Eveline Cosmetics Extra Soft Bio, Serum regenerujące do ust `Sensitive`

• 23 maja 2018 o 18:11
    Prawdziwe extra soft ale nie ekstra działanie
    Kosmetyki marki Eveline zarówno te do makijażu jak i te stosowane w pielęgnacji ciała i twarzy to produkty bardzo dobrej jakości, wśród których możemy znaleźć wiele kosmetycznych perełek. Jednakże nie wszystkie produkty tej firmy są jednakowo udane i to serum regenerujące do ust jest tego najlepszym przykładem. Kosmetyk ma postać sztyftu dobrze nam znanego z innych tego typu kosmetyków czyli szminek i pomadek odżywczych i nawilżających. W tym przypadku producent określił ten produkt jako serum czyli już sama nazwa wskazywałaby na kosmetyk o silniejszym, wzmocnionym i wyjątkowym działaniu, więc oczekiwania wobec takiego produktu są spore. Producent obiecuje nam 7-dniowy program nawilżenia i regeneracji ust dzięki któremu już po tygodniu stosowania kuracji nasze usta mają być wygładzone, sprężyste, pozbawione szorstkości, przesuszeń i mają nabrać objętości. Zapewnienia te brzmią bardzo kusząco. A jak przedstawia się rzeczywistość? Niestety zupełnie odwrotnie. Produkt ma sztuczny, mdły i nieprzyjemny zapach i taki sam jest w smaku. Do tego jest wyjątkowo miękki co wcale nie jest jego zaletą a potworną wadą - bo sztyft nie zachowuje swojej formy - łamie się, rozgniata, rozjeżdża i topi się na ustach, wychodzi poza ich kontur poza tym pozostawia brzydki efekt lepkich świecących ust. I nie jest to bynajmniej subtelny efekt glow czy połysk znany z błyszczyków i pomadek, który pozostawiają lekki połysk nadający ustom ładny wygląd. To jest tandetne świecenie się roztopionej wazeliny. Serum w żaden sposób nie wpływa również na kondycję ust i poprawę ich wyglądu. Usta nadal są wysuszone, spierzchnięte i brak jakichkolwiek oznak regeneracji. Ten produkt nie nadaje się ani do pielęgnacji zimą ani tym bardziej na ciepłe dni. Działanie ma prawie zerowe a nieprzyjemna aplikacja i problemy z tą wiecznie topiącą się wazeliną zupełnie zniechęcają do jego używania.
    Zalety:
    • produkt ładnie wygląda zwłaszcza w kartonowym opakowaniu z opisem cudownych właściwości tego produktu
    Wady:
    • produkt nie spełnia żadnej z obietnic producenta
    • nie wywiązuje się z zadania jako regenerujące serum ani też jako 7-dniowy program poprawy kondycji ust
    • konsystencja jest miękka do granic możliwości - produktu nie da się używać w normalny sposób
    • nieciekawy sztuczny zapach i smak
  • 9 września 2017 o 17:52
    Rozpadający i rozpływający się bubel !
    Używałam balsamu wersji sensitive. Skusiła mnie niska cena i obietnice producenta..niestety niespełnione. Balsam ma bardzo delikatny, mało wyczuwalny zapach. Konsystencja to jakiś DRAMAT !!! Na dzień dobry, podczas pierwszego użycia złamała mi się w połowie. Później było jeszcze gorzej..nic tylko rozpływająca się paćka, której nie dało się używać. Ani to wysunąć, ani posmarować usta, ani schować (bo połowa) zaraz wylewała się za brzegi opakowania. KOSZMAR jakiś. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Nie ma znaczenia czy jest ciepło czy zimno..rozpływa się i tak. Dodatkowo skleja usta, jest widoczna, daje okropny efekt świecących się ust. Słabo nawilża, nie przynosi ukojenia przy bardziej wysuszonych ustach. Nie zużyłam do końca, nie wytrzymałam i wywaliłam bubel do kosza. Nigdy więcej.
    Zalety:
    • Chyba tylko dostępność.
    Wady:
    • Łamie się, rozpływa, nie nawilża, ogólnie bubel.
  • 30 sierpnia 2017 o 15:32
    Kiepski produkt
    Niewiele wymagam od pomadki ochronnej do ust. Chcę jedynie żeby nawilżała usta i chroniła przez szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi tj. zimnem, słońcem, klimatyzacją. Mam zadbane usta, więc nie potrzebuję silnej regeneracji. Pomadki używam tylko w dzień. Tę kupiłam dwa razy ze względu na niską cenę, ale chyba więcej nie kupię. Pomadka jest dobra, nawilża usta, ma filtr spf 15. Sam kształt pomadki bardzo mi przeszkadza, nie lubię balsamów do ust, które mają ścięty kształt. Przeszkadza mi to w aplikacji na szybko. Tutaj przez ten kształt balsam można łatwo złamać, jak raz mi się zdażyło. I jeszcze jednym bardzo istotnym minusem jest to, że balsam był bardzo widoczny na ustach, w niektórych miejscach je sklejał, przez co powstawały nieestetyczne strąki. Wazelina sprawia, że balsam nie trzyma się ust, a one bardzo się świecą.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Zawiera filtr spf 15
    Wady:
    • Kształt pomadki
  • 24 maja 2017 o 15:33
    Niczym mnie nie zachwyciła
    Mam milion pomadek ochronnych w swoich zbiorach i ta nie utkwi w mojej pamięci. Miałam wersję białą – bezbarwną. Plusy: *zawiera SPF *jest wydajna *opakowanie – zgrabne, bez problemów technicznych Plusy/minusy: *nawilża, ale raczej na krótko *konsystencja – niby kremowa, ale jakaś taka tępawa… Sama nie wiem co mi w niej nie pasuje, ale jednak coś. Minusy: *sztuczny, plastikowy smak *zapewnienia producentów co do magicznej regeneracji w ciągu kilku dni i poprawy elastyczności - nietrafione Cena – standardowa dla pomadek ochronnych. Słaba, nie wrócę ponownie do niej.
  • 1 marca 2017 o 12:00
    Niestety
    Kupiłam, bo lubię kosmetyki Eveline. Niestety to wielki niewypał, mała zawartość, ciężko się smaruje, pachnie jakoś chemicznie (mam wersje pearl), nawilża na chwilę i do tego już drugiego dnia się złamała. Nie polecam.