Schauma Świeżość Bawełny, Suchy szampon do włosów

• 3 listopada 2020 o 13:23
    Suchy szampon
    Używałam już kliku rodzajów szamponów suchych, żeby odświeżyć moją grzywkę. Ten szampon oprócz ładnego zapachu nie posiada dla mnie zalet. Poza tym, że długo muszę go wstrząsać przed użyciem, to skóra głowy swędzi po mnie więcej godzinie od użycia. Włosy trochę lepiej wyglądają niż przed użyciem, jednak mam wrażenie przyprószonych szarym kolorem, nie polecam
    Zalety:
    Wady:
    • gęsty produkt, szary nalot
  • 8 września 2020 o 13:47
    Odświeża włosy.
    Suchego szamponu używam sporadycznie. Od czasu do czasu zdarza mi się sytuacja kiedy moje włosy wyglądają nie świeżo a nie mam czasu na umycie. Wtedy ratuje mnie suchy szampon. Używałam szamponu w spray batiste owocowego, spray niestety pozostawial duzo bialego nalotu który ciężko było wmasowac. Postanowiłam spróbować szamponu w sprayu schauma. Zakupiłam w drogerii na promocji. Ładnie odświeża włosy, unosi je u nasady i co mi się najbardziej podoba nie pozostawia białego nalotu na włosach. Zapach ma delikatny. Jest skuteczny i ratuje włosy w każdej sytuacji:) włosy są odświeżone na długo. Spray srednio wydajny ale warto kupic. Polecam.
    Drogeria Natura
  • 28 lipca 2020 o 22:03
    To nie to :(
    Jestem posiadaczką włosów, które na drugi dzień po umyciu zaczynają się już przetłuszczać u nasady. Dlatego pomyślałam, że suchy szampon może być moim sprzymierzeńcem przy okazji wyjazdów, gdzie trochę szkoda czasu na suszenie włosów. Wybór padł na suchy szampon Schaumy. Niestety, nie polubimy się z tym kosmetykiem. :( Szampon owszem aplikowało się całkiem wygodnie i pochłonął on tłustą warstwę, ale przy okazji zostawił jasny nalot, który mimo prób wyczesywania pozostał na moich ciemnych włosach. Nie muszę chyba mówić, że wyglądało to fatalnie. Włosy stały się matowe i sprawiały wrażenie wyblakłych. De facto po użyciu tego szamponu nadawały się do... umycia. Tak więc, nigdy więcej. Na pewno jeszcze spróbuję korzystać z suchego szamponu, ale zdecydowanie nie tego.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • szampon pochłonął tłustą warstwę
    Wady:
    • zdecydowanie nie dla brunetek - zostawia jasny nalot
    • włosy są matowe i wyblakłe
  • 30 czerwca 2020 o 19:35
    Przydatny produkt.
    Staram się nie używać często suchych szamponów, bo wiadomo, że są one szkodliwe dla naszej skóry głowy i włosów. Ale są takie sytuacje kiedy bardzo się taki produkt przydaje. Ten kupiłam, bo zobaczyłam, że jest on z z serii świeżość bawełny. Szampon i odzywka to były moje #1. Używałam nałogowo. Gdy zaczęli go wycofywać, to nakupiłam zapasu. Szkoda, że już ich nie ma. Wracając do tego szamponu to jedyne co mam mu do zarzucenia to wydajność i to jak mocno bieli ciemne włosy. Ładnie i delikatnie odświeża włosy. Nadaje objętości. Ma ładny zapach. Był w niskiej cenie, ale już chyba nie jest dostępny, bo dawno już nigdzie go nie widziałam.
  • 11 listopada 2019 o 20:31
    Śreniak
    Na początku bardzo byłam zawiedziona. To mój pierwszy suchy szampon. I...nie zauważyłam odświeżenie za to dużo białego nalotu. Okazało się jednak że źle aplikuję. Zwiększyłam dystans rozpylenia i ilość produktu i siadło dobrze. Jest trwały. Zapachu w zasadzie nie odczuwam żadnego. Niestety mało wydajny. 5 użyć i denko. https://ladybeatrycze.blogspot.com/
    • trwałość
    • odświeżenie
    Wady:
    • delikatny nalot
    • nie nadaje się do włosów rozpuszczonych bo trudno wyczesać