Joko Virtual, Klejnoty Kaszmiru Cienie z dodatkiem szafiru `Trio`

• 30 listopada 2016 o 20:51
    Trójeczka fioletów.
    Kiedy nie jesteśmy pewni jaki kolor cienia będzie nam pasował, ewentualnie gdy chcemy zaszaleć a nie wiemy na jak długo, warto sięgnąć po tanie i sprawdzone cienie. Swoją trójeczkę kupiłam w drogerii na wyprzedaży za 4 zł. Świetny interes. Zdecydowałam się na trio: - jasny perłowy kolor z dodatkiem mlecznego różo ( rozświetlający odcień) - pastelowy ciemniejszy fiolet (lekko połyskuje, całkiem fajny na całą powiekę) - matowy ciemny fiolet (ładnie wygląda w połączeniu z dwoma pozostałymi) Cienie mają dość słabą pigmentację, ale i tak mimo wszystko są widoczne i ładnie wyglądają na oku. Kolory nie zlewają się między sobą w jedną całość. Są dosyć mocno sprasowane i nie pylą się przy nakładaniu. Mają raczej suchą konsystencję, szybko robią się na nich grudki. Pacynki użyłam raz i wyrzuciłam. Nie jest taka najgorsza, dobrze sprawdza się celem naniesienia cienia w załamanie powieki. Wyrzuciłam, bo jak dla mnie to zbędny gadżet. Wolę wklepywać cień palcem, albo chwycić za pędzle. Napisy bardzo szybko zdzierają się z opakowania, ale samo opakowanie jest raczej trwałe. Mam już je koło roku i wciąż klapka nie odpadła. Nie oceniałabym ich tak surowo. Wiadomo, że nie są to cienie z Oriflamu czy innego Avonu ;), no ale bez przesady , nie są takie najgorsze. Trzy plus.
  • 30 listopada 2016 o 20:02
    Trio - cienie
    Zalety: - niska cena i duży wybór kolorów - ja mam wersję z fioletem, jasnym różem i białym kolorem - idealnie nadają się do rozświetlania skóry, rozjaśniania wewnętrznych kącików czy miejsc pod łukiem brwiowym i makijażu typu strobing Wady: - cienie są mało napigmentowane, bardzo szybko się ścierają z powiek i zbierają w załamaniach - ma niewygodny aplikator, który ma gąbkę pochłaniającą do wewnątrz cienie a na powiekach zostawia tylko malutki delikatny pyłek - tandetne opakowanie, zamknięcie praktycznie od razu mi się zepsuło i cienie nie dały się domknąć
    nursii
    12 stycznia 2013 o 13:47
    Dla mnie dobre do codziennego makijażu.
    Posiadam te cienie w numerze "070"- jest to trio składające się z bardzo jasnego różu wpadającego w beż, jasnego złocistego brązu oraz ciemnego brązu. Cienie są słabo napigmentowane, na powiekach wypadają dużo, dużo jaśniejsze niż w opakowaniu, są za to bardzo mocno połyskujące, zawierają całe mnóstwo złocistych błyszczących drobinek( ale bardzo subtelnych, nie jakiegoś tandetnego brokatu...) Najczęściej używam dwóch najjaśniejszych kolorów, czyli tego różu i jasnego złocistego brązu, nakładam je na całą powiekę i na to kreskę eyelinerem, lub używam ich z innymi cieniami w celu rozświetlenia wewnętrznego kącika oka, w tej roli bardzo dobrze się sprawdzają. Najciemniejszego brązu używam najrzadziej, bo wydaje mi się jakiś taki"brudny"...czasami łącze wszystkie te trzy kolory, ogólnie mieszają się ze sobą i z innymi cieniami całkiem dobrze. Nakładam je pędzelkiem, niestety osypują się przy tym na dolna powiekę i policzek, ale da się nad tym zapanować... Konsystencję mają raczej sypka, pudrową, są dosyć miękkie.TRWAŁOŚĆ jest dobra, bez żadnej bazy na moich opadających powiekach utrzymują się około 5 godzin, nie zbierają się w załamaniach powiek, z czasem po prostu zaczynają blednąć i znikać... Ciężko ocenić wydajność, mam je od końca sierpnia, używam często i jeszcze sporo mi ich zostało, więc są raczej wydajne. Opakowanie zwykłe, proste plastikowe, trwałe,działające sprawnie otwarcie, dołączona jest do nich pacynka, którą ja od razu wyrzuciłam bo do niczego się nie nadawała... Może być problem z ich dostępnością, ja kupiłam je za 8 złotych w małej prywatnej drogerii i raczej w takich sklepach należy ich szukać. Podsumowując, za swoją cenę są to dobre cienie do codziennego, niezobowiązującego makijażu.
  • 19 maja 2012 o 23:01
    Bardzo fajniutkie!
    Posiadam cienie 069(odcienie różówo-fioletowe) i 071(granatowy,fioletowy i ciemnoróżowy) Cena w osiedlowej drogerii 11zł Kolory intensywne zarówno w pudełku jak i na oku. Nie są matowe tylko satynowe a szkoda bo mogłby być np.2 satynowe i 1 mat albo coś w tym stylu:) Z bazą HEAN utrzymuja sie ponad 8godz. Aplikator nieporęczny i zbyteczny Można wyczarowac bardzo różne makijaże ,mocniejsze lub delikatniejsze. Bardzo fajne kolory i trwałośc .POLECAM! Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: 2 zestawy w trakcie użytkowania
  • 25 stycznia 2012 o 21:54
    Dla mnie super :)
    Kupiłam je na test, wiec nie chciałam wydawac dużo kasy. Trafiłam na te- potrójne, tanie. Wzielam w ciemno ale jestem zadowolona. Malo co się osypały, jak na debiutantkę poradziłam sobie z nimi. odcien na oku mnie zadowolił. Jedyny minus to aplikator. Nie bede go używać na pewno. Używam tego produktu od: dzisiaj Ilość zużytych opakowań: Jedno uzycie