Shiseido Body Creator, Aromatic Sculpting Gel Anti-Cellulite. Żel wyszczuplający.

• 16 czerwca 2013 o 19:00
    Szacun
    To jeden z moich ulubionych balsamów do ciała, które są z kategorii: must have po porannym prysznicu. Preparat ma konstystencję bardzo lekkiej, płynnej emulsji w mlecznobiałym, nieco perlistym kolorze. Przecudownie pachnie, mogłabym go wdychać cały dzień. Nic mnie tak rano nie orzeźwia i dobudza jak to cudo ! Wchłania się błyskawicznie, skóra go wręcz łapczywie spija. Można się ubierać niemal natychmiast po nałożeniu balsamu na skórę, co jest zaletą nie do przecenienia zwłaszcza rankiem. Ale to jeszcze nic. On naprawdę działa ! Rzeczywiście napina i ujędrnia skórę, jest tak gładziutka jakby pokrywała ją warstwa jedwabiu. Przynajmniej na moją skórę tak działa, jest jakby stworzony dla niej. Zapłaczę się na śmierć jak kiedyś przestaną go produkować (odpukać!). Do tego to cudowne uczucie chłodzenia...rankiem, a zwłaszcza w porze letniej to coś, za co można też być wdzięcznym producentowi ;) Preparat rzeczywiście jest średnio wydajny, ale w moim przypadku to dlatego, że ja go nakładam na całe ciało, łącznie z łydkami i ramionami. Nie mogę odmówić sobie tej przyjemności ;) Stosuję go jednak na zmianę z innymi preparatami, to wystarcza mi na półtora do dwóch miesięcy. Używany codziennie pewnie skończyłby się po miesiącu. Jest drogi, ale wart każdego wydanego na niego grosza. Ja go wprost kocham ;) Używam tego produktu od: lat Ilość zużytych opakowań: 5-10 ?
  • 5 sierpnia 2011 o 16:14
    Po 30 roku zycia obowiazkowy!
    Moja matka zawsze mowila, ze po 30. powinno sie, niezaleznie od kondycji ciala, uzywac tylko ujedrniajacych balsamow. A ze ona od lat uzywa Creatora Shiseido, to i ja, jako ze leci mi 32 rok zycia, postanowilam go uzywac. To juz moje kolejne opakowanie i nie wyobrazam sobie dnia bez tego balsamu. Przepiekny, energetyzzujacy grejfutowy zapach (jak Baby Doll YSL), swietne nawilzenie i wygladzenie skory. Dba tez o ujedrnienie i takie ogolne zadbanie skory. Jest po nim zdrowa, promienna i apetyczna, jak to mowi moj chlopak (maz jest juz bylym mezem). Wchlanialnosc - bajka! Pierwszy balsam, po nalozeniu ktorego naprawde mozna sie ubrac, ma swietna, lekka konsystencje. Nie wiem, czy ujedrni zaniedbana skore - ja zawsze duzo cwicze, zdrowo sie odzywiam, wiec moja jest w lepszej kondycji niz niejednej osiemnastki. Nie wiem rowniez, czy wyszczupla, gdyz u mnie nie ma czego - ale mam wrazenie, ze nawet moje ramiona sa jeszcze bardziej chude i takie nabite. Bardzo polecam, zawsze kupowalam balsamy za grosze, jakies Dax Cosmetics czy inne Dove, ale w pewnym wieku te 45.50 € w Sephorze jest absolutnie warte tego efektu! Wada jest pewna wydajnosc - mi opakowanie starcza na niecaly miesiac, a uzywam na wszystkie partie ciala oprocz lydek - te wola cos mocniej nawilzajacego. Ale z drugiej strony, taka wydajnosc to norma.
  • 6 września 2007 o 17:29
    taki sobie
    Nie mam wielkiego problemu z cellulitem a na produkt zdecydowalam sie pod wplywem jakiegos dziwnego impulsu, raczej chodzilo mi o profilaktyke. No i panie zachwalaly, ze to taki dobry produkt. Wg mnie dzialanie chlodzace wprowadza dosc duzy dyskomfort stosowania - ja nie moglam sie pozlozyc spac przez ponad pol godziny, bo wszdzie na nogach czulam cos dziwnego... Delikatny cedllulit jak byl tak jest, ale teraz to sie nim juz w ogole nie przejmuje. zapach jest raczej malo ciekawy i nie powalil mnie na kolana... Ogolnie wg nie produkt przecietny. Używam tego produktu od: uzywalam dawno temu Ilość zużytych opakowań: 1
    hexe75
    9 marca 2007 o 17:12
    Totalne nieporozumienie
    Milutki preparat, ładny zapach. Gdyby na opakowaniu było napisane kosmetyk relaksacyjny, ewentualnie żel nawilżający, choć i z tym nie najlepiej :-( byłabym za. No i cena tak ze 30 zł maximum. Jestem wytrwała i cierpliwa, a z zerowym efektem. Cellulit jak był tak i pozostał. Pomysł z odchudzaniem zapachem śmiechu warty, ujędrnienia brak, centymetrów mimo wspacia sportem nie ubyło nigdzie. Nie jestem fantastką, ale testowałam preparaty antycellulitowe, które działały i do tego za 1/3 tej ceny. Gdyby chociaż był tłustszy, istniałyby korzyści z ewentualnego masażu. Jak dla mnie pieniądze w błoto Używam tego produktu od: używałam 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 3
    evee
    2 czerwca 2005 o 17:41
    nie-zly)
    Wiadomo, ze wiosna niektorych z nas ogarnia dziwna mania wklepywania, wmasowywania w kraglosci(ktore i tak sa ...super;) roznego rodzaju cudowne specyfiki.. narazajac sie przy tym albo na odmrozeniem a,lbo na ugotowanie skor(oczywiscie mam na mysli- te genialne- rozgrzewajace i oziebiajace smarowidla) Dla mnie na 1 miejscu jest komfort stosowania, zapach ma mnie sklaniac do smarowania sie nim, komsystencja ma sprawic ze wetre w siebie od razu pol opakowania ;) A tutaj no coz- ... nie lubie go uzywac! Moze i działa (efekt placebo ;) i wygladzenie widoczne.. ale wiele tak dziala.. Nie zauwazyłam roznicy.. nie zaskoczyl mnie niczym nowym. Zuzylam 3/4 opakowania zelu- czasami sie nim posmaruje jak jest po reka;) albo innym z kilku podobnybh ktore stoja na polce.. Ale nie moge smarowac sie nim codziennie, bo lubie sobie sprawiac przyjenosci a to napewno nie jest to co lubie...