13:17
    Mój KWC
    Absolutnie wspaniały! Jak dla mnie żadnych minusów a same plusy. Piękny, dodaje takiej lekkości nieco niewinności...może dlatego,że nie mam już 20 lat ;) Odnosiłam się przed zakupem nieco sceptycznie i jak kupiłam i zaczęłam korzystać okazało się BOMBA! Nie zamienię go na żaden inny choć pewnie wystarczy mi na długo a potem go nie będzie i będę znowu poszukiwać. Naprawdę warto się "zakochać" od pierwszego wejrzenia :) Używam tego produktu od: stycznia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 21 marca 2012 o 13:53
    Perlowy
    Limitowanka od Chanel okazala sie najlepsza tej wiosny! Bylam totalnie zaskoczona beznadziejnoscia rozu od Lancome,na ktory tak bardzo czekalam,a okazalo sie,ze to takie NIC pokryte warstwa brokatu!:(Pozniej totalne rozczarowanie jesli chodzi o EL. Coz..brawa dla Chenel:) Blush Horizon poczatkowo mnie wystraszyl swoja czerwonoscia...Pomyslalam sobie,ze efekt ruskiej lali bedzie murowany. Jednak okazalo sie,ze rozyk ma bardzo delikatna,pudrowa konsystencje i nadaje perlowe wykonczenie. Jestem brunetka i bardzo ladnie podkresla moja urode. Wytrzymalosc oczywiscie rewelacyjna-jak zreszta pozostalych rozy od Chanel. Brakuje mi za to bardzo zapachu rozy,do ktorego przyzwyczail mnie jego maly kolega;) Ten jest praktycznie bezzapachowy. Glupim pomyslem jest wedlug mnie wypuszczanie na rynek rozu o pojemnosci 2-och!!!przecietnych pudrow w kompakcie! 1/3 pojemnosci za 1/3 ceny bylaby strzalem w 10. Tego rozu nie zuzyje przez nastepnych 100 lat,nawet jak sie bardzo postaram;) Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1...
    AmmmS
    15 lutego 2012 o 19:23
    subtelny,romantyczny i uroczy
    zdjęcie różu kompletnie nie oddaje jego palety a mianowicie - róży sam dobiór kolorów mnie zachwycił - drobne paseczki przetykane przez fuksyjny róż , fiołek i róż tradycyjny, minimalistyczny dodatek bieli i migoczącego złotego brzoskwiniowego kremu cała wiosenna kolekcja jest przepiękna - zachwycił mnie zwłaszcza Poudre Universelle Compacte in Jasmin :) a Jac w kolejnych urodowych kampaniach przejdzie do historii - fantastycznie podkreśla kości policzkowe - olbrzymia pojemność i naprawdę przyzwoite lusterko , które po jego wyczerpaniu nadal można wykorzystywać - CHANEL NIE TESTUJE KOSMETYKÓW NA ZWIERZĘTACH - sam róż jest produktem wręcz banalnym - ma nam podkreślać kości policzkowe a jak trudno znaleźć ten jedyny a ten nie ma słabych punktów - z powodu multikolorowości nie ma problemów z intensywnością i nadmiernym kolorem na twarzy - nie ma problemów z rozprowadzeniem - nie znika z twarzy - nie osypuje się - jak dla mnie idealnie wygląda na białej cerze wpadającej w błękit , podbija barwę mojej skóry bez posmaku wulgarności czy bazarowego kiczu w postaci rosyjskiej rumianej laleczki - róż pomimo palety 5-kolorowej jest bardzo równy - nie zauważyłam u siebie wieczorowego migotania tak więc jest uniwersalny - kolor chłodny dla chłodnych cer - sinych , bladych , białych - przy niektórych różach osiągamy efekt klauna , ten róż otula nas w bezpieczny sposób i zapewnia uroczy wygląd - bardzo trwały , nie wymaga poprawek - fantastycznie współgra z błyszczykami i pomadkami z kolekcji 2012 i Chanel Les Quatre Ombres in Eclosion alternatywa dla Joues Contraste i Sisley Phyto-Blush Eclat czyli jedynymi różami , które przekonały mnie do siebie niestety limited edition Używam tego produktu od: stycznia Ilość zużytych opakowań: nadal pierwsze