Avon Clearskin, Blemish Clearing, Peel Off Mask Maseczka redukująca pryszcze

• 16 listopada 2017 o 14:00
    mocne oczyszczanie
    Maseczka jest dosyć mocna więc przy moje skórze mieszanej nakładam na strefę T i w taki sposób działa super mocno oczyszcza i wysusza niedoskonałości. Nakładam na pryszcze i pomaga w szybkim wysuszeniu. Nie jest to maseczka na każdy dzień,ale w awaryjnych sytuacjach może pomóc dzięki mocno wysuszającym właściwościom
    Zalety:
    • szybkie wysuszanie niedoskonałości
    • mocne oczyszczanie
    Wady:
    • intensywny zapach
    • nakładana na całą twarz może intensywnie wysuszyć więc trzeba nakładać z umiarem
    U konsultantki
  • 28 listopada 2016 o 13:07
    Za mocna
    Zalety: - ma gęstą konsystencję, która ułatwia jej dobre rozsmarowanie na skórze twarzy, dość szybko zasycha i łatwo sie zrywa - sprawia że pory są zwężone, są mniej widoczne - wysusza wypryski, przyspiesza proces gojenia Wady: - przesusza skórę, jest bardzo agresywna w działaniu - sprawia że skóra zaczyna produkować sebum we wzmożonym stopniu - ma ostry, duszący salicylowy zapach
  • 29 marca 2015 o 23:30
    skuteczny
    Działa, przyśpiesza gojenie wyprysków. Bardzo łatwa w aplikacji, a jeszcze łatwiejsza w ściągnięciu. Pachnie dość ostro, chemicznie, ale nie uciążliwie. Szybko zasycha i jest bardzo wydajna. Warto ją wypróbować Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
    U konsultantki
    inemaya
    11 grudnia 2014 o 20:01
    Fajny w działaniu, okropny w sprawie pieczenia...
    Tę maseczkę mam naprawdę od dawna.. W końcu udało mi się jednak ją wykończyć, więc czas na recenzję :) PLUSY: + wydajność! - maseczka starczyła mi na prawie dwa lata (!) używania + cena - nie pamiętam dokładnie, ale cena typowo "Avonova" :D + szybko wysycha + łatwosię ściąga (oprócz włosów) + brak podrażnień, mimo pieczenia podczas zasychania +/- mam wrażenie, że zmniejszyła zaczerwienienia, ale nie spełniła obietnic producenta w sprawie redukcji pryszczy.. MINUSY - opakowanie - straszna zakrętka, którą ciężko otworzyć, przy okazji łamiąc sobie paznokcie.. - zapach - obrzydliwy, jakby połączenie octu ze spirytusem; no ale podobno kwas salicylowy tak "pachnie", więc wybaczam ;) - ciągnie włosy - strasznie piecze po nałożeniu, aż miałam ochotę ją zdjąć lub chociaż się podrapać... Podsumowując: jest to fajna maseczka, odejmuję gwiazdkę za niekoniecznie spełnione obietnice producenta, opakowanie i to straszne pieczenie.. Używam tego produktu od: Dwóch lat Ilość zużytych opakowań: Jedno pełne
  • 29 stycznia 2014 o 1:39
    nie dla podrażnionych buziek
    Zacznę od tego, iż nie jestem nastolatką... tylko dorosłą osóbką licząccą sobie ponad 25 wiosenek. Twarz mam skomplikowaną: niby tłustą, świecącą, a zarazem suchą, ze wszechobecnymi i odstająctmi skórkami, do tego dochodzą syfki, ropniaki, podskórne gulki i inne krosteczki;) o przebarwieniach i piegach nie wspomnę... no ale one są w pakiecie: taka jestem:) maseczka zakupiłam dawno i używałam ja raz w tygodni... ze względu na jej "moc" i "czas". Maseczka nakłada się w miarę łatwo - ot wyciska się z tubki glut i smaruje po twarzy... oczywiście omijając okolice oczu, bo zapłaczemy się na śmierć. Zapach ostry, przesycony kwasem salicylowym... czuć pieczenie i bardzo mocno uczucie ściągnięcia. Zasycha długo - dla mnie za długo;/ po kilku-kilkudziesięciu minutach tworzy się skorupka, która samoistnie pęka przy niekontrolowanych ruchach - mówieniu, śmianiu się itp.:) jeśli chodzi o "zerwanie jej z twarzy, nigdy nie udało mi się to za jednym razem;/ do tego pociągała włosy, ale czułam ulgę po jej zdjęciu. Buzia rzeczywiście się cieszyła a ja czułam totalne odświeżenie. Twarz moze i troszkę pojaśniała, w końcu ma w składzie spirytus. jeśli chodzi o redukcję pryszczy6 - to chyba się z tym nie mogę zgodzić, bo nic takiego nie zauważyłam, wszystko się uchowało:) zastanawiam się... czy mi trochę je podsuszyło.... i tu nie jestem pewna. Wg mnie nie poradzi sobie z typową buzią "problematyczną", ja używam jej... tylko dlatego, że szkoda mi jej wyrzucać i lubię ten efekt ściągnięcia, do tego nie zrobiła mi krzywdy, no może oprócz kilku łez - jak posmarowałam za blisko oczka. Używam tego produktu od: nie pamiętam Ilość zużytych opakowań: jedno