Norel Hyaluron 3% (serum z kwasem hialuronowym i hyaluronianem sodu)

• 10 marca 2016 o 9:55
    faktycznie - hialuron ;)
    Skład zamieszczony na opakowaniu nieźle informuje o tym, czego można się spodziewać. To hialuron. Formuła jest żelowa, ciutkę jakby grudkowata. Świetnie współpracuje z kremem i maseczką z serii. Miałam to szczęście załapać się na komplet tych kosmetyków dzięki umiejętnemu operowaniu kodami promocyjnymi w sklepie internetowym Douglasa. Ponieważ stety-niestety używanie samego serum to działanie "sobie a muzom", żadnych cudów nie uczyni. Po wchłonięciu rzeczonego serum (a nastąpi to zaprawdę błyskawicznie, niemalże w oczach) trzeba dołożyć na twarz coś uzasadniającego użycie przed momentem kosmetyku penetrującego naskórek. Krem porządnie nawilży, uspokoi skórę. Samo serum bardzo napina skórę - u mnie serwuje mini lifting jak ta lala ;) Nadmienię (po raz kolejny, po recce serum z kwasem glikolowym), że z każdego kosmetyku Norel, który wybrałam jestem naprawdę zadowolona. Świetnie wypadają w relacji jakość-cena, składy są porządne, nie napakowane śmieciami zapychającymi pory. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: kończę 1, na szczęście w skarbcu czeka kolejne ;)
  • 5 marca 2016 o 10:49
    no, żel hialuronowy
    Dostałam gratis 2 tubki po 15ml tego serum podczas zakupów w Douglasie; nie kupiłabym go w tej cenie bo żel hialuronowy można kupić w sklepach z półproduktami za ok 20zł, a nie 100zł jak sobie życzy Norel. W składzie jest 1% kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy, 2% niskocząsteczkowy (hialuronian sodu) i konserwant. Kwas hial. rozpuszczony w wodzie tworzy żel, stąd taka a nie inna konsystencja tego "serum". Wchłania się błyskawicznie, nie zostawia warstwy, trochę się lepi przez chwilę, ale to uczucie momentalnie znika . Jest bardzo wydajny, na twarz wystarcza malutka kropelka. Jeśli ktoś używał już kwasu hialuronowego to wie czego się może spodziewać- dla mnie jest to kosmetyk, który przede wszystkim poprawia wchłanianie się innych mazideł nakładanych na wierzch bo zwiększa przepuszczalność naskórka. Niezbędny przy stosowaniu olejków, jeśli chcę żeby wchłonęły się w skórę a nie w poduszkę. Szałowego działania nawilżającego nie zauważyłam ani przy tym serum ani przy żadnym innych specyfikach o tym samym składzie. W duecie z dobrym kremem/ maską czy olejkiem jest przydatny, ale sam solo nic nie zdziała. Szkoda tyle przepłacać za serum Norel, lepiej kupić żel hialuronowy w sklepach typu mazidła, BU itp. Używam tego produktu od: grudzień Ilość zużytych opakowań: 2x15ml