Kiko Milano Eye Base Primer (Baza pod cienie)

• 22 lutego 2018 o 12:21
    Super
    Moja ulubiona baza z niższych półek cenowych. Ładnie wyrównuje kolor powieki, bo jest lekko beżowa i utrzymuje większość cieni cały dzień. Bardzo wydajna, ma naprawdę dużą pojemność
    Zalety:
    • Wydajność, cena
    Wady:
    • Niektóre cienie zbierają się w zgięciu oka
  • 19 lutego 2017 o 19:17
    Bardzo higieniczna tubka.
    Plusy: + bardzo poreczna tubka + higinicznie sie jej uzywa + kremowa konsystencja + pieknie podbija kolor cieni + wydajna , wystarszy odrobinka + trwale utrzymuje cienie + nie uczula + nie czuc jej na oku + ladnie wspolgra z kazdym cieniem Minusy: - nie zauwazylam
  • 6 listopada 2016 o 17:57
    Pierwsza i chyba nie chcę innej
    Najpierw poczytałam opinie w internecie, potem powędrowałam do sklepu Kiko w Poznaniu (fuks, bo tydzień wcześniej go otworzyli), kupiłam i przestałam mieć problem z bladymi, rolującymi się w załamaniach powiek cieniami. Ostatnio zdałam sobie sprawę z tego, że bazę mam już ponad 1,5 roku, ale że nie używam cieni na co dzień, to również po nią sięgam od święta. Mimo upływu czasu i ciągłym noszeniu w torebce nie zgęstniała, nie rozwarstwiła się, nadal przyjemnie i łatwo się rozsmarowuje, ujednolica kolor powieki, nadal utrwala i podbija cienie. Tubka jest bardzo higieniczna, otworek wylotowy malutki, pozwalający na wyciśnięcie cienkiej nitki bazy. Powinnam pomyśleć o zmianie, bo baza powinna zostać zużyta w ciągu pół roku od otwarcia, ale nie zauważyłam żadnej zmiany jej właściwości, ani szkodliwego działania na oczy, a mam jej jeszcze bardzo dużo. Przy najbliższych zakupach w Kiko kupię nowe opakowanie tylko po to, żeby wymienić produkt na świeży - innego na razie nie potrzebuję.
  • 23 lipca 2016 o 20:55
    Moja nowa ulubiona baza
    Bazę kupiłam około rok temu. Przy codziennym stosowaniu wycisnęłam z niej co się dało, a teraz przecięłam tubkę i pewnie starczy mi jeszcze na miesiąc. Jest więc bardzo wydajna. Ogólnie baza Kiko ma same plusy: + wszystkie cienie (tańsze i droższe) trzymają się na niej cały dzień + jest niewidoczna na powiece, nie tworzy skorupy i nie wchodzi w zmarszczki + nie zasycha w opakowaniu ( co odróżnia ją od baz w słoiczku, np. Art Deco czy Paese) + higieniczna aplikacja + dobra cena Przetestowałam bazy Art Deco, Paese, ELF, Hean i Dax Cosmetics . Ta mnie urzekła. Lecę po kolejne opakowanie :)
    werka89
    26 grudnia 2015 o 16:18
    Baza - ideał
    Ta baza pod cienie jest najlepszą z testowanych przez mnie. Moje oczy wymagają bazy - chowają się, więc cienie lubią się na nich rolować. Testowałam bazy z Catrice (w opakowaniu a\\\'la błyszczyk), Artdeco (słoiczek), Joko (słoiczek wersja Virtual) i Hean w słoiczku. Ta jest najlepszą z testowanych. Opakowanie: Wygodna tubka. Da się wycisnąć całość. Dzięki swojemu opakowaniu nie zastyga, więc nie ma problemu typowego dla baz w słoiczku. Konsystencja: Lekka, kremowa. Bez problemu się wyciska na palec i się rozprowadza. Działanie: Baza bez problemu się rozprowadza na powiece,. Ładnie można ją wklepać w powiekę. Kolor jest neutralny, a wręcz poprawia kolor moich jasnych powiek - nie odznacza się na nich kolorem. Cienie się na niej trzymają ok. 8 godzin co jest świetnym wynikiem - bez bazy cienie znikają na moich oczach po 2 godzinach (moje powieki są tłuste i się chowają, przez co cienie uwielbiają się rolować). Nie ważne jakiej firmy używam cieni, to trzymają się na niej długi czas. Dzięki opakowaniu w tubkę da się zużyć bazę do końca i nie zastygnie ona. Problem z zastyganiem miałam w wszystkich trzech bazach w słoiczku - i hean i Joko (gdzie gumowa konsystencja była wręcz tragiczna) i drogie Artdeco. Tu nie ma problemu, że po pół roku baza nie będzie nadawać się do niczego. Wklepywanie jej palcem nie jest problematyczne dzięki kremowej konsystencji. Poza tym baza nie uczula moich wrażliwych powiek, a cienie na niej nałożone bez problemu schodzą za pomocą płynu micelarnego czy dwufazy (używam mojej ukochanej z YR z bławatkiem). Dostępność / cena / wydajność: Bazy używam od 2 tygodni i dopiero poszła odrobinka z opakowania. Cena jest spora, ale jakość bazy i opakowanie ją rekompensuje. Dostępność - strona kiko i salony w Warszawie także źle nie jest. Czy polecam? Tak. Dla tych co nie lubią baz w słoiczkach ta baza będzie świetną alternatywą. Czekają mnie jeszcze testy bazy z YR i Thebalm, ale tą bazę nie raz jeszcze kupię. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: odrobina z pierwszego opakowania