Eau Thermale Avène Autobronzant Hydratant Visage et Corps Samoopalające mleczko nawilżające do skóry wrażliwej twarzy i ciała nowa wersja

nati_88
    25 marca 2013 o 12:14
    Bardzo doby
    Kosmetyk naprawde godny uwagi ! Ma delikatną, szybko wchłaniającą się konsystencję, dosonale sprawdził się na twarzy (przy mieszanej cerze) Wygładza, nawilża, skóra nabiera po nim odcienia brązowawego a nie żółtego (!) I przede wszystkim nie zapycha! jedyne wady: -pachnie jak typowy samoopalacz -trzeba b.dokładnie rozsmarować bo potrafi zostawiać smugi Używam tego produktu od: dwóch lat Ilość zużytych opakowań: 1,5
  • 9 lutego 2013 o 12:13
    NIE ZAPYCHA, NIE PODRAŻNIA, ALE... NACZYŃ NIE MYJE
    Marka Avene - klasa sama w sobie, po produkty można sięgać w ciemno i mieć gwarancję, że krzywdy nie zrobią. No właśnie... Dziwią mnie dość kiepskie opinie poprzedniczek o tym samoopalaczu. Starej wersji używałam przez kilka lat, po nową sięgnęłam od razu, gdy się pojawiła. Nie mam temu prduktowi absolutnie nic do zarzucenia, może oprócz ceny... PLUSY DLA MNIE: - porządna tuba z zamknięciem na klik, bezinwazyjna w szafce i w walizce, kiedy mamy gwarancję, że nie samoopalimy sobie ubrań; - bardzo dobra konsystencja mleczka, dostosowana do niezbyt wprawnych paluchów, nic nie spływa, a wchłania się na tyle wolno, że zdążymy rozprowadzić bez stresu o zrobienie sobie indiańskich barw wojennych; - zapach taki apteczny, może nie fiołki, ale też nie zabija nosa przypalonym mięsem, jak to mają w zwyczaju niektóre drogeryjne samoopalacze; - mleczko ma naprawdę właściwości nawilżające, a na pewno nie wysusza mojej podatnej na takie wrażenia skóry, która na drugi dzień jest miękka i bez suchych odstających skórek; - samoopalacz stosowany głównie na twarz, szyję i dekolt w warunkach trudnych, bo zimwych, spisał się doskonale, a więc NIE PODRAŻNIŁ, NIE PRZESUSZYŁ, NIE SPOWODOWAŁ WYSYPU NIESPODZIANEK; - efekt, jaki uzyskuję na skórze po jednej aplikacji to bardzo łądny odcień lekkiej opalenizny, równiutki, bez plam i pomarańczowych tonów, po trzech aplikacjach odcień jest nadal bardzo naturalny ale wpada już w czekoladkę, co mnie nie odpowiada, ale sprawdziłam, bo wiem, że niektóre dziewczyny tak właśnie lubią:) - samoopalacz schodzi równo, pięknie daje się spilingować nawet pilingiem enzymatycznym, więc dla naczynkowców takich jak ja jest dobrym wyborem. Minusów poza ceną brak. Ale... Moje założenie jest takie: zima, w pomieszczeniach sucho, na dworze mroźno, wietrzno... trzeba dać skórze to co jej pomoże a nie zaszkodzi. Nie stosuję samoopalacza na całe ciało, więc tuba taka wystarcza mi na całą zimę. Kupuję raz i mam gwarancję zadbanej, zdrowej skóry o pięknym kolorycie. No oczywiście, można by wymagać, żeby jeszcze do pracy podwoził i naczynia zmywał, ale... nie bądźmy drobiazgowe;) Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie
    kocie
    8 lutego 2013 o 23:19
    szału nie ma....
    Szału nie ma... czekoladowego brązu również. Dosyć dobry produkt ale.. Cena zupełnie nie jest kompatybilna ze efektami. Za 60 zł , można kupić naprawdę dobre samoopalacze, które dają ładną opaleniznę bez odcienia marchewki. Mało wydajny. Faktycznie nawilża skórę, a raczej jej nie wysusza, ale ten sam efekt będzie miała każda osoba nakładając wpierw lotion do ciała... Nie jest zły, ale nie jest też niesamowity... Taki sobie średniak. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymiarowe opakowanie
    kimiki
    14 października 2012 o 14:06
    poczatkowo uczula- pózniej jest bardzo dobry
    Samoopalacze przechodzą u mnie najcięższe testy i dlatego wybierając ten produkt miałam duże nadzieje, że w końcu znajdę produkt idelany.Niestety... - niestety uczula- ten fakt go dyskwalifikuje - dostaje po nim takiego samego uczulenia jak po innych samoopalaczach- różowa wysypka na całym ciele utrzymująca sie na drugi dzień - duży plus za zapach-w miare neutralny - konsystencja mleczka- nie wysusza skóry - za bardzo nawilża mieszaną skórę - przyjemna aplikacja, jednak wynik marny - zbrązowienie skóry baaaardzo delikatne- zaznaczam, że jestem posiadaczką dośc jasnej skóry -na twarzy prawie niewidoczny - nie do porównania z dove mleczkiem brązującym Mały update: Podnoszę cene z jednej gwiazdki do czterech. Nie wiem czemu ale po jakimś czasie dalam temu produktowi jeszcze jedną szansę i okazało się, że mnie już nie uczulił. Stosowałam go na twarz jak i na całe ciało. Nadaje piękny kolor opalenizny-słyszałam nawet komentarze-wyglądasz jakbyś wrociła z jakiś wakacji. Myśle, że osoby o tak wrażliwej skórze jak ja powinny najpierw zrobić próbę uczuleniową i przetestwoać ów produkt conajmniej parę dni zanim nałożą go na całe ciało. Ogólnie bardzo dobry produkt.
  • 10 lutego 2012 o 16:59
    przyjemny w użytkowaniu dobrze nawilżający produkt.odejmuję pół gwiazdki za wysoką cenę
    bardzo dobry samoopalacz.pięknie pachnie,kojarzy mi się trochę z zapachem kremów dla dzieci,bardzo fajnie nawilża i nie uczula mojej wrażliwej skóry,po ok 2 godzinach pojawia sie opalenizna,bardzo naturalny kolor ,nie jest żółty ani pomarańczowy,tylko fajny naturalny,delikatny brąz.polecam osobą o troszke ciemniejszej karnacji dla bardzo bladych osób moze być nieco za ciemny.