Real Techniques Starter Set 01406 Zestaw pędzli do makijażu oka i brwi z pokrowcem

Real Techniques Starter Set Zestaw 5 pędzli

• 5 marca 2018 o 22:25
    Nie ma szału.
    To moje pierwsze pędzle dobrej jakości, mam mieszane uczucia co do nich. Mają mięknie syntetyczne włosie idealne do blendowania, tworzywo z którego wykonano same pędzle jest wygodne, lekkie. Dobrze "leżą", nie ślizgają się w dłoni. Duży plus za ekonomiczność, nie wchłaniają produktu przez co praca nimi jest bardzo przyjemna. Moim zdaniem pędzel do aplikacji cienia mógłby być mniej pieżasty, a pędzl skośny do brwi mógłby być bardziej cieńszy przez co byłby bardziej precyzyjny. Minusem jest kolor etui. Produkt zamawiałam drogą internetową i otrzymałam biały pokrowiec, osobiście uważam że nie jest to trafiony odcień, łatwo się brudzi.
  • 1 stycznia 2018 o 22:08
    Takie sobie
    -uważam, że zestaw nie jest szałowy, lubię niektóre pędzle Real Techniques, ale właśnie, zdecydowanie niektóre, gdyby zebrać je wszystkie nie wypadają już tak dobrze, a ten zestaw to już całkiem, -etui jest trochę tandetne, nieporęczne, nieprzydatne, -dobór pędzli taki sobie, skoro on jest podstawowy to co tu robi pędzel do smużenia, niezbyt używany przez laika na co dzień? -brak dostępności stacjonarnie, jedynie Tk Maxx od czasu do czasu (tam kupiłam swój zestaw), a tak to online, -/+cena nie jest wysoka jak na 5 pędzli, ale i te pędzle nie są jakieś rewelacyjne, więc tak średnio mi się to podoba, -/+pędzel do cieni, do blendowania i do eyelinera powiedzmy, że są znośne, chociaż nie są to moje ulubione pędzle, za to ten do brwi i smużenia nie są dobrymi pędzlami, jedne z gorszych, -/+po jakimś czasie cały zestaw traci na wyglądzie, nadal zachowuje swoje właściwości, da się nim malować, ale po roku aktywnego użytkowania nie wygląda szałowo i jest rozcapierzony, -/+leżą w dłoni nieźle, ale nie tak dobrze jak moje inne pędzle, nawet tańsze od tych, -/+domywają się nieźle, ale często nie do czysta, -/+schną też powiedzmy nieźle, ale nie ekspresowo, +estetyka pędzli jest niezła, charakterystyczna dla pędzli Real Techniques, +delikatne, nie drapią (z czasem nie są już takie delikatne, ale nadal nie drapią), +fajna kolorystyka Z pewnością kupię jeszcze inne pędzle Real Techniques, ale niekoniecznie te z tego zestawu.
    errola
    22 stycznia 2017 o 14:24
    mogą być
    Zalety: + są perfekcyjnie wykonane + włosie jest miękkie i delikatne + bardzo dobrze sprawdzają się przy makijażu + nie mam problemów z utrzymaniem czystości + włoski nie wypadają Wady: - są troszkę za miękkie i czasami się „odkształcają” co nie do końca mi się podoba
    kaga88
    4 listopada 2016 o 0:04
    Pierwsze pędzle
    To moj pierwszy zestaw pedzli. Wydawaly mi sie wazniejsze niz te do podkladu, bo tutaj mozna jedna gabeczka tyle zrobic a juz z okiem nie jest tak latwo. Kupilam i teraz kupuje w prezencie siostrze. Uzywam 4 z 5 pedzli i jestem zadowolona. Dla poczatkujacej naprawde wystarczajacy zestaw, a moze i nawet nadto. Pozwala nauczyc sie podstaw, poeksperymentowac i zdiagnozowac czego nam tak naprawde potrzeba, jesli chcemy isc dalej w temat. Na poczatku wydawaly mi sie za duze do mojej twarzy i chyba latwiej byloby mi korzystac z mniejszych, ale juz sie przyzwyczailam i daje rade. Polecam. Smokey mozna zrobic z zamknietymi oczami (obydwoma!) Uzywanie opakowania jako stojaczka nigdy mi sie nie przytrafilo - gumowane raczki ciezko wciskac co chwile pod gumki. Ciezko bylo mi przelknac cene, wydaja mi sie drogie, ale to przeciez zakup na dluzej.
    pati_bc
    12 października 2015 o 9:08
    ogromny zawód....
    Ten zestaw to idealny przykład youtubowego szału... Sama zapragnęłam go mieć i niestety skusiłam się na niego. Moje powody były zarówno praktyczne - chciałam dobry, podstawowy zestaw do makijażu oka, którym będę mogła zrobić prosty dzienny makijaż ale i mocniejszy, tzw. wieczorowy - oraz estetyczne - pędzelki są naprawdę bardzo ładne i urokliwe. Zrobiłam więc research i sugerując się naprawdę ogromem pozytywnych opinii zamówiłam te pędzelki. Niestety już przy pierwszym wrażeniu (nawet nie użyciu), poczułam ogromny zawód. Pędzle były dość twarde, a niektóre trochę szczecinowate. Ale pomyśłałam... może to tylko wrażenie. Dałam im szanse. Zabrałam się za dziennego nudziaczka i niestety już wiedziałam, że nie polubie się z tym zestawem. A teraz bardziej szczegółowo: DELUXE CREASE BRUSH - czyli największy kuleczkowy pędzelek. Czytałam opinie, że nadale się do nakładania korektora pod oczy, a nawet do blendowania cieni na oku. Absolutnie nie! Pędzel ten jest koszmarnie twardy. Owszem jest gęsty i zbity ale rozblendowanie nim jakiegokolwiek cienia graniczy z cudem i może się skończyć podrapaną powieką a do delikatnej skóry pod okiem również się nie nadaje bo jest zwyczajnie zbyt twardy i drapie. Używam go czasem do przypudrowania korektora pod okiem (kiedy potrzebuje większego utrwalenia), ale i wtedy za każdym użyciem przypominam sobie jaki jest twardy i drapiący. BASE SHADOW BRUSH - pędzel do konturowania powieki.... nie sądze. Do nakładania cienia na całą powiekę i owszem. Ma dobry rozmiar, będzie pasował zarówno do większych jak i mniejszych powiek ale jeśli chodzi o blendowanie czy konturowanie to jest do tego za słaby. ACCENT BRUSH - fajny, malutki pędzelek, używam go z powodzeniem do rozcierania kreski na górnej powiece, czy do podkreślania wewnętrznego końcika oraz do podkreślenia dolnej powieki. Moim zdaniem najlepszy pędzelek z całego zestawu. FINE LINER BRUSH - pędzel do kresek. Podczas moich prób odkryłam jedno ... nadaje się do kresek robionych cieniem na mokro, bo kreski cieniem dużo wybaczają. Natomiast, narysowanie za jego pomocą, precyzyjnej, cieniutkiej kreseczki eyelinerem w żelu graniczy z cudem. Jest kiepsko przycięty i czasem jakiś włosek odstaje przez co potem robi punktowe kropeczki na powiece, ponadto jest za gruby do cieńkiej kreseczki. BROW BRUSH - ten pędzel to totalne nieporozumienie. Nie rozumiem jak ktokolwiek może nim wypełnić brwi. Może narysować grubą krechę i owszem ale do wypełnienia kompletnie się nie nadaje. Próbowałam go użyć do podkreślenia dolnej powieki (bo może do tego by się nadał), ale niestety cienie się go w ogóle nie trzymają. Nie wiem o co chodzi. Podsumowując... żałuję tego zakupu. Całe szczęście, że kupiłam ten zestaw kiedy był w promocji bo inaczej moje rozczarowanie byłoby jeszcze większe. Mimo wszystko uważam, że nie jest wart swojej ceny. Za tę kwotę można spokojnie zaopatrzyć się w pojedyńcze pędzelki innych firm, ze świadomością, że na pewno będą trafione i używane. Dlaczego dwie i pół gwiazdki? Bo tak naprawdę z całego zestawu używam dwóch pędzelków a pół gwiazdki za etui, choć i tak jest mi ono zbędne. Używam tego produktu od: od poczatku roku 2015 Ilość zużytych opakowań: niestety szybko to się one nie zużyją........