Estee Lauder Invisible Fluid Makeup Lekki podkład do twarzy

Ellarta
    8 kwietnia 2017 o 19:46
    nic szczególnego
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Delikatny, daję piękne jednolite wykończenie, ale słabo kryje. Jeśli się ma nawet lekkie ślady po wypryskach, będzie je widać. Więc za takie pieniądze można kupić dużo lepsze podkłady, a nawet kilka sztuk :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    karo825
    11 maja 2015 o 8:58
    Slabo kryje; brak matowego wykonczenia
    Przyszłam do perfumerii kupić Double Wear Light, ponieważ nie było mojego odcienia konsultantka namowiła mnie na ten, powiem że z DWL nie ma nic wspólnego - jest lżejszy niż DWL a co za tym idzie słabiej kryje (bardzo słabe krycie) - jedyny plus - nie przesusza - jest na bazie oleju i cery świeci się kilka minut po nałożeniu! Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 6 listopada 2014 o 22:57
    Tylko okazyjnie
    Podkład kupiłam przed wakacjami zeszłego roku, gdy szukałam czegoś lekkiego na lato. Udałam się więc do Sephory i pani poleciła mi właśnie ten podkład w odcieniu 2CN2. Przyznam, że cena była nieco wysoka (wtedy zapłaciłam za niego ponad 200 zł), ale pomyślałam, że może w końcu coś sprawdzi się na mojej problematycznej cerze, która jest wiecznie przetłuszczona (zwłaszcza latem) i ma skłonność do wszelkich niechcianych niespodzianek. Użyłam go wtedy kilka razy i, delikatnie mówiąc, nie byłam zadowolona. Twarz nadal mi się świeciła i wydawało mi się, że nawet po jego użyciu jest gorzej niż bez. Odłożyłam go więc na bardzo długi okres. Wróciłam do niego dopiero po ponad pół roku jak już było zimno i potrzebowałam czegoś na jakieś "większe wyjście". Postanowiłam więc dać mu szanse. I właśnie wtedy sprawdził się całkiem nieźle. Dość długo utrzymał się na twarzy bez zbędnego błyszczenia. Plusy: + ładny efekt rozświetlenia twarzy, + wyrównany koloryt skóry, + względnie długi czas matowienia (u mnie ok. 4 godz. bez poprawek, co jest dużym osiągnięciem przy mojej cerze), + nie zapycha. Minusy: - bardzo łatwo przesadzić z ilością podkładu, a wtedy podkład lubi się zbierać i twarz wydaje się nienaturalnie żółtawa, - podkreśla suche skórki, - mam wrażenie, że delikatnie wysusza twarz przy dłuższym stosowaniu, - słabe krycie, - zapach może niektórym osobom nie przypaść do gustu, mi nie przeszkadzał, choć mógłby być mniej chemiczny, - ze względu na rzadką konsystencję zdarzało mi się wylać go za dużo. Podsumowując: fajny, lekki podkład dla osób, które nie mają zbyt wielkich problemów z cerą i chcą ją nieznacznie rozświetlić lub wyrównać koloryt. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe opakowanie
    Giacoma
    5 września 2014 o 14:57
    Lekki na lato
    Bardzo delikatny, jak obiecuje producent. Takiej lekkiej konsystencji szukam na lato, a ponieważ nie lubię kremów BB (nie trafiłam na ideał?) to ten podkład doskonale się sprawdził. Choć tylko wtedy, gdy moja mieszana cera była bez wyprysków, gdyż fluid ma minimalne krycie. Upiększa, ale w ogóle go nie widać (Invisible :D) i nie czuć na twarzy. Lekka, plastikowa buteleczka świetnie nadaje się na podróż. Ze względu na lejąca się konsystencję kosmetyku dobrze, że producent pomyślał o opakowaniu z „dziubkiem”. Mam kolor 1WN2 - bardzo jasny, idealny dla mojej skóry… w zimie. Mieszam go z Clarins True Radiance Foundation (07 Tender Ivory). Efekt? Rewelacyjny. Sam podkład Clarins nie przypadł mi do gustu (cera za bardzo się świeci), ale jedna, dwie krople dodane do EL sprawiły, że uzyskałam kolor perfekcyjny do aktualnego odcienia skóry i delikatny, elegancki glow. Podsumowując: tak - na lato, przy dobrym stanie skóry i w odrobnienie ciemniejszym kolorze do stosowania solo. Używam tego produktu od: 3-4 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Loyd
    1 lipca 2014 o 18:03
    Nie jestem grupą docelową
    Generalnie mam skórę w bardzo dobrej kondycji. Nie mam przebarwień,wyprysków,zaskórników a naczynka udało mi się w ogromnej większości podomukać. Krycie wiec nie jest mi potrzebne jakoś szczególnie. Jestem natomiast mocno zabieganą babeczką( no dobra nie zawsze ale gdy jestem przez tydzień nie mam czasu przysiąść) więc potrzebuje czegoś faktycznie godnego zaufania pod względem wytrzymałości na facjacie. Teoretycznie podkład nie jest do celów specjalnych dostosowany ale gdy damy ociupinkę będzie trzymał się u mnie dopóki nie splynie ( z potem np) lub do chwili gdy sama go nie zmyje. Nie przeszkadza mi na buzi zupełnie. Krycie ma na poziomie...Bobbi Brown Spf15 czyli...bardzo nikłe. Wyrównuje koloryt i w zasadzie nie ma mowy żeby coś zakrył. Mimo satynowego wykończenia pory przez kilka godzin tj 4-5 dopóki nie zacNie się świecić są invisible niewidoczne ;) nie zapycha, nie uczula ALE w mojej opini ZUPEŁNIE nie nadaje się do skór tłustych i mieszanych. Może się rolować i robić paciaje . Dobry , miły ale nie dla wszystkich. Uważam że Bobbi Brwn Spf 15 ma fajniejszego wykończenie i jest lepszym podkładem ;)) Dla kogo : dla dziewczyn o suchych i normalnych cerach które potrzebują minimalnego wyrównania kolorytu skóry :)) Wydaje mi się że można kupić odrobinę ciemniejszy i używać na zasadzie Joli teint z Guerlain. Wychodzi taniej , nie będzie wysucpszał a przy tym stopniu krycia i wykończeniu efekt będzie podobny. Używam tego produktu od: Używałam ,miałam pól roku Ilość zużytych opakowań: Jedno 30 ml